perjantai 30. tammikuuta 2015

Viideltä vuodelta


Otsin kuva-arkistostani esillle tammikuun 30. päivän kansiot viideltä vuodelta, tämä kuluva päivä mukaanlukien. Paljon on tapahtunut, paljon kuvia kertynyt koneelle.  Tässä valitsemani, uusimmasta vanhimpaan. Ajassa taakse päin.2015
2015; nyt. Aloitin heinäkuussa 2014 päivittäisen ikkunanäkymän kuvaamisen. Kuva päivässä talteen: kuviksi, videoksi, itselle ja nettiin jaettavaksi. Päämääräksi asettamani yksi vuosi, on nyt noin puolessa välissä. Facebook-profiilissani on kuvat sisältävä julkinen albumi, johon voi tutustua tästä linkistä
Youtube kanavallani on otoksia vuoden varrelta. Paljon muuhunkin, mutta niihin pääsee klikkaamalla tästä.2014
Muutimme tammikuun viimeisellä viikolla 2014 tilavaan asuntoon, Porin Riihiketoon. Talot ovat 1950-luvulla rakennettuja. Tässä varmuusketjua vastaava ratkaisu. 


2013
 Vuosi 2013 toi elämääni suuria muutoksia. Asuinpaikkani vaihtui. Perhesuhteeni ja siviilisäätyni muuttuivat. Vuosi alkoi näissä maisemissa, mutta pari kuukautta myöhemmin näkymä oli aivan toisenlainen, vaihdellen kesästä alkaen täydellisen metsäluonnon ja Porin ydinkeskustan välillä.
Mikäli olisin kerännyt tähän kuvia muiltakin kuukausilta, muutoksesta saisi paremmin käsityksen. Mutta lähdin laittamaan vain yhden kuvan vuotta kohden, joten muu jää arvailtavaksi. 


 2012
 Tammikuun lopulla 2012, oli kahviharrastukseni sananmukaisesti kuumimmillaan. Se jatkuu edelleen, mutta tällaiset Cremat ovat harvinaistuneet koska espressokeittimeni kaipaa huoltoa. 
2011
2011 oli kiivas chilin kasvatusvuosi. Tammikuun lopulla taimet olivat jo näin vahvalla mallilla. Kasvihuoneisiin päätyi viitisenkymmentä puskaa, joista noin puolet tuottivat hyvän ja laadukkaan sadon. Sittemmin eräs tapaninpäivän myrsky vei kasvihuoneeni mennessään, ja sen jälkeen kasvattaminen on ollut melko vaatimatonta.
Täytyisipä laittaa jokunen siemen itämään tällekin vuodelle. Amppeliin tai jotain. Tosin toukokuulla on saatavissa hyvin valmiitakin kasveja. 2010
 Tammikuussa 2010 arkipäiväni täyttivät aiemmin harrastuksiini kuuluneet laitteet. Tietokoneeni majaili Kokemäellä, valokuvausliikkeen takahuoneen työpöydällä. Tein työkseni monenlaista videoon, ääneen ja valokuvaan liittyvää. Kuvassa kaitafilmiprojektori viritettynä, filmin DVD-siirron aloittamiseksi. Taustalla näkyvät isokokoiset videolaitteet ovat saaneet lähteä, tultuaan täysin tarpeettomiksi tilanviejiksi. 


Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin. Jokusen päivän kyllä vaihtaisin pois, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ja tästä se jatkuu kohti uusia vastoinkäymisiä.
Tulikohan tarpeeksi kliseitä tähän loppuun; eiköhän.
En tee enää videosiirtohommia, mutta valokuvaus ammatillisesti ja täysipäiväisestikin siintelee päivä päivältä jälleen vahvemmin mielessäni. 
 Onhan tässä kevättä...
 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...