14.3.21

Kevään tulo vuosi sitten ja nyt


 

Tämä kuva on vuoden vanha. Otettu 16. maaliskuuta 2020. Olin ptsähtyyt kevään toisella pyörälenkilläni Polsanluodon sillalle. Otin kuvan Hanhiluodon (ja Kirjurinluodon) suuntaan. Kuvassa näkyvä rakennelma on lahopuutarha. Lenkille tuli mittaa 22 kilometriä. Ensimmäisellä, tuolloin viikkoa aiemmin 17 kilometriä. 



Lähdin tänään: (14.3.2021) aamupäivällä ulos, mökkihöperöyden ja hulluuden torjumiseksi. En suunnitellut meneväni samaan paikkaan kuin vuosi sitten. Kyseessä on siis kuvauksellinen sattuma. 
Pyörä on talvitilassa, eikä minulla ole suunntelmaa sen ajoon ottamiseksi. Kelit ovat tänä keväänä oikulliset, ennustamattomat. 
Lisäksi elämäntilanteeni lykkää nyt pyöräilyn aloittamista muutoinkin muutamalla viikolla. Ympäristö jossa kulkemistani jatkan, on myös aivan eri luonteinen kuin pari edellistä vuotta on ollut. Kaupunki vaihtuu merelllisiksi maisemiksi ja melkein saaristoksi. 



Pari muuta kuvaparia. 2020  / nyt:


Polsan lenkkipolku oli tänään jään peitossa . . .


   . . . kun vuosi sitten se oli tulvan vallassa




Sillalta Polsanluodon suuntaan tänään . . .




. . . ja vuosi sitten




Luodoilta viimeiseen dokumentointiin




Kurvasin Katariinankadun pään kautta, ja otin pari kuvaa puretusta meijerin alueesta, johon alkaa pian nousta jatketta taustalla näkyvälle Karhukorttelin uudelle kerrostaloalueelle. 


Näkymä Kateriinankadulta Valtakadun suuntaan. Kerrostalon nurkan takana Lyseo. 
Laitoin väliotsikkoon, että viimeinen dokumentointini. Tunnelma oli sellainen. Tämä pitkään jatkunut kuvailuni näissä merkeissä tulee ratkaisevasti vähenemään, ehkä loppumaan kokonaan. Kuten aiemmin olen kertonut, asuinympäristöni muuttuu enkä usko kaipaavani näitä kiviympäristöjä. Ne ovat alkaneet muutenkin hiljalleen tympiä minua. Maisema muuttuu, ei siinä sen kummempaa dramatiikkaa ole. 



Lopuksi kuva marraskuulta 2019



Porissa: 14.3.2021
____
___
__
_
-


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

500

Otsikkona lyhyesti vain numero. Järjestysnumero tälle julkaisulle. On viidennensadannen kirjoituksen aika. Niitä on ollut varmaankin kymmeni...