21.1.15

Työpäivän jälkeen; kameraa ja itseäkin ulkoiluttamassa

Minulla on ilo ja kunniakin huolehtia jonkin verran ansiotyöni ohessa työpaikkani valokuvatarpeista. En tiedä, olenko oikeutettu sanomaan niin mutta sanon kuitenkin.
Otin tänään pari työhöni liittyvää kuvaa.Tässä blogissa julkaisemani kuvat eivät kuitenkaan liity työhöni.

Otin aamulla töihin lähtiessäni mukaani "vanhan sotaratsun": Fujifilm-superzoom-bridgekameran, joka on jotakin pokkarin ja järjestelmäkameran väliltä. Pokkariksi se on iso mutta järjestelmäkamerasta se eroaa sikäli, ettei siihen voi vaihtaa objektiivia. Muilta ominaisuuksiltaan se vastaa "oikeaa" järjestelmäkameraa, ollen joiltakin sitä parempikin. Kennotekniikka on vallankumouksellista, optiikka on fujin, käyttöliittymä Nikonin peruja.
Kamera on mekaniikaltaan jo jonkin verran kulunut. Sen säätöpyörä ei enää jaksa vaihtaa aukkoarvoja, mutta automaattiasetuksilla kamera toimii edelleen, ja kuvanlaatu edelleen on kameralle ominainen.

Se kamerasta. Päästyäni töistä, ajauduin Ulvilan keskiaikaisen kirkon maisemiin. Kirkon takana on Kokemäenjoesta erkaneva kirkkojuopa, jonka toisella puolella Saaren kartano. Kartanolla on oma mielenkiintoinen historiansa, josta kiinnostuneet löytävät tietoa tarpeensa ja kiinnostuksensa mukaan.
Kirkon edustalla on muistokivi, pystytettynä suomalaisen diakoniatyön perustajan
Aurora Karamzinin kunniaksi. Keräilen erääseen kansiooni kuvia veistoksista ja muistomerkeistä. Toiseen kuvia ovista ja rakennuksista. Ne löytyvät sosiaalisesta mediasta, Face Book-profiilistani, joka on julkinen. Löytyy omalla nimelläni.

 kuvasatoa


Aurora Karamzin


isohko panorama, kuvattuna kirkkojuovan saaren puolelta


Asehuoneen ovi



















Parkki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

500

Otsikkona lyhyesti vain numero. Järjestysnumero tälle julkaisulle. On viidennensadannen kirjoituksen aika. Niitä on ollut varmaankin kymmeni...