torstai 28. kesäkuuta 2018

Asuntomessut lähestyvät HevosluotoaAsuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018.

Olen vuosien kuluessa ottanut kuvauskohteekseni muuttuvia maisemia ja uudistuksia rakennuksissa.
Asema-aukiolle rakentunut ammttikorkeakoulun kampus ja matkakeskus oli yksi pitkäaikainen kuvausprojekti, samoin Juhana Herttuan talo, joka alkaa pian olla maan tasalla. Asuntomessuja olen "tarkkaillut" kauempaa.

Talvella 2016 iskivät "kuokan maahan", ja alkoivat muokata Karjarannan entiselle teollisuusalueelle maaperää asuntomessuja varten.

Etsin kiintolevyiltäni ensimmäisen kuvan, jonka otin alueen vastarannalta maaliskuussa 2016


Se mielikuvissani, otin eilen kuvan "pariksi", melkein samoilta jalansijoilta.


Oikeastaan kuvauskohteenani oli teollisuushallin päätyyn tehty muraali, jonka kuvaaminen lykkäytyi päivällä koska Hevosluotoon johtavan tien päähän oli ilmestynyt moottoriajoneuvolla ajo kielletty- merkki.Jokin melko omavaltainen ja elämää suurempi instituutio on kieltänyt Hevosluotoon johtavan moottoriajoneuvoliikenteen. Luvalla saa ajaa, mutta millä luvalla. Melontaseuralta kajakkia vuokraaman aikovia on kääntynyt joukoittain pois. Siirtolapuutarhapalstan vuokranneilla ei ole asiasta täsmällistä tietoa.
Käännyin pois, kun näin kieltomerkin toissapäivänä. Mutta lähdin uudelleen liikkeelle, ottaen mukaan auton lisävarusteen; kaksi pyörää lisää -siis kaksipyöräisen. Pyörässä ei ole sähköavustetta, vaikka sellainen hieno olisikin.Käytyäni Hevosluodossa, kuvaamassa muraalin ja maiseman, törmäsin tähän kieltomerkkiin jolla kielletään kääntyminen Hanhiluodon ja Raatimiehenluodon suuntaan. 
Syytä moiseen en tiedä enkä todellakaan ymmärrä. Iskelmäkesä tai joku sen tapainen järjestetään ennen muita, ja Vapaakirkolla on seurat tulevana viikonloppuna. Ehkä niiden takia varmuuden vuoksi jokunen kieltomerkki -ihan mihin vaan.

Ihmeteltyäni noita kieltomerkkejä, varsinkin Hevosluotoon moottoriajoneuvoliikenteen kieltävää liikennemerkkiä, minua neuvotiin menemään "omalla luvalla". Ajamaan sinne vaan, ja sanomaan kysyttäessä vaikka etten ollut huomannut merkkiä. Pressikorttini on voimassa vuoden loppuun, jonka jälkeen en sitä enää  uudista. Sitä voisi tietysti tuollaisissa tilanteissa kokeilla jos lupia kysytään, mutta en viitsi sellaistakaan tehdä.
Olen tyhmä tai pilkunnussija, mutta minulla on tapana noudattaa liikennemerkkejä ja muita vastaavia ohjeita. Nurisen ja valitan jälkeenpäin.
Minua viisaampia oli Hevosluodon alueella pilvin pimein autoineen. Tai heillä oli se lupa.


Muuta kuvattua, nyt ja aiemmin

 


 jonkun maisemaprojektin  jompikumpi jokainen joku . ..


 . . .  ja sen alla oleva QR-koodi, ja nettiosoite. Valmiiksi vanha

 

Uusi silta Hevosluodosta Karjarantaan, asuntomessuille. . . ja asuntomessualueelta Hevosluotoon. Varmasti olen kirjoittanut sijamuodon väärin.
Se olisi väärin, vaikka kirjoittaisin; hevosluodolle.  Pienellä kirjaimella!
Negatiivilta skannattu, 120-rullafilmi, Yashica A.
19.6.2018Karjarantaan, veneenlaskupaikan viereen, slummin alkupäähän,  on kuin varkain noussut vuokrattavaksi kiva pieni liikerakennus. Siihen joku varmaankin laittaa pop-up systeemin pystyyn, Porin superviikoiksi.
Porissa: 28.6.2018
.
..
...
..
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...