15.10.18

Ilmakuvia




toim. huom.
Kuvat suurenevat klikkaamalla. Mutta eivät kovin suuriksi. Tallensin ne 1920 pikselin levyisiksi "normaalilaadulla", joten kuvien laatu ei ole aivan "täysi". Aiheet kuitenkin tulevat esiin, mikä on tekemiseni tarkoitus ja päämäärä.



Melkein kuukausi sitten kirjoitin blogiini dronehankinnasta.
Mitä kuvallista on kertynyt sen jälkeen?


Nostin kameran ilmaan ensimmäisen kerran kotipihan ulkopuolella. Ensimmäinen kohde oli lähinnä testimielessä kuvattu vanha kivilouhos, joka toimii nykyisin uimapaikkana.
Tämän äärellä olen käynyt useasti, nähdäkseni miten eri kamerat ja filmitapauksissa filmit suoriutuvat melko haasteellisesta kohteesta.



Toinen kohde tallentui viikko myöhemmin, lokakuun puolella. Olen ehkä liiankin varovainen tuulten suhteen, ja pidän kopterin melko herkästi pois ilmasta jo sää ei ole ihanteellinen.



Paikkana vanha tuttu. Horisontissa Pori




Meren rantaan ja rannan tuntumaan: Makholmaa ja metsää


Tällaisia otoksia ei ehkä voi sanoa tyypillisiksi ilmakuviksi, mutta olen kovasti tyytyväinen siihen että kameran nosto muutamaan metriin mahdollistaa paremman näkökulman ja perspektiivin moneen kuvauskohteeseen. Tässä kuvauskorkeus non 5 metriä.




Vastavaloon on usein hankala kuvata. Mutta jälkikäsittely tuo näkyviin sen minkä aurinko on "syönyt".




Metsän yli: Suurennetusta kuvasta näkee juuri ja juuri Preiviikin lyhytaaltoaseman mastoja, kuvan oikeassa laidassa. Horisontissa siintää Viasvedenlahti




Metsätien varrella. Saastunutta maata ja jätteitä. 




Kaupunkia. 10.10.2018







Käsittelemätön ja korjaamaton kuva



Kun kuvaa tarkastelee lähemmin, löytää syyn "tarran" käytölle




Muuta


Nakkilaan on valmistumassa uusi liikuntakeskus, puretun vanhan tilalle. Kuva: 13.10.2018



Porissakin on melko monta valmistumassa olevaa rakennusta. Sampolaan on noussut uusi monitoimitalo.... oppimis- ja liikuntakeskus Itätuuli.
-kuva kerrostalon porraskäytävän ikkunasta, puhelimella 14.10.2018.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

500

Otsikkona lyhyesti vain numero. Järjestysnumero tälle julkaisulle. On viidennensadannen kirjoituksen aika. Niitä on ollut varmaankin kymmeni...