sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Saa nukkua pidempään

Kello näyttää aamuyhdeksää. Eilen se olisi näyttänyt tähän aikaan kymmentä. Eilen oltiin kesäajassa: Daylight saving time. Tänään ei säästellä tässä ollaan ns. normaaliajassa.
Tänään saa nukkua tunnin pidempään. Herätessäni tähän päivään, painoin yöpöydällä olevan tabletin nappia. Sen kello näytti että 8. Se oli säätänyt aikaansa tunnin taaksepäin aamuyöllä. Puhelin ja verkossa elävä tietokone niin ikään.Kun heräsin, olisin saanut nukkua tunnin pidempään. Mutta nousin ylös, keitin kahvit, suoriuduin muista aamu- tai heräämistoimistani. Istuin koneen ääreen ja tein niin tavanomaiset toimet kuten aiempinakin päivinä. Sähköpostia, uutisia, säätietoja, sosiaalista mediaa.
Nyt, tätä riviä kirjoittaessani kello on 9. Normaaliaikaa. Olisiko pitänyt nukkua tuo tunti, kun olisi saanut. Kaikki mitä saa, pruukataan ottaa (pruukataan = tavataan, on tapana, kuuluu,
pitää: suom.huom
.)

Päivän puheenaihe, kuten eilisenkin, tulee huomattavassa määrin olemaan kellojen siirtäminen. Sen kurjuus, inhottavuus, turhuus ja käsittämättömyys. 
Onko kyse siitä, että on valitettava silloin kun siihen on mahdollisuus. Yövuorolaista ottaa aivoon kun joutuu olemaan tunnin pidempään töissä, ja vielä enemmän vituttaa, kun aamuvuoro tulee päästämään pois tunnin myöhässä. Aammuvuoro nukkuu pommiin, kun kellot ovatkin tuntia aiemmassa. Keväisin sitä ei tapahdu. Kukaan ei tule tuntia etuajassa töihin,  kun kelloa on siirretty tunti juhannuksen suuntaan.

- Saivartelu ja vastaava kitkutus päättyy tähän. Itseäni kellojen ajan siirtely ei ole koskaan heilauttanut puoleen eikä toiseen. Työelämässä olen usein ollut yövuorossa silloin kun aikaa on liipattu tunti taakse, ja aamuvuorossa kun eteen päin. En ole nukkunut "pommiin".
Enkä herännyt liian aikaisin. En tänäänkään, vaikka olisi kuulemma saanut nukkua tunnin pidempään kuin eilen.

Ylläolevassa kuvassa on puhelin, kiinnitettynä käsigimbaaliin joka on pitkästä aikaa paras vekotin mihin olen tarttunut. Sain sen "apuvälinelainaamosta", koska olivat todenneet ettei tuon äijän vapisevia videotekeleitä kukaan jaksa.
Otin tämän kuvan toissapäivänä. Minulla on usein tapana nimetä kuvat jotka ovat itselleni merkityksellisiä. Nimeän niitä usein jälkikäteenkin, jopa vuosia myöhemmmin.
Tämä sai heti nimekseen: "Liike on lakannut"
 
olin sitä katsoessani ajatuksissani FB-tuttavani tapahtumissa; Hänen veljensä poismenon ja pian tapahtuvan hautaamisen herättämissä ajatuksissani.
Samana päivänä kun hautauksensa, Suomessa vietetään hallowenia. Aivan järkyttävän typerää amerikan matkimista. Kauppiaat tietenkin kiittävät, niin kuin isänpäivästä.
En jatka enempää näistä. Tiedätte muutenkin että olen kireä ja ikävä äijä.

Hyvää pyhänjatkoa. Pyhäinpäivä on ensi kuussa. Katsokaa kalenterista.

Porissa: 29.10.2017.
klo 9:30
- normaaliaikaa
.
..
...
..
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...