perjantai 29. heinäkuuta 2016

Aina ei suju hommat

Viritin kopetikameraan harmaasuotimen. Sellainen on hyödyllinen kirkkailla ilmoilla kuvatessa, jotteivat valkoiset pinnat pala kuvissa puhki, kun muu on kohdallaan.
Tiesin sudinta tilaqtessani, ettei sitä ole tarkoitettu malliin joka minulla on, vaan johonkin pikselirunkkareiden tarpeisiin tehtyyn puolet kallimpaan. Omassani ei ole suodinkierrettä, kun meinataan ettei sellaista käyttävät mitään sutimien päälle ymmärrä.

Mutta päätin kuitenkin kokeilla. Mustaa jeesusteippiä mukaan ja kentälle.
Hyvin istuu paikalleen.
Säädöt kuntoon ja koperi taivaalle.ensin ilman suodatinta


ja sitten sen kanssa

Arvaisn että vinjettiä syntyy. Vasemmissa kulmissa vähän, mutta ei pahasti. Kontrastia tuli niin kuin odotettavissa oli. Mutta ilman suodinta kuvattu luonnollisempi.Kotiin ja virittämään


Teipit irti, suodin pois.Ja se siitä sitten. Yritin irrottaa suodinta kehyksestään, jotta saisin laitettua sen linssinsuojaan josta leikkasin etuosan irti. Rikkihän ohut lasi meni, vaikken kovin kovaa kättä sille näyttänyt. paska mikä paska.

Kolmenkympin menetystä lukuunottamatta ei ota aivoon kuin oma tyhmyys. Miksen suosiolla tilannut pelkkää ND-kalvoa tai polarissatiokalvoa, joista saa tehtyä muuttuvalla himmennyksellä toimivan harmaasuotimen. Sen lisäksi että niistä saa polarisaatiosuotimen kaupan päälle.
Koitan joskus uudelleen. Tai menen ja ostan jostain halpahallista muutaman euron aurinkolasit, joista väännän harmaasuotimen tuohon linssiin eteen.

Mennessäni testikentälle, vastassa oli tämä

Tulin kentältä kotiin ja jätin auton väärään paikkaan, koska kadunvarret olivat taas täynnä, ja minulla kannettavaa enemmän kuin käsiä. Kärry on ollut monta kertaa takapihalla, pieniä aikoja kuten muidenkin asukkaiden. Mutta nyt joku teeseitsevittupää oli heti rynnännyt pistämään jonkun helvetin lapun lasiin.
Se saa nyt olla vielä vajaan tunnin tuolla vaikka menisi käräjille kamala rikkeeni.

Mitähän vielä?
Yksi yövuoro. Varmaan menee ihan putkeen!
Avautuminen päättyy tähän. Tältäerää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...