lauantai 6. tammikuuta 2018

Johan tuli joulu! Ja kuvallista takautumaa muodon vuoksiOdotettavissa ensi viikolla

Olen melko 'täpinöissäni'!
Pitkään odottamani, suurimmaksi osaksi vain haaveilemani asia on käsillä:
Lempäälästä lähti eilen aamupäivällä Matkahuollon kuljetettavaksi alumiininen "kirstu", painoltaan 20 kiloa.


Tämä kuva, ja pari seuraavaa ovat myyjän ottamia ja minulle lähettämiä. Kiitos ja anteeksi. .. .. ..  ja tässä paketin pääsisältö. Joulu tuli minulle pari viikkoa myöhässä. Jos niin voi sanoa.Oheis- ja lisätarvikkeitakin on mukavasti; rullafilmi- ja polaroidperä, prismaetsin, ja muutama laakapidin.


Kyseessä on siis palkkikamera!
View camera, suurkuvakamera, isoformaatti.  Huutomerkki tuohon eka lauseeseen, koska asia kokonaisuudessaan on minulle "vuoden tapaus". Tai oikeastaan parinkymmenen vuoden.....
Kun 1990 kuvasin Hasselbladilla ensimmäisessä kuvaamossani Raumalla, kävin Finlandia Kuvan korruptio-messuilla Helsingissä, Inter Continentalissa joka oli silloin paikkana kova juttu. Näin siellä kristallikruunujen alla palkkikameroita; Sinaria Linhoffia, ja muita jalorotuisia jotka olivat silloin 25 vuotiaalle klopille pelkkä haave ja märkä uni.
Nyt kun unet ovat jo vähän kuivuneet, tämäkin asia oli toteutetavissa. Edessäni on aivan uusi aihepiiri, vaikka filmikuvaus on minulle tuttua + kehityshommat. 

Päädyin tähän hankintaan oikeastaan vahingossa tai sattumalta, vaikka se on koko ajan mielessäni ollut. Alunperin, törmäsin netissä Rolleiflexiin, josta aloin jo hieroa kauppoja. Mutta menin siinä äkkiä puihin, kun tietovirrassa vilahti tämä palkki.
Hinta oli kohdallaan (Rolleissa myös,  jokseenkin sama), ja kuljetuksesta päästiin hyvin yhteisymmärrykseen. Homma eteni kuin ajatus.Miksei omia kuvia hankinnasta?

Puhelimeni piippasi eilen illalla klo 19:30. Matkahuollosta viestivät että paketti on noudettavissa. Mutta mokoma matkahuollon toimipiste oli mennyt kiinnni jo klo 18. Seuraavan kerran auki kun maanantai ylihuomenna koittaa. Olo on kuin 10-vuotiaalla jouluaaton aattona.
Mutta kyllä tämän pari päivää kestää, kun on 25 vuotta mentaaliharjoituksia tehnyt ja lukenut teoriaa päänsä puhki.

Lopuksi kaksi kuvaa viimeisestä "harjoitustyöstä" ja tutkielmasta, joka jollakin tavalla liittyy tuohon edelläolevaan laitteeseen. Saatte itse päätellä loput.
Sitten toiseen, paljon kuivempaan aiheeseen:
Laskeskelin ottamiani "sääkuvia", verraten elettyihin päiviin. 

Olemme asuneet nykyisessä paikassa nyt 487 päivää:  9.9.2016 alkaen, tähän loppiaiseen 6.1.2018.
Olen ottanut kuvan terassiltamme avautuvasta näkymästä 238 päivänä. 249 päivää olen ollut ottamatta. Osin syynä on ollut laiskuus, tympääntyminen, tai työvuoro joka on ollut esteenä. Mutta jonkin verran olen hyppinyt päivien yli, koska mitään muutosta säässä tai maisemassa ei ole ollut. Turha ruohon kasvamista on kuvata

Mutta "mennäänpä" kuviin: Muutama esimerkki matkan varrelta. Ensin nykyisestä asunnostamme, rivitalopihalta Porin Toejoelta:


Tänään otin kolmannen kuvan laajemmalla kuvakulmalla, kun aiemmat olen ottanut joko puhelimella, tai sitä vastaavalla polttovälillä varustetulla kameran objektiivilla. Tästä eteen päin siis tällaista laajakulmaa.


Vajaa viikko sitten, uudenvuodenpäivänä. Kuvattu perinteiseen tyyliin puhelimen kameralla
(Samsung Galaxy S6 edge)


... .. ja edellisenä uudenvuodenpäivänä. Muistaakseni Sony Xperia Z5 puhelimen kameralla.
 Sen kamerassa oli 23 megapikseliä. Mutta se ei ole mikään laadun mitta. Jokin mättäsi siinä, ja hankein tilalle nykyisen.


 Viime kesä oli melko sateinen ja viileä. Mutta oli kauniitakin päiviä. Kesäaikaan asumme melkoisessa "pusikossa".


Tämä kuva on otettu ensimmäisenä päivänä kun Toejoelle olimme muuttaneet. 
Paluu ajassa taaksepäin: Kiertokadulle, edelliseen asuinpaikkaamme. Ja kerrostalon ensimmäisen kerroksen parvekkeelle, jossa aloitin päivänäkymän kuvaamisen.

 
 Muutimme Kiertokadulle Tammikuun lopulla 2014. Aloitin kuvien oton vasta kesällä, heinäkuun 17 päivä. Silloin kesä kauneimmillaan. Suuren osan kuvista otin Olympuksen pokkarikameralla. 
 Tämä talvinen näkymä on ikuistettu jollakin järjestelmäkameralla.
Yön pimeydessäkin otin yhden kuvanJa aamun auringon nousun aikaan, ennen töihin lähtöä. Kiinanmuuriksi kutsuttu kerrostalo vasemmalla, ja välissä Toivepuisto.
Tein Kiertokadun kuvista jossain vaiheessa Time-lapse videon, jonka latasin You Tubeen. Nähtävissä ylläolevaa ruutua klikkaamalla. Nykyisestä näkymästäni ei ole vielä vastaavaa tallennetta, koska en ole ollut tyytyväinen koepätkiin joita olen tehnyt.
Meinasin ensin kirjoittaa jokusen rivin rivitaloasumisesta, verrattuna kerrostaloasumiseen keskustan tuntumassa. Mutta mitä vanhoja kaivelemaan. Hyviä puolia on kuitenkin enemmän kuin huonoja. Ja haittoja vähemmän.

Kiertokadulla asuttiin 958 päivää. Kuvia kertyi 505. Suhde nykyisestä otettuihin on suunnilleen sama.Hyvää loppiaista.  Mitä se kullekin merkitseekään
Porissa: 6. tammikuuta 2018.

..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...