maanantai 1. elokuuta 2016

Youtubeen kertynyttä

Valokuvia on koneellani tuhansia,  mutta ainuttakaan alkuperäistä tai muokattuakaan videotiedostoa en ole säästänyt mahdollista myöhempää käyttöä ajatellen. Videon paikka on "pilvessä", vaikka en niitä muutoin arvosta. Siis pilvipalveluita.

Videokuvan käsittely on tavallisesta kuvasta poiketen työlästä, hidasta, inhottavaa ja ikävää.
Sellaista siitä tekee se, ettei lopputulos ainakaan omalla kohdallani ole taattua tavaraa. Olen tallentanut lukuisia editointiasetuksia, joilla loppputulos on näyttänyt siedettävältä, mutta uudelleen käytettyinä ne harvoin toimivat. Niinsanottu vakiotyönkulku ei toimi videomaailmassa samoin kun tavallisessa kuvankäsittelyssä.
Julkaisukanavia, pääasiassa YouTubea,  pitää ikäänkuin huijata. Juosta kilpaa niiden pakkaussysteemien kanssa. FaceBookin videolataus on täysin luokatonta roskaa.

Hankittuani kuvauskopterin, videokuvaus on palannut suosikkieni joukkoon. Oikeaa videokameraa en ole käyttänyt pitkään aikaan, vaan sen on korvannut "hupikäytössä" puhelimen kamera. Puhelimessani on tämän hetken parhaita kameroita laadultaan. Käytettävyys on mitä on.YouTube - "tubetus"

Oma youtubesivuni eli "kanavani" kuten sanotaan, löytyy osoitteesta:
www.youtube.com/user/linkerquu
Tätä kirjoittaessani, siellä on 412 vidopätkää. Kanavallani on 37 tilaajaa  ja vidoilla yhteensä 95 989 näyttökertaa.
Mainostus ei ole käytössä, mutta joillekin videoille youtube on väkisin tunkenut mainoksiaan, koska katsoo niiden sisältävän ääniraidan osalta tekijänoikeuden alaista sisältöä.
Niin ei kuitenkaan ole, vaan kyseiset ääniraidat ovat videonteko-ohjelmien sisältämää vapaata musiikkia -mitä youtube ei ilmeisesti tunne.
Osa 412 videosta on vain itselleni näkyvää, ja muutamat vain linkin saaneiden katsottavissa.

Tubettaminen
on päivän hot. Sillä kuulemma jokunen tienaa elantonsakin. Kuulemma oikein hyvinkin. Kuvaavat omaa naamaansa ja puhuvat kameralle! Esittelevät siinä sivussa jotain toimintaa tai tuotetta. Ja joku maksaa siitä. Revikat, eli erilaiset tuote-esittelyt ja -arvostelut, ovat juuri tätä tubettamista, josta valmistajat ja markkinoijat ovat tyytyväisiä. Jenkit ovat kunnostautuneet sillä saralla erityisen hyvin. Videoilta saa kyllä tietoa ja neuvoa esimerkiksi laitteiden hankintaa harkittaessa, mutta se tyhjän lässytyksen kuunteleminen ja tubettajan naaman katseleminen pakkaa saamaan kaheliksi. Kelausnappi ahkeraan käyttöön, jollei kiinnosta millaisella teipillä jonkun tavaran pakkaus on suljettu!

En harrasta tubettamista. Lataamani videot ovat usein kokeellisia, raakavideota suoraan kamerasta, paljon mykkiä, ja musiikkivalinnoiltaan varmaankin kamalia. Kukin tyylillään tavallaan ja tarpeillaan.

Lopuksi jokunen ruutulinkki viimeaikaisiin tallenteisiini, jotka ovat  jokseenkin kaikki peräisin kopterikameran muistikortilta. Muutama editoitukin.
Järjestyksessä viimeisimmästä vanhimpaan. Loput kanavalla; katsokaa sieltä ellette jo kyllästyneet, tai aiemmin jo häipyneet tältä sivulta.

Porin Ahlaisissa, kulttuurimaisemassa.
Korkeutta vaatimaton 35 metriä, tuulen takia.


Luotsinmäellä


Joutsijärveä korkealta: 150 metriä; suurin sallittu


Harjavallassa


Kokeellinen kohellus:
Äänet päälle, tässä lähdetään vilkkaasti  :)


Noormarkkua: Kaharin kotiseututalo


Kallossa - ylivalottunutta soopaa; oppirahoja


Reposaaren takarannalla. Ensimmäisen kerran korkealla


Uniluotoa. Pori


Reposaarta


Yyteriä


Herrainpäiviä ja Karhluotoa.
Kopterin tuulen sietoa kokeilemassa.
10 m/s lännestä.


Ensilento sumuisena aamuna, Toukarin lintutornilla. 
Korkeutta parikymmentä metriä maanpinnasta, 
ja etäisyys ohjaimesta samaa luokkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...