sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kamerateline autoon

Kattoteline paikalleen, muiden tielläliikkujien ihmeteltäväksi

Ostin vuosi sitten autoon kattotelineet.
Niillä on taidettu kerran kuljettaa jokin kirjahyllyn osa, joka ei tavaratilaan mahtunut.
Varsinainen käyttötarkoitus on ja on ollut kameran kiinnitystelineenä toimiminen.

Vuosi sitten teline oli sijoitettuna katon takaosaan, ja kamerana Sonyn kaiken kestävä action-malli, jossa still ja video. Kuvakulma 120 tai 170 astetta; hyvin laajasta kuvakulmasta kalansilmään.
Tällä kertaa laitoin telineen katon etuosaan, kattoluukuun yläpuolelle. Kamerakalustoa on tullut lisää, sekä kuvausmenetelmiä. Kuvassa paikallaan kamera jossa on kaksi objektiivia, linssiä sekä eteen että taaksepäin suunnattuja. Molempien polttoväli on 190°, eli kalan "mulkosilmä". Kameraa voi käyttää yksilinssisenä, etu tai takanäkymällä, tai molemmat kytkettynä jolloin syntyy 360 asteen näkymä joka suuntaan.
Sonysta poiketen tämä ei ole vedenpitävä, mutta kestää tavallisen roiskeveden eli maltillisen vesisateen. Ajon aikana sitä tuskin tulee käytettyä, muutoin kuin koemielessä tai huvin vuoksi.
Varsinainen käyttö autoon kytkettynä liittyy Google-maps tallennukseen, joka minulla on osin harrastuksena, mutta joistakin muistakin syistä.

Tässä "malliksi" 360° asteen näkymä, kotimme parkkipaikalta. Tuo vieressä seisova pakettiauto on kuulemani mukaan seissyt koskemattomana sijoillaan yli 15 vuotta

Autotelineestä

Alkuotsikossa kerroin, että kamera auton katolla herättää tielläliikkujissa aika ajoin reaktioita. Jotkut vastaantulijat jarruttelevat, luullen tuota jonkinlaiseksi valvontakameraksi. Koiranulkoiluttajat ja nuorempi polvi enimmäkseen hymyilevät kameralle. Mutta olen joihinkin myrtyneisiinkin ilmeisiin törmännyt.

Ja  kuten silloinkin kun lennätän kuvauskopteria, usein joku ohikulkija tulee kysymään mitä kuvaan ja mikä/ millainen kamera katolla lymyää. Sama reaktio, jos pallo on kiinnitettynä tavalliseen kolmijalkaan. Hintaa kysytään ja useimmat ovat innoissaan tästä uudesta innovaatiosta joka on tullut hinnaltaan kuluttajienkin saavutettavaksi."pallokamera" kiinnitettynä itsekehittämääni tripodin ja monopodin yhdistelmään. Tällä saa kameran tarvittaessa melko korkeallekin, mutta tuulta se ei paljoa siedä.


Kokovertailua: vain vähän suurempi kuin golfpallo. Mutta huomattavasti painavampi. Laatikossani on muutama golfpallo, vaikken lajia harrastakaan.
Porissa: lankalauantaina 2017
( 15.4.)..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...