8.4.16

Kurkistus työhuoneeseen





Windows-koneen, siis tuon pöydällä olevan mustan miniläppärin ja siihen yhdistetyn "fotonäytön" (kuvan vas. laidassa) käynnistäminen on sen verran harvoin tapahtuva toimitus, että pruukaan ottaa tapauksesta kuvan "muistiinpanoihini".

Tänä aamuna aikaa touhuilla kuvien parissa oli/on niukalti, koska työ pakkaa haittaamaan harrastuksia. Jotain kuitenkin:

Napsein ikkunasta muutaman kuvan puiston laidan puskasta, jossa vilisi pikkuvarpusia. Aaamu oli harmaa, ja kuvaaminen siksi melko vaativaa. Tunnistuskuvaksi tämäkin sopii hyvin. Ja niitähän minä enimmäkseen otan, kun en mikään tarkkuuden perässä juoksija ole.



Windows-PC:ssä  on kameranvalmistajan DPP- ohjelma, joka ei toimi jo hieman vanhentuneessa iMacissani, valkoisesta puhumattakaan. Harvoin ohjelmaa tarvitsen, mutt siinä on ominaisuus jolla pääsee kameran luoman kuvatiedoston syvempiin syövereihin.



 Vaihdoin kameran tarkennusasetuksia monipistetarkennuksen suuntaan, kun aiemmissa AF-näytöissäni on ollut korostuneena ainoastaan yksi piste. Nyt tarkennus muodostui viidestä.
Tämä täytyy laittaa kameran muistiin, esiasetukseksi. 7D mk2 on tarkennukseltaan huippua, mutta vaatii paljon testausta ja opettelua. Olen pian vuoden harjoitellut, ja se alkaa antaa tulosta.



Mitäpä muutakaan tällaisena aamupäivänä tekisi.
Nyt töihin!
Siis ansiotöihin. Ei kuvaamaan.



Porissa: 8.4.2016



.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jälkipiktorialismia

Tämä julkaisu on kömpelö tablettiräpellys, ei oikeastaan ”mikään”.  Kytkin tablettiin näppäimistön ja näppäimistön liittimeen hiiren. Ihme k...