4.5.24

Jännitystä elämään

 On olut niin jännittävää aikaa ja ruuhkaa asioissa, että blogijulkaisemiseen ei ole ehinyt. Kevät alkaa olla pian lopuillaan ja kesä koittaa, vaikka lööppimedia pelottelee lumen paluulla. Vuodentulo sikseen, vaikka siitä saisi vanhoja kuvia ja kalenterimerkintöjä analysoimalla oman juttunsa. Ajankohtaiset asiat ja tapahtumat täyttävät hyvin yhden julkaisun ja jatko-osankin saisi aikaan.
Otetaan pari tähän, kun kuvaakin on kertynyt taas melkein enemmän kuin tarpeeksi. 


Huolestunut tekstiviestissään Satakunann Kansan tekstiviestipalstalla. Vihreä matto herätti keskustelua enemmänkin, eri yhteyksissä. Eräs oli närkästynyt rannan uuden hienon kiveyksen peittämisestä.



Cafejazz-Shots-rantamakasiinin terassin osan peittäminen vihreillä maton palasilla ei ulottunut rannan uudelle kiveykselle, jota riittää varovaisesti arvioiden parin sadan metrin verran sillan korvasta taavisillan juurelle. Osa on vielä kesken, mutta rantaravintolaan saakka hommat on jokseenkin valmiina.
Laituritasolla ei ole koko matkalla kaidetta, josta ollaan hyvin huolestuneita ja toivorikkaita että sellainen siihen vielä laitetaan. Tuskin.
Lapset putoavat jokeen, humalaiset halkaisevat päänsä kiveyksien portaiden teräviin kulmiin. Mitä eteen - kaide ja pyöristetyt kulmat ?

Kävin rannassa nyt ensimmäisen kerran sen osittaisen valmistumisen takia. Menen uudelleen, kun se on taavisillalle saakka valmis. Joskus juhannuksen alla varmaankin. En ole koskaan ollut ravintolassakävijäihminen. Jos ryyppään, ryyppään kotona.
Luulisin tää he jotka menevät ja vetävät esimerkiksi perseet olalle tuolla rantaravintolassa, ovat kiinnostuneet oleskelemaan aivan muualla kuin kaiteettoman joen äyräällä. Sille ei mitään voi jos lasten kanssa rantaan menevät huoltajat istuvat penkeillä nenät kiinni instagramissa ja tiktokissa, huudellen välillä että älä VilleValtteri tai EetuKaarina  mene...  älä...  VilleValtteri!
Ihmiselämä on arvokas. Olkoon hän juoppo tai muu.



Valion jäätelökioski tuli vappuna rantaan. Kiveykseen tehty trumpetti vähän.....



Taavisillan luiskat tulevat loiventumaan myöhemmin. Nyt olivat vielä entisen jyrkkyiset.


Harrastin vappuaatto aamupäivällä rannassa käydessäni myös filmi-arkistokuvaamista, kun Taavisillan korkeale kohdalle pääsi kuvaa ottamaan. Suunnilleen samoille jalansijoille josta olen käynyt ottamassa kuvia työn etenemisestä.
Tämä kuva siis uusin: 30.4.2024


Ajassa taaksepäin: 2023 myöhäissyksyyn. Varmaanin tarkoituksella olen jättänyt kuvaan tuollaista, enkä viilannut loppuun saakka. Kuva on vielä rouheampi, mutta sääsin siitä tähän tällaisen hieman sivistyneemmän version. Kamerat ja filmit joilla nämä on otettu ja taltioitu, jääkööt nyt mainitsematta. Kun seikka toisarvoinen.


Vesileimasta näkyy ajankohta jolloin huolestuneet kaupunkilaiset olivat huolestuneita joen kapenemisesta. Rakennusaikainen valli olisi saattanut aiheuttaa mittavia tulvavhinkoja, kun joen virtaama häiriintyy. Onneksi niin ei käynyt, ja he voivat taas olla rauhallisin mielin. Kunhan ne kaiteet.



Rannasta kaupungille, sairaalaan,  ja kotiin pöydän äärelle


Katuvalokuvaukseni jota harjoitin linja-autossa ohinäkemääni kohtaan polkupyöräillessäni, närkästytti. Ei kuvaan sopivasti sattunutta henkilöä, mutta paria muuta jotka pitivät minua ilmeisesti pervona ukkona joka kuvaa hameiden alle. Tyydyin digikameran tuotoksiin, kun rolleiflex tuntui aiheuttavan vielä suurempaa epäluuloa.



ajankohtaan sopiva asu oli jotenkin kuvauksellinen. En mennyt aivan ruutuun kiinni, ettei mennyt aivan siihen mitä närkästyneitä katseita luoneet ajattelivat.
Mallinukke on  M U O V I A.     Ei se mikään barbara ole!  Esteettistä blingbliniä tavoittelin.
"Maailmalla" ei pöyristytty.  Suomensin ja englanninkin siellä "katokon":  Se tarkoittaa: Katso kun.



