Joulukinkun sulatusta. Lämpötilaseurantaa.
Lähinnä itselle rakentuva dokumentti jasamalla html-testi, mutta mikään ei estä seuraamasta
| Lähtötilanne: 5,8 kiloinen luuton, umpijäinen viljapossun juhlakinkku á la Atria | Airamin campingjääkaappi, 12 voltin ja 220 voltin jännitteille. |
| Kaapin sisälämpö, noin puoli tuntia kinkun sisään laiton ja kansien sulkemisen jälkeen |
Toinen mittari vertailun vuoksi. Alempi lämpönäyttö; nyt -4,2° tulee langattomasti jääkaapista |
|
|
|
|
|
|
| Vuorokausi aloituksesta | Vuorokausi aloituksesta |
| kaksi vuorokautta aloituksesta |
|
| kolme vuorokautta . . . |
|
|
Kolme ja puoli vuorokautta: Sulatus alkaa olla ohi.
|
|
| Kannet auki ja "piikki lihaan" ---> |
Nyt seurataan kinkun sisälämpötilaa. Paistomittarin anturi kinkun sisällä |
| Jäähdytys minimille, "pömpelin" lämpö loppuajaksi noin 10-12 asteeseen, jotta lämpiää hitaasti viimeiset pari astetta: 10 asteeseen. Illalla uuniin. |
Uunissa, sisälämpö 10°. Paistoaika noin 6 tuntia tai kunnes lämpö 90°C Sen jälkeen pois uunista; lämpö nousee vielä noin 5° jolloin tavoitelämmössä: 95° |
Toivotan kaikille lukijoilleni rauhallista ja hyvää joulua!















Ei kommentteja:
Lähetä kommentti