12.12.17

Ansa

Laitoin oraville "ruokintapömpelin", jotta saavat ravintoa mutta jättävät lintujen ruokintalaitokset rauhaan. Samoin toisin päin; jotta linnut eivät syö oravien pähkinöitä aidan päältä ja pasko samalla niihin (salmonellavaara).


Hetken ihmeteltyään, orava hoksasi miten saa pähkinää pöntöstä.Oravat löysivät ilmeisesti toisen apajan, kun ovat olleet poissa pari päivää. Tänä aamuna alkoi lumipyry, ja linnuilla kova kiire kerätä ruokaa. Punatulkkujakin tuli. Ne eivät oikein ole hyväksyneet ruokinta-automaattejani, vaan syövät jämiä maasta. Mutta huomasin että hakkasivat nokillaan oravien automaatin pleksilasia, jonka takana pähkinää ja siementä.
Kun ei oravia näkynyt tänäänkään, ajattelin että syökööt linnut pömpelin tyhjäksi, jonka jälkeen täytän pähkinöillä.
Nostin pleksiä ylös ja pääsivät syömään

Onneksi oleilen paljon kotosalla, ja käyn pihalla: Ruokinta-automaatista oli tullut sinitiaisen ansa.
Jollain tavalla se oli päässyt pönttöön sisälle ja meuhkannut siellä niin, että luukku oli mennyt kiinni ja pleksi laskeutunut sille liian alas.


Totta kai päästin sen heti ulos kopistaan. Ei ehtinyt siellä kovin kauaa räpistellä. Kun avasin yläluukun, se ei ollut "moksiskaan", pönötti vain tyytyväisen olisena ruokavuoren päällä.
Vasta kun vedin pleksin pois, se lehahti lentoon aivan korvaani hipoen.

Otin ja jätin pleksin kokonaan pois, jotta saavat syödä loput rauhassa. Eikä minuuttiakaan, kun kymmenkunta sinitiaista alkoi vuoron perään tyhjentää nyt avoinna olevaa pönttöä.


Talven ensimmäinen "myräkkä"


Seuraan säätilaa mielenkinnolla. Laitoin illalla time lapse- kameran ottamaan puolen minuutin välein kuvaa ilmapuntarista jalämpömittarista. Tätä kirjoittaessani se on tallentanut lukemia 18 tunnin ajan. Annan tallentaa koko matalapaineen ohi menon ajan, ja vertaan sen jälkeen lukemia "virallisiin".

Hyvää pyrypäivää!. .2 kommenttia:

8928 kilometriä ja tusina

Oli viimein aika viedä pyörä korjaamolle ketjujen vaihtoon. Samalla uusi takapakka, eli takarattaat jotka olivat kuluneet ja jonkin verran p...