keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Joulukinkun sulattelua -sanan varsinaisessa merkityksessä



Joulukinkun sulatusta. Lämpötilaseurantaa.
Lähinnä itselle rakentuva dokumentti jasamalla html-testi, mutta mikään ei estä seuraamasta


Lähtötilanne: 5,8 kiloinen luuton, umpijäinen viljapossun juhlakinkku á la Atria
Airamin campingjääkaappi, 12 voltin ja 220 voltin jännitteille.
Kaapin sisälämpö, noin puoli tuntia kinkun sisään laiton ja kansien sulkemisen jälkeen
Toinen mittari vertailun vuoksi.
Alempi lämpönäyttö; nyt -4,2° tulee langattomasti jääkaapista




Vuorokausi aloituksesta
Vuorokausi aloituksesta
kaksi vuorokautta aloituksesta

kolme vuorokautta . . .

Kolme ja puoli vuorokautta: Sulatus alkaa olla ohi.

Kannet auki ja "piikki lihaan"   --->
Nyt seurataan kinkun sisälämpötilaa.
Paistomittarin anturi kinkun sisällä

Jäähdytys minimille, "pömpelin" lämpö loppuajaksi noin 10-12 asteeseen,  jotta lämpiää hitaasti viimeiset pari astetta:  10 asteeseen. Illalla uuniin.
Uunissa, sisälämpö 10°.
Paistoaika noin 6 tuntia tai kunnes lämpö 90°C
Sen jälkeen pois uunista; lämpö nousee vielä noin 5° jolloin tavoitelämmössä: 95°


Toivotan kaikille lukijoilleni rauhallista ja hyvää joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Retrokuvaa ja kameramaniaa

Porin raviradalla oli helatorstaina ja sen aatto-iltana Satakunnan Mobilistien järjestämät helamarkkinat. Rompetori-  ja harrasteajoneuvota...