keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Valokuvauskilpailun yhteenvetoa

Tämän blogipäivityksen pääpaino on maisemakuvakilpailussa, joka alkoi vuoden alussa, ja päättyi eilen klo 23:59. Kilpailu oli ensimmäinen näkemäni, jossa kuviaan saattoi mainostaa somessa ja muualla internetissä. Siihen jopa rohkaistiin ja yllytettiin kilpailun säännöissä.

Kuvat ovat kuvakaappauksia kilpailun nettisivulta. Koska olen antanut panokseni kilpailussa kerättävään "pankkiin", koen olevani oikeutettu julkaisemaan ne.
Kilpailun pääsivu, jossa olin kirjautuneena kuvan kaapatessani. Tein laskelmaa kuvista.  Selasin kuvasivuja, järjestäen kuvat suosituimmasta eli eniten ääniä saaneesta alaspäin. Menin viimeiselle sivulle jossa nolla "ääntä" saaneiden kärki. Suosituimmat eivät minua kiiinnostaneet. Taisi olla yli
20 000 ääntä, eniten ääniä keränneellä kuvalla.

Kuvia kilpailuun oli lähetetty tarkalleen 43 457 kappaletta. Tai sen verran sivulla on niitä esillä.
Niistä nolla ääntä saaneita on 11 865 kappaletta, siis kuvia joita lähettäjä ei ole itsekään äänestänyt. Melkein neljäsosa kuvista.  Joukossa hyvinkin potentiaalista kuvaa, jota ei kuitenkaan ole lähetetty kisaan äänten toivossa, vaan kilpailuun johon on totuttu aiemmin. Tämä ei ollut sellainen.

Omista kuvistani: Lähetin kilpailuun vuoden aikana  yhdeksän kuvaa, vuoden alussa varmaankin seitsemän. Ja eilen päättymispäivänä kaksi. Ainuttakaan kuvaani en äänestänyt itse
Somessa linkitin viisi, joista eilen toiseksi viimeisen kuvan. Sen jakaessani korostin, ettei sitä tarvitse äänestää. Melkein kielsin. Laitoin vain näytille kaupunkimaiseman. Ääniä tuli siitä huolimatta viisi kappaletta.
Illalla, tunti ennen kilpailuajan päättymistä lähetin vielä yhden kuvan; pimeästä tehdasmaisemasta.
En kertonut missään laittaneeni kyseistä kuvaa. En linkannut, en mainostanut.
Enkä äänestänyt sitäkään isekään.
En päässyt nollakerhoon! Joku autuas sielu oli painanut viimeisen kahden tunnin aikana äänestysnappia, ja se sai siis yhden äänen. Robotti tai järjestäjän antama armoääni se ei ollut, koska nollakuvia on edellä mainitsemani määrä.


Laitetaan nyt näkyviin, ikään kuin muistoksi, kilpailuun lähettämäni kuvat. Äänimäärät näkyvät kuvissa. En kiitä niistä, muut kiittäkööt kun ovat "työtä" äänien saamiseksi tehneet. 

  


Tämä kuva on tammikuulta, kuvattu Uniluodossa, Porissa. Lähetin sen samana päivänä kun kuvasin. Laitoin näytille someen, ja ääntä +tykkäyksiä ropisi. 67 riittää minullle, kun keskityin kisaan niin kuin aiempiinkin;  tuomarointia silmälläpitäen

Toinen, tyhjänpäiväinen meri-talvi-oranssi. Helmikuuta taisi olla


Tästä pidän itse. Joku muukin piti. Kuvattu Makholmassa pari vuotta sitten.

 

 

 

 


Tästä kesäkuvasta sain kommentin josta suivaannuin, ja potkein kommantoijan somestani (mutta anelin myöhemmiin takaisin, tyypilliseen tapaani).
Se oli/ on kuulemma arveluttava, koska lapsia esiintyy kuvassa.
 
"pakollinen" ilmakuva 

 Eilen, kisan viimeisenä päivänä laittamani kuva. Sijainti herätti keskustelua somessa. Jokunen äänikin tuli, vaikka korostin että kuva vain näytille. Lopuksi tämä, "varkain" kisaan laittamani. Joka sai aiemmin mainitsemani äänen. Enkä päässyt nollakerhoon. Nappasin sen pari tuntia ennen kilpailuun lataamista. Kuva kuuluu kategoriaan: testikuvia. Muokkasin sitä melkoisesti, muunmuassa uudella DxO- ohjelmalla, saadakseni sävyjä edes hieman luonnonmukaisemmiksi. Jätin kuitenkin jonkin verran "karkkia" kuvaan, ettei aivan tylsäksi menisi. Nämä saturaatio-rikkat kuvathan ovat nykyään niin "in".
Kilpailukuvaksi sen annoin mennä, mutta en lataa FaceBookin "kakkossivulleni":
http://www.facebook.com/luomukuva


Kansa on puhunut, pulinat pois. Mutta jäljellä on kilpailun juryn valinnat parhaiksi katsomikseen maisemakuviksi, Suomi100 hengessä. En odota paljoa, en laatua tai vastaavaa. Alkuvuodesta tutkein kilpailun välitilinpäätöksiä, ja jokin niissä haisi. Kuukausituomarointi oli yhdessä vaiheessa jäävättyjen tuomareiden juhlaa. Mutta ei se mitään: huvinsa kullakin.
Kun menisi jo ohi mokoma Suomi100-vouhotus! Ja seuraavaksi on vuorossa 1918- satavuotisvouhotus. Jokunen kaheli on jo netissä aktivoitunutkin. Eilen ilmestyi someen erään perussuomalaisen ajama hanke valkoisten muistomerkiksi Poriin. Keskustelu päättyi onneksi jo alkuunsa moderointiin, enkä kommentteineni joutunut pannaan.Lopuksi päivänpolttavaa asiaa,  ja vähemmän polttavaa

 

Kävin kaupungissa, kuten Porissa sanonta kuuluu. Pysäköidyin  Sokoksen katolle, koska kaksi tuntia ilmaista parkkia. Asiakasomistajat maksavat pysäköintini.
Kun olin tapani mukaan ainakin varttin etuajassa otin kuvan Liisankadusta, Sokoksen ja kauppakeskus Isokarhun väliseltä ajosillalta. Marraskuun ensimmäinen avautuu rannikolle tyypillisenä hieman märkänä jamelko koleana. Jäätävää sadetta oli ollut, kun liukasta paikoitellen.

Tänään on kateuspäivä. Verotiedot julkistetaan ja media mässäilee. Radiosta kuulin vaikkei pitänyt kuullakaan. Lehti saa olla loorassa, digilehti kiinni. Ei minua todellakaan kiinnosta, kun en itse ole listalla. Siitäkin voisi tehdä sellaisen listan kuin tuosta alussa kirjoittamastani kuvakilpailun äänilistasta. Pienituloisimmat luuserit!
Hyvä se on että Supercell:in perustajat maksavat minunkin sosaaliturvani.

päivänjatkoa: se on vasta puolessa!

Porissa: 1.11.2017
kellon ollessa
1/2 - 1
:
.
.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...