perjantai 9. joulukuuta 2016

Iltakävelyllä Kirjurinluodolla

Käydessäni illan pimennyttyä kaupungin ulkopuolella, hakemassa akvaarioon vedenparannusainetta, näin Ulasoorin kasvihuoneiden kajastuksen taivaalla. Kaupunki on saanut voimakkaan valopisteen aikaisempien rinnalle, kun Agrifutura- niminen yritys sytytti valot 2 hehtaarin kokoiselle viljelmälleen.
Lehdestä ja netistä löysin tiedon: 5100 lamppua, joiden valoteho yhteensä 5,1 miljoonaa wattia.Pysähdyin Etelärntaan, Satakunnan museon edustalle. Otin onnettoman kuvan puhelimella. Katuvalojen heijastukset pilasivat kuvan, mutta keskellä näkyy kajastus taivaalla.


Päätin tulla uuudelleen, kameran kanssa. Mutta kuinka kävikään


Etelärannan parkkipaikat olivat täynnä. Jokin tapahtuma varmaankin museolla tai jossain. Suomalainen klubikin näytti vetävän väkeä sisään. Ajelin hiljaiseen, ja pimeään, Kirjurinluotoon. Kuvasin ensin valoviritelmää, joka oli ripustettu aurinkokellon lähellä olevaan salkoon. Se näkyi himmeänä joen vastarannallekin, ja olin nähnyt aiemmin kuvan netissä.Halusin toisenlaisen näkökulman, ja omasta mielestäni onnistuin sellaisen saamaankin.
Sen jälkeen loppuunkaluttua aihetta. Iltanäkymiä
Kirjurinluodolta kaupungin suuntiin:


Suomalainen klubi, taustalla hallituskadun rakennukset
Joki on jäätymässä
Puuvillan kauppakeskuksen mainosvalot, ja vanhan tehtaan konttorirakennus. Kello pysähtynyt."Kirvatsin nokan" ankkurilla
Pirunmoinen renkaiden ulvonta kuului läheiseltä hanhiluodon "tivoliaukiolta". Jonnet driftasivat hullun lailla autoineen, ympyränmuotoisella suurella asvalttikentällä. Ahdisti. Lähdin pois, mutta samalla muistin toisen kohteen jonka "ikuistaa" kuvamuistiin. 


Pori Energian toimitalon seinälle ilmestyi pari viikkoa sitten hieno valoverho. Kuvassa sen vieressä oleva masto on valaistu alhaalta päin suurella valonheittimellä ympäri vuoden.
Valittajien kuoro: huom!


Ulasoorin kajastus jäi kuvaamatta ja sorruin näihin tavanomaisuuksiin. Kajastusta enemmän kiinnostaa kuvata sen lähde. Ilmasta käsin, kuvauskopterilla.
Täytyy hankkia luvat lennonjohdolta, kun sää on suosiollisempi. Nyt oli sumuista ja kamalaa.


Porissa, Toijoella: 9.12.2016.
Kuvat edellisenä ehtoona
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...