24.11.18

Paluu asuntomessuille






10.11.2018: Pilvinen marraskuun iltapäivä. Palasin asuntomessualueen reunalle, kuvatakseni suihkulähteen illan hämärtyessä. Myöhästyin kuitenkin muutamalla päivällä; siitä oli poistettu vesi.
Kuvasin kuitenkin.




Palataan hetkeksi helteiseen heinäkuun lauantai-aamuun


 
Aurinko paistaa suihkulähteen vesiverhon läpi. Helteisen päivän ensimmäiset messukävijät astelevat ulos messutalon yläkerrasta maan tasalle pitkin väliaikaisia portaita, jotta kulku kohteissa sujuu joustavasti.

Suihkulähde tai oikeastaan videotaideteos: Aurinkolähde, Mirja Vallinojan luomus joka voitti satakuntalaisten taiteilijoiden kesken järjestetyn kilpailun.






 

Marraskuu:


Aurinko on kadonnut. Teoksesta on vesi pois, mutta videot pyörivät skriineillä. Tunnelma on hieno



Taustalla Niittäjänsilta, joka johtaa Hevosluodolta Karjarannan puolelle.



Vedenpinta väreilee videoteoksessa. Taustalla omaa autoani lukuunottamatta tyhjä pysäköintialue, joka heinäkuussa toimi vip- ja press-parkkipaikkana.




Bunkkeri ja messut

 Heinäkuussa 2018


Sain idean tämän takautuman julkaisemiseen somesta, iltalehden FB-päivityksestä. Siinä palattiin toukokuuhun, kun asuntomessujen alkuun oli vielä pari kuukautta. Lehti julkaisi jostain syystä uudelleen artikkelin ja lyhyen videopätkän Bunkkerista, eli 5000 eurolla myydystä entisestä Shell-yhtiön asuin- ja korjaamorakennuksesta.  Se on katsottavissa tässä linkissä.
Uutisen täky on hinta, jolla kohde myytiin kunnostettavaksi. Lopputulos on hieno, ja hienoa on sekin ettei rakennusta vain jyrätty pois maisemasta.



Muutama kuva "bunkkerista", sisältäkin:



Messuyleisön kulku bunkkeriin meni "autotallin" kautta. Sinne oli rakennettu myös BMW:n esittelyä. Autotehdas tai maahantuoja ehkä sponsoroi kohdetta jollain tavalla. Oheistuotteet kuten autot kuuluvat osana asuntomessuihin. Liikkuuhan niillä paljon potentiaalista väkeä.



BMW valmistaa, on kauan valmistanut, myös moottoripyöriä. Hienoja ja laadukkaita sellaisia. Itsellänikin oli BMW, viimeiseksi jääneenä moottoripyöränäni. Se ei ollut näin hieno, mutta hyvä pyörä kuitenkin.
Nähdessäni tämän ilmestyksen bunkkerin tallitilassa, ajatukseni siirtyivät hetkessä menneisyyteen. Varttikatteeksi kutsuttu "tuulisuoja" bemarin keulalla on ilmetty Dunstal-kopio. Aivan mahtava  retro.


Makuuhuone. Vanhat lämpöpatterit säilytetty. Alkuperäiset ikkunat kunnostettu. Ei nykyajan triploja tai vastaavia energialaseja.


Keittiössä hieno hella. Somistuksena muunmuassa mokkapannu . . .




  ..  ..  ..   ja TÄMÄ!
La Pavoni Euro Piccola: Epressokeitin. Täysin manuaalinen vipusellainen, joka oli minullakin. Kun tuota tottuu ja oppii käyttämään, ei paremmasta väliä. Jossain mielenhäiriössä menin ja vaihdoin omani sähköpumpulliseen Francikseen, jonka myöhemmin myin tai annoin pois. Mitäpä noita enempää pohtimaan....


Youtube-video, jossa valmistan espressoa La Pavonilla





jatketaan kierrosta:


Yläkertaan, ja kattoterassille.


BMW-roadster oli nostettu terassille näytille. Hienohan se, vaikkei mikään superauto olekaan -minun mittapuuni mukaan.


Näkymää terassilta messualueelle. Tuo on lukemani mukaan nimeltään pajapuisto. 

Naapurissa päiväkoti







Suurikokoisempi puurakennus on vanhusten palvelutalo; Villa Luoto.



Poistuin Bunkkerista


 Vielä vilkaisu taloon, jonka takia messuille menin.





Muuta huomioitua 







 Leo-Pekka Tähden Aukio

ei parasta kiviveistämön työn jälkeä









 Tämänlainen arkkitehtuuri puistattaa useimpia. Mutta itseäni se miellyttää. En käynyt sisällä, kun olin enemmän kiinnostunut talojen ulkomuodoista.




 
Näytteilleasettajan tauko




Lopuksi näkymä vastarannalta messualueelle, silloin kun kaikkki oli vielä kesken

Syyskuussa 2017, 10 kuukautta ennen messujen avautumista









.
..
...


Porissa: 24.11.2018
...
..
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain tilaajille - interpoloitu

Luotu 26.3.2024 Täydennys loppuun 27.3.2024 Tämä postaus kuten muutama muukin näkyy blogiani seuraaville, kun en sitä jakele somessa. Sanoma...