keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Kahvia merkkituotteilla

Kahvi on suomalaisille melko pyhä asia. Sen kanssa ei sovi pelehtiä, vaan se pitää "keittää" joko Juhlamokasta tai Kultakatriinasta, riippuen kumman kaupparyhmän etukorttia käyttää. Ääsryhmän vihreän boonuksen metsästäjät keittävät kahvinsa useimmiten Kultakatriinasta, ja keskon plussia pönkittävät Pauligin standardista, eli Juhlamokasta.

Lidli myy molempia, mutta myös paria erittäin laadukasta eurooppalaista. Niistä tunnen hyvin Perfetto:n, joka maistuu oikein laitettuna aavistuksen suklaiselta mutta tuoksuu lähinnä palaneelta autonrenkaalta.
Kävin eilen Lidl:issä, ostin "röhnämehua" mutta myös aivan hakemalla hakien Melitta-kahvia. Sitä merkin vuoksi, koska kahvinvalmistusvälineistöstämme löytyy useita vempeleitä, joden merkki on tämä sama Melitta.

Toimeen


Tarpeet pöydälle. Kahvi on siis maailman suurimpiin kahvinvalmistajiin kuuluvan Melitta:n brändiä. Melko tumma paahto: 4/5. Saksalaista, ja nimeltään Auslese. Melitan Auslese Ikään kuin Pauligin Juhlamokka.
Viinien kanssa tekemisissä olevat tuntevat saksalaisen valkoviinin luokitustavan: auslese - spätlese. Samaan tapaan viinin makeutta kuvataan termeillä sec - demi sec - brut: makeasta kuivaan.
Odotin kahvin olevan jollain tavalla makeahkoa, kun se nimensä siihen suuntaan on saanut.


Kaadoin Melitta- kahvin Melitta- merkkiseen kahvinannostelijaan / säilyttimeen (oranssikantinen laite, jonka alaosan isoa nappia painamalla siitä ropisee suppiloon yhden kupin tarve; 7 grammaa.)
Otin kaapin päältä tuon sinisen, Melitta 102- kuviolla koristetun posliinisen antiikkiesineen, johon laitoin kaapissa kollitelleesta 102-suodatinpaketista suodattimen.
Kaadoin Melitta-merkkiseen suodatinkeittimeemme vedet; pannu paikoilleen, suodatin päälle ja virta on-asentoon.

Melittaa kerrakseen, mutta millaista kahvi oli? Oikein hyvää, mutta en suosittele jos suu ja varsinkin mieli on painottunut alussa mainitsemiini vaaleahkoihin kahvilaatuihin. Tässä on potkua, mutta mukavassa muodossa. Jälkimaku on makeahko, kuten odotinkin.
Ehkä ostan joskus toisenkin paketin.


Kuudes päivä ilman Marlboroa - siis savukkeita;
tupakkaa; röökiä; tervaa; häkää

Huomenna tulee viikko siitä kun tumppasin ainakin toistaiseksi viimeisen tavallisen "analogisen" tupakkani, ja laitoin virrat päälle "sähkötupakkaan"; e-savukkeeseen; höyryttimeen.
Hommasin harkitun laitekokonaisuuden ja simppelit nesteet. Lupasin, etten ala hulluttelemaan laitteiden kanssa, kuten kävi pari vuotta sitten.
Mutt jos nyt kuitenkin edes ihan pikkuisen. Varautua siihen että joku eeuu direktiivi suomeen rantautuessaan yrittää tehdä hommasta hankalaa.

Kelasin netin höyrysivustoja ja kirpputoreja läpi. Löysin puoli-ilmaisen, erittäin hyvät arvostelut saaneen tankin. Ja äsken se kolahti postiluukusta. Se tuli kaveriksi iSub Apex- tankille joka on osoittautunut jo erinomaiseksi.

Jatkoa seuraa aivan pienessä määrin: täysmekaaninen Nemesis-klooni löytyi aivan pilkkahinnalla, ja lienee käytössäni huomenna. Siihen oli pakko tilata uutena akku ja laturi. Pidättäydyn ainakin toistaiseksi ryhtymästä höyrystimien sisäosien itse-valmistukseen. Sitten se menee överiksi, kuten viimeksi.

Tänään wattimodi (siis virtalähde) sai nokkaansa Tobecon Super Tank - höyrystimen, johon mahtuu 4,5 ml nestettä. Täyttö on ulkoinen ylätäyttö. Muuta en enää huolikaan käyttööni.

Palaan tähän monia närästävään, siis ärsyttävään aiheeseen, kun postiluukku on sylkenyt loput tavarat ihmeteltäviksi. Ne ovat itselleni vanhoja tuttuja "old school" laiteita. Mutta pomminvarmoja!


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...