keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Miellyttävää pakkomyyntiä - ja pieni juhlan aihe

vasemmalta: Samsung Gear 360, Samsung Galaxy S6 edge, ja
Sony Xperia Z5


Hommasin vajaa vuosi sitten puhelimen, jonka valkkasin mahdiollisimman hyvän kameran perusteella. Aiemmin kriteereinä oli navigaattori ja vedenkestävyys. Ne tulivat kaupan päälle. Päädyin silloin Sonyn xperia Z5:een.

Nyt oli hankittava gear 360- kameran kauko-ohjaimeksi ja etänäytöksi saman valmistajan puhelin. Samsung tuotteistaa laitteensa niin, että parhaiten toimiakseen ne tarvitsevat "kaverikseen" tietynlaiset välineet. Niin tekee toki Sony ja Applekin, tosin omissa kuvioissaan.
Sain nyt hankittua käytettynä hyvin edullisesti Galaxy- älypuhelimen; saman ikäisen kuin Sonykin. Sony "peittosi" vuosi sitten vertailuissa melkein kaikki kamerallaan ja softallaan. Hämärä muistikuva minulla on, että samsungin joku lippulaivamalli paini melkein samoissa pikseleissä. Jos niitä tuijotetaan. Ja voidaan tuijottaakin, kun niiden määrä on tungettu jokseenkin samankokoisille pienille kennoille. 

 
Näin jälkikäteen, kun ostokriteerit ovat erilaiset, voi huoletta verrata näiden kuvalaatua, tai paremminkin tyyliä keskenään. Molemmilla voi kuvata tarpeen vaatiessa melko tyydyttävän laatuista tai tyylistä kuvaa. Puhelin on nykyään melkein aina mukana. Oikea kameran rumilus vain silloin kun ollaan menossa jotain kuvaamaan. Kun puhelimen tuottama kuva jotenkin menettelee jaadultaankin, niin ei harmita aivan yhtä paljon "kun ei ollut kameraa".Nämä kuvaparit ovat vertailukelpoisia. Molemmat otettu täys-automaattiasetuksin, muokkaamattomat jpg-kuvat, ja kuvattu samalta paikakta noin puolen minuutin välein.
alemmat kuvat osasuurennoksia ylemmistä, lähtökohtana samsungin 16 megapikselin kuva, jonka rajausarvoin sonyn 23 megapikselinen kuva on rajattu.

Edellinen blogipäivitykseni sisälsi vain kuvan ja toimi lähinnä kokeiluna VR-kuvan upottamisessa blogiin. Se oli ensimmäisiä minulle uudella kameratyypillä otettuja kuvia. Samalla kokeilu siitä riittääkö kameran käyttö googlen kautta kierrättäen, vai pitääkö siihen alkaa hankkimaan vaadittavaa puhelinmallia "kaukosäätimeksi". Päädyin hankkimaan, ja olen tyytyväinen valintaani.
Toinen vaihtoehto olisi ollut tehokkaamman windows-koneen hankinta, jolla voidaan kameran tuottamia kuvia ja videokuvaa käsitellä. Kuvanottohetken säädöt kuitenkin määräävät lopullisen kuvan laatua usein merkittävästi, joten lähdin etsimään käytettyjen markkinoilta oikeaa puhelinmallia.

Win-koneen hankinta kaivertaa silti mielessä. Kai sellainenkin saasta täytyy jossain vaiheessa hommata. Käytettynä ja  mahdollisimman halvalla, mutta ei halvinta.


Juhlan aihe

 Sain oikeuden käyttää tätä tunnusta markkinoinnissani. Se ei tarkoita, että olisin työ- tai liikesuhteessa Googleen. Se myönnetään, kun kuvaa tarpeeksi ja aktiivisesti määrätynlaisia kuvia ja julkaisee niitä myöntäjän palvelussa. Maailmalla se on ehkä arvostetumpi kuin Suomessa, mutta joka tapauksessa arvostan itse sen saavutuksena keskimääräistä ylemmäs asteikollani.
Pitäisiköhän tuosta oikein teettää auton taka- ja takasivulaseihin tarrat. Kun mainostukseen on lupa annettu.


Porissa: 5.4.2017, yövuoron jälkeisten kahden tunnin unien jälkeen,
heränneenä uuteen kauniiseen kevätpäivään.:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...