 

Sairaalan talvipuutarhassa kasvaa hedelmiä. Vuosi sitten ensimmäisen kerran, mikä sai ansaittua huomiota mediassa. Latinalaisessa amerikassa ja / tai indokiinassa peikonlehti tuottaa luonnonvaraisena hedelmiä, mutta näin sisätilassa kasvatettuna huonekasvina se on harvinaisempaa.

- Mutta  asiaan liittyy jännitystä. Ollaan kuljettu Kela-taksilla. Olen tilannut kelataksia noutamaan. 4 kertaa viidestä sitä on pitänyt huudella uudelleen, kun ei ole saapunut. Ei ajallaan, ja vähän minne sattuu, kun osoitteemme on navigaattoreille kinkkinen. Yksi tunsi nurkat ja oli ajoissa paikalla. Muut selittelivät. Kun kelataksia tilaa, niin keskuksenhoitaja kyselee aikaa jolloin on aika määränpäässä varattuna. Antaa siihen ajankohtaan jollain tietokoneohjelmalla löytämänsä ajan jolloin taksi tulee hakemaan. Kokemuksesta oppineena pistin aikaan varttin etuaikaa, ja eilen se osui kohdalleen. Taksi tuli varttin myöhässä, eikä tullut hoppua tai stressiä; ehditäänkö.

Kelataksia ajavat taksikuskit jotka ovat joutuneet käymään siihen hommaan oman koulutuksensa. Kaikki taksit eivät ole kelatakseja. Kertoi että taksi saa keskukseta kutseun tai ehdotuksen kyydistä. Sen voi siirtää jollekin mulle kuskille, seuraavalle, jos kyyti ei jostain syystä kuskille sovi - tai ei muuten huvita - tai ei tunne kannattavaksi. Kun kuski siirtää, toinen siirtää, ja kolmaskin siirtää: kello käy, ja aika rientää, ja kyydin odottajaa alkaa jo vituttaa. Onneksi ei satanut, mutta vähän kylmä alloi tulla. Jännitti miten käy. Neljä viidestä. Ja yksi ennakoitu ja todennettu. Tilatkaa ajoissa - tulemaan. älkää antako keskusneidille tai muulle henkilölle periksi. Puhelut äänitetään.

 

 

Photoshoppi tablettiin. Nykyaikaa. Lightroomikin samalla. Mutta vanha sotaratsu on onneksi turvaamassa selustaa. Sen dvd- levyltä asennettuun photoshoppiin ei mikään markkinavoima pysty.
Tabletti on uusi ja ajanmukainen. Yritin windows-10 läppäriinkin pistää uusimmat photarit, mutta herjasi että täytyisi olla win 11.  Kymppiwindowsin päivitykset päättyvät ensi vuonna: 2015. Sitten siitä tulee turvaton.
Mitä helvettiä niillä sitten enää tekee??   Surffaa ja tiktokkaa. Ei sitäkään varmaan. Mobiili on nykyaikaa. Toivottavasti vanhan bookin rauta kestää yhtä kauan kuin minäkin.




Tulevaa filminkehitysmateriaalia. Viimeinkin kehittämäään kahvilla. Googlatkaa: "caffenol".
Ostin 1000 milligrammaista c-vitamiinia, hevos-osastolta. Kidesoodaa joutui kysymään myyjältä, joka kysyi mihin sellaista käytetään. Toinen ei kysynyt, ja löysi minulle sitä. Kun olin niin tyytyväinen tämän toisen palveluun, kerroin mitä niillä meinaan. Piti kertoa hänellekin, mitä on filmille kuvaaminen - kameralla.
Näkemäni kahvikehitettyjen filmien kuvat ovat innostusta herättäviä. Varasin ensikokemukseen tavallista laadukkaamaan filmin. Joka on vielä kuvaamatta.

 Sitä odotellessa: Hyvää äitienpäivää . .   se on jo pian.
Olkaa varovaisia !

 

 

 

Porissa: 4.5.2024

 

..

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Superpäivä ja TV:stä tutut

 L auantaina on Porissa uutisten perusteella superpäivä. Termi superpäivä on pistänyt silmääni sosiaalisessa mediassa, Satakunan Museon päiv...