18.5.24

Kestämätön kehitys

Kestävästä kehityksestä toitotetaan melkein päivittäin. Kuvahommissani siihen voisi mennä filmin kehityksen kestävyydessä. Miten se pitää kehittää ja varsinkin pestä prosessin lopuksi, jotta se olisi kestävää -arkistokelpoista. Tämän päivitykseni, joka tulee tavallista aiemmin tai nopeammin kun edellisestä on aikaa vain pari päivää, aihe ei tule kuitenkaan filminkehitysasiasta. Pesen filmejä vain minimaalisen ajan, koska niiden ei tarvitse olla arkistokelpoisia tai kestäviäkään.

Mistä on kysymys, kun kehityksen ei tarvitse minun tapauksessani
ainakaan filmien osalta olla kestävää?
Selviää julkaisun lopputekstissä.

 

Huomioni kiinnittyi ohi mennessämme tähän teollisuusrakennukseen Mikkolassa. Sen seinässä himmeänä näkyviin kirjaimiin: HUB. Palasin tai menin paikalle ja otin puhelimella kuvan, pari.
Halusin sen talteen, kun oletin oikein että seinässä on kokonaisena ollut nimi HUBER.
Vesijohtoliike joka on antanut yhden kutsumanimen Petrellin talona alunperin tunnetulle talolle, josta olen kirjittanut jossain aiemmassa julkaisussani tänä keväänä.


Petrellin talo, Huberin talo, Syöpäyhdistyksen talo. Hallituskadun ja Yrjönkadun kulmassa kirkkomaata vastapäätä, Signelinnasta seuraava. Laitoin mikkolan huberista jaon facebook-ryhmään jossa olen edelleen, tätäkin kirjoittaessani. Mainintani syöpäyhdistyksen talosta sen suhteen hämäsi ja aiheutti yhden kommentin jossa ihmeteltiin miten mikkolan teollisuusrakennus liittyy syöpäyhdistykseen. Ei mitenkään.


Otokromaattinen filmi kameraan. Ja tänään sillä Etelärannan uudistunutta - valmistunutta Jokikeskusesksi nimitettyä miljöötä kuvaamaan. Orton isoluku on 80, mikä riittää näinä aurinkoisina päivinä hyvin. Kehitys on vielä harkinnassa. Kestävää senkään ei tarvitse olla mutta skannerille soisi kohtuullista negatiivia "syötäväksi"


Otin kuvapäivityksen filmitilanteesta. Rullaformaatin orto+ meni rolleiflexiin. Metrifilmiä on laturissa vielä puolet jäljellä. Yksi foman rullafilmijäljellä,  muut eksoottisempia. Tuota Rollein ortoa kehutaan kovasti. Seuraava saattaa ollakin se, Zorkiin leikattuna.
Ortokromaattisia voi käsitellä punavalossa, kun eivät ole punaiselle herkkiä. Ikivanhoihin kameroihin lataan mieluummin lyhyitä filmejä, joten taidan jakaa tuon 36 kuvaisen rollein kahtia. Mene ja tiedä.

 -------------

Tämä blogipäivitys ei tule näkymään ainakaan sosiaalisessa Facebook-mediassani. Ehkä jossain vaiheessa jossain muussa sosiaalisessa ympäristössä.  Viime päivien sosiaalinen mediaelämä päätyi siihen, että lopetin sosiaalisuuteni Facebookissa. Yritän pysyä sen suhteen epäsosiaalisena. Osallistumatta enää niin paljoa. Pysyttelemällä pois suosituista 12 000 jäsenen kaupunkiryhmistä. Pysymällä vain suljetuissa, yksityisissä ryhmissä, jotka sisällöiltään ja aiheiltaan minua kiinnostavat. Olemalla päätymättä ylläpitäjäksi mihinkään.
Olen instagramissa, tunnuksella luomukuvaaja. Samoin threadsissa, jonka tunnustani en nyt muista kun olen tietokoneella, jolla sitä ei pääse katsomaan. Flickriä voisi elvyttää, mutta kaikkeen ei repeä.
Blogikirjoittaminen ja kuvien julkaiseminen blogissa saattaa tulla tiheämmäksi. Useamman kerran viikossa. Katsotaan.
Lukijani löytävät tämän blogini. En jakele sitä enää, ellei jotain erityisasiaa ole käsiteltävänä.

Somen, varsinkin "facen" kehitys nykyiselleen on ollut ja on - minulle kestämätöntä.
Hienoa kesää kaikille lukijoileni!

 

 

Porissa: 18.5.2024

 

..

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

8928 kilometriä ja tusina

Oli viimein aika viedä pyörä korjaamolle ketjujen vaihtoon. Samalla uusi takapakka, eli takarattaat jotka olivat kuluneet ja jonkin verran p...