maanantai 20. kesäkuuta 2016

Uusi mukava pikkukamera

Edellisessä kirjoituksessani, josta on jo luvattoman paljon aikaa, kertoilin kroppikennoisen kamerahirmun myynnistä. Jäljelle jäänyt pienikennoinen kiss-digital X ( alla olevassa kuvassa oikealla)  sanoi kirjoitustani seuraavana päivänä työsuhteensa irti. Se ei enää käynnistynyt.
  Heitin sen roskikseen, otettuani akun ja muutaman varaosan talteen. Siihen hankkimani "kittilinssi" 18-55 jäi hyllyyn, enkä laittanut sitä myyntiin vaikka "parempaa" mallisarjaa vakaajineen onkin.

Aloin metsästämään sille seuraajaa; 400D oli kiikarissa, vastaten kuollutta kissiä. Pari ehdokasta löytyikin, ja tänään hain tämän mukavan vähän lauotun yksilön.


Hain alunperin pelkkää runkoa hajonneen tilalle, koska muut tarpeet minulla oli olemassa. Mutta tämä 1600 kuvaa ammuttu 450D lähti jokseenkin samaan hintaan pakettina jossa oli myös akku/pystykuvauskahva ja Sigman 18-200 millinen.
Objektiiviin en ensin kovinkaan innostunut, mutta testattuani nopeasti efs 18-55 putkeen verraten, voin olla tyytyväinen sen piirtoon varsinkin hyvissä olosuhteissa.

Tässä pari kuvaparia "testistä"


Laaja pää

35 mm


Lopuksi Sigman ääripäät samasta kohteesta:

Riemastus ja unohdus


Sigman (keskellä) bajonetti on metallia, toisin kun efs 18-55:n on muovia ja vain & ainoastaan kroppikennoiselle sopivaa mallia (oikealla).
Innostuin ensin kovasti, kun ajatteliin pikaisella ajatuksellani saaneeni täysikennoiseen 18 kinovastaavan laajakulman, aiemman 24 miilin (vasemmalla EF 24-105 L) rinnalle kuvakulmaa laajenntamaan.
Mutta kuten kuvast näkyy, niin vaikka sigman bajonetti sopii täyskennoiseen eikä riko sen peiliä laukaistessa, sen piirtoympyrä on suppeampi kuin täyskennoiselle tarkoitetun objektiivin. Asia näkyy jo bajonettien keskellä näkyvän linssistön pään koossa.

Mutta kokeilla täytyi:

Niinhän siinä kävi kuten tiedetään: Kroppikennoiseen tarkoitetun linssin piirtoympyrä on pieni. Ja kuva vääristyy melko lailla. 
 

Vertailuksi EF-24-105 laajassa päässään. Tynnyriä ja vinjetointia siinäkin, mutta niistä selviää nopeasti parilla photarin klikkauksella.


Yhtäkaikki: olen tyytyväinen hankintaani. Ja lisäarvona tuli vielä akkukahvaan sopiva AA-paristopidin. Jos joskus tulee niin ihmeellinen tilanne että akut loppuvat, eikä latausmahdollisuutta ole.

Muistikorttejakin on nyt riittävästi cf-formaatissa. Aiemmin olen pärjännyt 5 gigalla, mutta
netistä löytyi pilkkahinnalla 75 gigaa lisää. Ja "höyryajan" digeilleni aivan riittävällä tallannusnopeudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Porin siltoja - ajettuja ja kuvattuja

Ylittäessäni elokuun viimeisen päivän illalla kuvan ,ja yllä olevaan karttakuvaan sinisellä nuolella merkitsemääni kaarisiltana parem...