torstai 3. toukokuuta 2018

Uudistunut ranta ja someahdistus

 

 

Eteläranta 2

 Tämä kuva on otettu heinäkuussa 2017, siis viime vuonna. Osoite on Eteläranta 2. Tästä alkaa katu, jonka nimi on Eteläranta. Sen nimi ei ole Jazzkatu, vaikka jotkut niin luulevat.

Eteläranta suljetaan kesällä, kun on jokin tapahtuma. Pori Jazz- niminen musiikkifestivaali, jossa soitetaan jazz-musiikkia, on vuosikaudet järjestänyt Etelärantaan jazz-kaduksi kutsutun basaari- ja kaljatelttakujan, joka on monille rakas paikka.
Tänä vuonna ei jazz-katua ole. Kaljateltta- ja markkinatouhu siirtyy Kirjurinluodolle. On aika uudistua, jollain tavalla. Se on hyvä asia, että tulee uutta nähtävää. Omakohtaisesti se jää nähtäväksi, ei varsinaisesti koettavaksi siinä muodossa kuin järjestäjän vuokralaiset  toivovat.
 Eteläranta - joen ranta

 

 
Varsinaista etelärantaa rantana alettiin muokata uuteen uskoon, kun vuoden 2017 tapahtumat; jatsit, silakkamarkkinat ja muut vastaavat pippalot olivat ohi. Vanha kiveys ja muu poistettiin, kaiteet uusittiin. Vanhat kaiteet, jotka eräs porilainen pensselisedäksi itsensä nimeämä piilopohatta paikkamaalaili julkisuudenkaipuussaan, ja pääsi sitä myötä kaupunginvaltuustoon ja johonkin lautakuntaan, on viety romukauppaan.


 
 Uudessa aidassa ei äkkikatsomalla ole porttia vierasvenelaiturille. Tämä kuva oli nähtävillä Somessa, jossa se sai kommentiksi kyseisen asian. En tiedä, oliko kommentoija vierasveneilijä, mutta valittamisen aihe löytyi helposti.
Useampi oli huolissaan tai ehkä hengessään toivoi että tulevan kesän Suomiareenaan näytteille tulevat puolustusvoimien ajoneuvot rikkovat painollaan heti tämän uuden rantapinnoitteen.
Heidän kannattaisi lukea nyt uutisointi uudelleen tai edes ensimmäisen kerran ihan huolella ja ajatuksella. En kopioi sitä tähän. -kun nyt pääsin kirjoittamani otsikon toiseen osioon; tämä kuva  antoi sille lähtökohdan.
Tämä somessa myös julkaisemani kuva sai kommentiksi: "tuo pitää viedä romuttamoon, ja laittaa tilalle jotain järkevää"
Jatkan aiheesta muutaman kuvan jälkeen, tämän julkaisun lopulla.Tästä "katederista" kuoriutui useampi valitus: On ruma, rumempi kuin odotin, ei vihreää,
ei sitä eikä tätä. 

Tämäkin kuva "naamakirjassa" sai osakseen kommentin: " MITÄ JÄRKEÄ ? ", isoilla kirjaimilla huudettuna. Oltiin huolissann, miten auraus; talvikunnossapito onnistuu.Niinsanottu reppuränni, eli sillan ja yrjönkadun rajalla kadun ali menevä alikulkutunneli on uusittu ja siistitty. Tästä oltiin huolissaan: pulloja rikotaan eikä kukaan siivoa.Tämä kuva on konepajanrannasta. Se esittää graffitia, töherrykseksikin nimitettyä alakulttuurin tuotosta. Näitä inhotaan ja ylen/alenkatsotaan. Siitä huolimatta pidän niistä, tietyissä paikoissa joihin sopivat aivan hyvin.
Otin kuvan esiin, koska jään odottamaan mitä edellisten kuvien esittämän reppurännin seiniin ja nurkkauksiin ilmestyy. Olen hämmästynyt, ellei ilmesty.
---------------Somenäkyvyyden kiroukset

Olen pitänyt, ja tulen varmaankin jatkossakin pitämään sosiaaliseen mediaan, varsinkin FaceBookiin laittamani kuvat ja julkaisut suurimmaksi osaksi julkisina.
Tapani ja tottumukseni toimia niin, oli eilen melko kovalla koetuksella. Noiden edellä lainaamieni kommenttien johdosta. Poistin julkaisemani kuva-albumin jaot parista ryhmästä, joihin olen tottunut kuvauksiani ja julkaisujani esille laittamaan.
Poistin raukkamaisesti kommentit kuvista, ja laitoin kommentoinnin sallituksi vain some-kaveripiirilleni.

Ymmärrän ja suvaitsen kommentoinnin ja ainaisen valituksen sekä ajoittaisen vittuilun ryhmäkommentoinnissa. Mutta nyt mentiin jotenkin "omalle alueelleni". Kommentit tulivat albumikuviin. Miltei jokaiseen 30 kuvaan jotain suoraan-sanottuna-paskaa löpinää, jolla ei ollut mitään perustetta tai järkeä. Kommentoijat saattoivat olla vapun jälkitilassa, mutta mahdollisesti syntymähumalassa.
Laitoin heidät estoon. Poistin kiukkupäissäni jälleen melko monta julkaisuani ryhmistä, ja vedin henkeä. Lupasin jälleen itselleni, etten ole vähään aikaan kovinkaan aktiivinen FB:ssa.
Kevät etenee kesäksi, ja on muutakin tekemistä. Terveyttäkin täytyy yrittää kohentaa.

FB- kaverilistallani oleva tuttu ihminen kyseli eilen, onko muilla ollut havaittavissa FaceBook-väsymystä tai -masennusta.
Vastaukseni kysymykseen oli ja on: "Onhan se ajoittain, joskus melkein päivittäin. Välillä turhautuu asioihin, joskus ihmisiin. Ja lopulta itseensä, kun ei ymmärrä ettei läheskään kaikesta tarvitse välittää.
Siinä vaiheessa kun melkein lyö nyrkillä tietokonetta, täytyy pitää pieni tauko."


Etelärannasta eilen ottamani kuvat on otettu "lonkalta", tällä pienikokoisella "action-kameralla".
Mikäli niiden tekninen laatu tai perspektiivit herättivät tunteita.


Mennessäni niitä ottamaan, pysähdyin torin varrella, Gallénkallelankadun päässä. Otin kuvan juottolan terassista, jonka kaiteiksi on keksitty trukkilavat.
Taidan kaikesta huolimatta laittaa tämän kuvan provosoimaan jotain eilen kuviani kommentoineita.
Ai niin!! Laitoin heidät estolistalle.   -täyttyy palauttaa. Eihän ilman henkistä masokismia voi elää.

Korostan vielä, että kuvatekstien kommentit eivät kuvaa omia mielipiteitäni rannan remontista, eivätkä muustakaan.
Kulunut fraasi kuuluu: "minä vain kuvaan"


Porissa: 3.5.2018
.
..
...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...