maanantai 12. lokakuuta 2015

Viikonlopun kuvauksia

On pitänyt lähteä liikkeelle, lintutorneille tai johonkin kauemmas ulos täältä Riihikedon nurkista. Mutta toimettomaksi on mennyt viime aikoina. Muutto "maan pinnalle" on ollut viime aikoina puheissa, ja se saattaa toteutua heti kun sopiva paikka löytyy.

Mutta kamera on laulanut siitä huolimatta. Päivittäin on jotain tullut puuhasteltua. Ellei muuta niin dokumentoinnin muodossa. Sitähän mieluiten teen. Tässä jokunen aihe.Makro, mikro, ja skanneri 9.10.2015

Merenrannasta talteen otettu pieni höyhen, on odottanut kuvaan pääsyä. Menetelmä oli hakusessa, mutta kuvasinkin sen useammalla saman tien kun aloitin.
Ensin laitoin höyhenen skanneriin, taustaksi musta kartonki. Ja toiseen kuvaan mukaan mitta.


Sitten periteiseen tapaan kameralla makrona. manuaalinen 100 milliä ja manuaalinen palje.  5D ja täyskenno, niin ikään manuaaliasetuksilla.Makrokuva, pienennetty alkuperäisestä 5000 pikselisestä 1200:aan. Eli noin kolmasosaan alkuperäisestä. Syväterävyysala on pienehkö, vaikka aukko 16


Lopuksi mikro. Eli mikroskooppikuvaus. 

 Mikroskooppi on Motic, aivan "oikea" pintamikroskooppi.  Suurennukset 20 ja 40 xSuurennus 20 x ja kuva kokeeksi tabletilla; iPad Air.

 
Sen jälkeen lisää suurennusta: 40 x   ja kuva Olympuksen pokkarilla, makrona ja inan zoomattuna.Asialle kauppakeskukseen: 9.10.2015
Soittivat Scandinavian Outstore- myymälästä, että takuukorjaukseen lähetetty Leatherman Crunch:ini on saapunut ja noudettavissa. Minä sitten Puuvillaan, kauppakeskukseen ja hakemaan. Kuten vähän odotinkin, kampetta ei oltu korjattu vaan lähettivät kokonaan uuden, rikkoutuneen tilalle. Takuuta tuli 25 vuotta lisää. Se kun perustuu työkaluun stanssattuun valmistusaikaan, eikä ostokuitteja takuuseen lähetettäessä kysellä. Rikkoutunut oli vuodelta 2003. Tässä lukee 0713. Pari vuotta vanhan lähettivät?! Ei haittaa yhtään. Takuu päättyy 2038; olen itse silloin 73 vuotias.
Tai mitä suurimmalla varmuudella "lykännyt jo jonkin aikaa koranputkea", tai vielä suuremmalla tuhkana meren aaltojen alla.Samalla reissulla, kun kauppakeskus-Puuvillaan raahauduin, kävin Claas Ohlsonilta munakellon (5,90 euroa).
Taloudesta löytyy entuudestaankin munakello, tai siis ajastin jota olen käyttänyt teetä hauduttaessani.
Mutta digitalisena se ei sovellu kuvan osoittamaan hommaan, jossa tarvitaan analogiaa; mekaniikkaa.
Videokamera on asetettu munakellon päälle, väännetty aikaa puoli tuntia ja kuvaus käyntiin.
Time lapsea, eli stillikuvia 10-20 sekunnin välein käytetään myös, mutta testikuvauksen tein parvekkeella tavallista videota käyttäen. Sää oli harmaa, maisema lattea, mutta menetelmä tuli kokeiltua.
Video on nähtävissä täällä:Näin netissä tekstin jossa sanottiin ettei kalansilmäobjektiivilla otetuista kuvista saa tehtyä panoramaa photoshopilla. Ettei ollenkaan ala yhteistyöhön. Kokeillahan täytyi, samalla kun tuo pieni videokamera käsillä oli munakellokokeilussa. Siinä on laajakuvan kulma 170°, eli melkein kalansilmä.
7 kuvaa huonenäkymästä, ja photari automaatilla hommiin:

Asetukset kuvassa, kaappauksena. Kuva on korjaamaton raakile.

Paatti pakettiin, ja pari lintua pihapiirissä, 10.10.2015Ilmarako

Moottori sateensuojassa. Tuuletus toimii Räkätti katselee aurngonlaskua


Viherpeippoja Pikkuvarpunen odottaa joulua

Pesin auton. Kuva lasin läpi.Hyvää alkavaa viikkoa!"Pori, Riihiketo: 12.10.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...