torstai 28. joulukuuta 2017

Päivittäisiä sääkuviaOlen kuvannut jo useamman vuoden ajan melkein joka päivä "omaa maisemaani". Ensin Kiertokadulla parvekkeelta, ja nyt pian puolisentoista vuotta rivitaloasuntomme terassilta. Lokakuun alussa, tänä vuonna 2017, aloin kuvaamaan myös piha-aitamme takana loppukesäisin rehottavaa jättipalsamikasvustoa.

Viime aikoina olen kuvannut enimmäkseen puhelimen kameralla, koska kuvan laadulla ei ole suurta merkitystä, vaan tavoitteena on dokumentoida sään ja maiseman vaihtelua. Naapuritonttia kuvaan panoramakameralla. Kuvien muokkausprosessi on vakiintunut koon ja päivämäärien muokkaamiseen, ilman merkittäviä värikorjailuja.
Välillä kuten tänään, olen ottanut vertailun vuoksi kuvia myös "oikealla" kameralla, tai poikkeavilla menetelmillä. Niihin kuviin olen merkinnyt asian näkyviin.

Allaolevassa taulukkomuotoisessa kuvasarjassa on ylimpänä vierekkäin tämän päivän kuvat, jotka kuvasin kameralla. Niiden alla seuraavalla rivillä eiliset, puhelimella ja "gearilla" ottamani.
Alimmalla rivillä vertailukuvat lokakuun alusta, jolloin aloitin palsamien kuvaamisen.

Porissa: 28. joulukuuta 2017


.. .
.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjurinluodossa

Joulukuun 11. 2018:  Muutama kuva dronella, tunti ennen auringon laskua     Laitoin dronen, siis kopterikameran noin kymmeneen ...