sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Superlauantai

Otin blogikirjoitukseni otsikon paikallisen kauppakeskuksen mainoksesta, joka on pyörinyt koko menneen viikon ajan netissä.
Käytin eilisen lauantain aamupäivän ja vähän iltapäivääkin kuva-arkistoni kartuttamiseen parilla jo kuluneella aiheella, mutta yhdellä uudellakin.
Aikaa kului, askeleita tuli "mittariin" paljon, ja kuviakin kertyi. Suunnittelin etukäteen, mitä menen kuvaamaan. Pari paikkaa jäi vielä listalle; niihin alkavalla viikolla.


Kuvavirtaa 

 

Ensimmäisenä kohteena Hotellirakennuksen purkutyömaan vaiheen tallennus

Näkymä Kauppakeskus Isokarhun parkkitasolta, vakiopaikaltani.


Jalkauduin Isolinnankadulle, hallin edustalle


Jehovan todistajakin oli jalkautunut paikalle jossa kiinnostuneita kulkijoita on viime aikoina riittänyt.
Päivityksen loppupuolella toinen kuva aiheesta, mutta eri päivältä


Lähdettyäni ensimmäiseltä kuvauspaikaltani, ajoin toisen vakiopaikkani kautta ja tallensin toisen vakiintuneeksi muodostuneen näkymän muuttuvasta kaupunkimaisemasta.


Alfa-pulu tarkkaili tekemisiäni


 Karjarantaan, Puunaulakadulle

 

Maakuntalehti ja Yleisradio uutisoivat pari päivää sitten, että Rauma-Repolan entiset konttorirakennukset on päätetty purkaa, suojeltua pyöreätä osiota lukuun ottamatta. En ota purkuasiaan sen kummempaa kantaa, koska sillä ei ole mitään merkitystä tai vaikutusta. Dokumentoin mielenkiinnolla muitakin kaupunkikuvan muutoksia. Tätäkin.
Uutisen voi lukea tästä linkistä.
Nähtyäni uutisen, kaivauduin kuva-arkistooni kun muistin joskus ottaneeni kuvia tienoolta. Kävelin paikan ohi, vietyäni autoni korjattavaksi saman kadun varrelle, joulukuussa 2014. Tuolloin mukanani oli tarkoituksella "vain" pieni actionkamera jossa ei ole etsintä. Kuva syntyi, vaikkakin vaatimaton.


Punatiiliset ovat purkusuunnitelman kohteina


Konttorirakenus ja teollisuushalli idempää kuvattuna


Tässä lienee syy purkamiseen: Noita "sopraanoja" (mustan talon nimi) pitää saada lisää: koko karjaranta täyteen, rakentuvan asuntomessualueen rajalle saakka. Porin uutta päättäjäsukupolvea kehutaan kovasti aikaansaavaksi ja rajoja rikkovaksi. Saas nähdä, kuka tienaa eniten.
 Karhukorttelille, vanhan kaljatehtaan tuntumaan 

 

Tätäkin olen kuvannut säännöllisin väliajoin jo parin vuoden ajan. Oluttehtaan tilalle rakentuu kerrostaloja. Se on ihan kiva se. Mutta paska haisee päätöksenteossa.
Tuo valaisinpylvään ja linkkimaston välissä näkyvä ruma laatikkomainen betonirakennus on funkis-tyylinen rakennushistoriallisesti jollain tavalla arvokas jäänne, joka piti säilyttää.

Nyt uutiset kertovat (linkki uutiseen) että se on päässyt niin huonoon kuntoon (Siis päästetty), että pitää purkaa. Tilalle saadaan vielä yksi uusi kerrostalo; asumiseen korkealaatuisesti ja laadukkaasti.
Museon amanuenssi tai mikä lie rakennuskulttuuri-intendentti sanoo että voi voi sentään.

Puuvillan superlauantaita ja muuta "katukuvaa"
satunnisessa järjestyksessä ja ilman kommentteja
 


Porissa: sunnuntaina, 10.6.2018
muokattu: 11.6.2018

.
..

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Porin siltoja - ajettuja ja kuvattuja

Ylittäessäni elokuun viimeisen päivän illalla kuvan ,ja yllä olevaan karttakuvaan sinisellä nuolella merkitsemääni kaarisiltana parem...