26.4.18

Kuvaversioiden tallennuksesta



Aloin etsiä ääri-muokattua, melkein graafista kuvaa, jonka latasin someen (Face Book) noin viikko sitten. En löytänyt, kun olin pinttyneen tapani mukaan poistanut koneelta "turhat" versiot.
No; löytyyhän se netistä ja voi sieltä ladata talteen, ajattelin. Ja latasin.


Mutta olin normaalin optimointitapani sijaan ladannut kuvan, tai FB pienentänyt kuvan kokoon 
960 × 636 pikseliä. Auttamattoman pienikokoinen mihinkään nykyvaatimusten mukaiseen jatkokäyttöön.
Tällä hetkellä mahdollisimman hyvän julkaisulaadun Face Bookissa kuvalleen saa, tekemällä siitä pitkältä sivultaan 2048 pikselin mittaisen kuvan. FB hoitaa loput, joksus arpomalla.
Syy tämän kuvan "pienuuteen" lienee siinä, etten ladannut sitä omalle sivulleni tai albumiin, vaan laitoin sen lähinnä vitsinä tai provona erääseen tykkäys-ryhmään.  Nyt pari viikkoa sitten se ei enää vaikutakaan vitsiltä, vaan halusin sen talteen.  Kuvat "kypsyvät" usein ajan kuluessa, ja niitä alkaa katsomaan toisin silmin kuin alussa.



Kuva joka oli lähtökohtana edelläolevalle mustavalkoiselle, on edelleen koneella tallessa. 2048px kokoon ja jiipekiksi pakattuna. Laitoin sen nyt tähän saman kokoisena kuin tuon edellisen.

Voihan tuon värikuvan "työstää" uudelleen?
Niin voi, mutta elämys ja tapahtuma ei ole samalla tavalla autenttinen kuin ensimmäisen muunnoksen kohdalla. Uudelleenmuokkaus on kopio, jos niin voi digikuvasta sanoa, jos tekemistä vertaa hopeapaperikuvan vedostamiseen pimiössä.
Aivan toisarvoista saivartelua, moni tokaisee tai ajattelee. Kuva kun kuva, mitä sillä on väliä!


Uusi versio, samassa pienessä koossa




Ja isompana; Loputon muokkausten suo, mutta ehkä hyväkin niin.



.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain tilaajille - interpoloitu

Luotu 26.3.2024 Täydennys loppuun 27.3.2024 Tämä postaus kuten muutama muukin näkyy blogiani seuraaville, kun en sitä jakele somessa. Sanoma...