22.7.17

Elävää kuvaa - ei elokuvaa


Poikkesin Ulvilan vesitornilla, ajatuksena nostaa kopterikamera sen laella olevan tähtitornin eli observatorion tasalle ja ottaa siitä kuvia. 

Tornin ympäristö oli kuitenkin siinä määrin ahdas, ja pieni aikataulu matkassa, että tyydyin kuvaamaan maastakäsin. Päädyin 360° kuviin, koska vesisäiliön malli sammakkoperspektiivistä on melko ilmeikäs.
Näiden virtuaalikuvien (VR-kuva) katsominen on oma lukunsa, kuten niiden luominenkin. Kuvankäsittelyssä on otettava huomioon julkaisusivu jota käytetään. Muutama perussääntö on oltava kohdillaan jotta kuva toistuu halutulla lailla. Tietokone ja siihen yhdistetty isokokoisempi näyttö alkaa olla nykyään jo melkein harvinaisuus ns. "tavallisissa huusholleissa". Nettiä ja somea varsinkin selataan tableteilla ja puhelimilla, jotka toisaalta osaavat skaalata kuvat sopivaan kokoon, mutta omasta mielestäni jättävät paljon näyttämättäkin katsojilleen.

Tämä päivitys on ennenmuuta kuvatesti itselleni, testattavaksi eri laitteilla.





Kuvakaappaus 360cities-sivun näkymästä


360-cities sivu upotettuna tähän blogialustaan.


 Näkymävalikko avautuu upotuksessa, nuolen osoittamaa kohtaa klikkaamalla.













Kuvakaappaus 360cities-sivun näkymästä: "little planet view"


Kuvakaappaus 360cities-sivun näkymästä: "little planet view"


Kuvakaappaus 360cities-sivun näkymästä: "Architectural view"



Kameran tuottama kuva pitää yhdistää ohjelmallisesti. Muutoin lopputulos on /C:sta


Muokkaamaton 360-kameran kuva


Ohjelmallisesti yhdistetty kuvapari. Kuvasuhteen on oltava 2:1


Flickr:


Ulvilan vesitorni
Flickr-kuvasivusto osaa näyttää 360° kuvat liikkuvina, kun hetken odottaa kuvan latautumista näytölle. Mikäli ylläoleva upotus (embed-code blokkerin html-editorissa) ei toimi selaimessa suoraan,
kuvan saa näkyviin Flickr-sivulla


Muitakin julkaisusivustoja on, mm Googlella, mutta jätän ne tällä kertaa kokeilematta tässä päivityksessä. Eiköhän tässäkin ollut ainakin puolet liikaa useimpien kärsivällisyydelle.




Porissa: 22.7.2017

.
..
...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

500

Otsikkona lyhyesti vain numero. Järjestysnumero tälle julkaisulle. On viidennensadannen kirjoituksen aika. Niitä on ollut varmaankin kymmeni...