21.5.21

QR-koodia ja Kaupunkiretkeä


Hyppäsin linja-autoon, ja matkustin kaupunkiin 18.5. kun oli kansallinen museopäivä, ja museoon vapaa pääsy. Kun se auki oli eikä maksanutkaan mitään, kävin katsomassa Satakunnan museon vaihtuvan näyttelyn: Kartalla.


Kun maisemissa olin, räpsein muutaman kuvan muistojen joukkoon. Raatihuoneen puistossa oli yhteen lampputolppaan kiinnitetty mainos, jossa hyvän kokoinen  -siis riittävän suuri QR-koodi; tuo kuvan keskellä oleva ruutuhässäkkä.



Kaikkihan tietävät qr-koodit, nuo nykytekniikan ihmeet. Puhelimeen tai tablettiin saa asennettua ohjelman jolla koodi kuvataan (tai skannataan), ja näytölle pomppaa linkki jossa on mitä milloinkin. 
Koodista voi toki ottaa kuvankin, ja ja etsiä tietokoneen ruudulle sivun johon kuva koodista lähetetään ja sitten tapahtuu sama kuin puhelimellakin.
Ylläolevassa kuvassa tapahtuu, että otan puhelimen qr-koodiohjelmalla kuvan tietokoneeni ruudulla olevasta kuvasta, joka on sama kuin tämän kirjoituksen aloituskuva. Voitte kokeilla samaa, avaamalla tuon aloituskuvan isoksi, ja ....  mutta ei ole pakko.  Kuten ei ole pakko tämän blogin lukeminen tai seuraaminenkaan. 





QR-koodista avautuva linkki johtaa Pori Dance Company:n julkaisemaan videoon Vimeo:ssa.
Menin blogikirjoituskoneeni kanssa koodin puolelle, ja upotin rivin html-koodia Vimeon jakovalikosta. 
En tiedä toimiiko tuo videoruutu millään alustalla. Ellei, niin linkki videoon tässä
Lisätietoa hommasta osoitteessa: https://www.poridancecompany.com/tapahtumat





Muuta nähtyä - museossa, kaupunkireissulla ja lähempänäkin




Telegrammille on kuvassa kasvanut jalat.  Museon Kartalla-näyttelyssä



Jälleen hienosti toteutettu vaihtuvan näyttelyn miljöö. 
#satakunnanmuseo



Kävin perusnäyttelyssäkin, parilla mieleisellä paikallani. Tässä oli tapahtunut muutos: Kiesien takana esiintynyt vanhan ajan herraskainen pariskunta tyttärineen oli viety johonkin -pois. 



Museon aulassa



Museon arkkitehtuuria, jota olen kuvannut aiemminkin; 2019 keväällä. Otin vertailun vuoksi nyt kuvat pokkarikameralla. Katsoakseni lähinnä mihin se pystyy kun ollaan ilman jalustaa liikkeellä ja valo on mitä on. Saahan tuosta käsityksen, vaikkei laatu häikäisekään.



Toinen "lempikohteeni" museon perusnäyttelyssä on tämä, jonka aiemminkin kuvattuani kuvana nimesin: "omg". Nyt pokkarilla, silloin "mörssärillä"




Nortamon patsas teatterin sivulla, on saanut edustalleen uuden kiveyksen.
Patsas putsattiin taannoin perusteellisesti. 




Teatterin julkisivun vuoro olla "pussissa"



Taavisiltakin paikallaan




Satakunnan karhu katselee edelleen raatihuoneen- ja pohjoispuiston suuntaan. Loppuunkuvaamani aihe ei ole vieläkään loppuunkuvattu. Menköön vaikkapa sää- tai vuodenaikadokumenttina.




Museolta puistojen kautta takaisin torille, ja ensimmäisellä mahdollisella linja-autovuorolla takaisin saareen. Torin mittarissa ihan mukava lukema. Tuo rakennus menee purkuun, ja tilalle tulee ...   nätimpi, joka saa toivottavasti vähemmän typerän nimen kuin tämä pian edesmenevä satapaska.  (vmp)




Pengertien sillalla linja-auton lasin läpi suntin suuntaan. Aamulla vallinnut sakeahko sumu oli hiljalleen hälvenemässä. Puoli kahden maissa iltapäivällä. Lämpöä kymmenkunta vähemmän kuin kaupungissa. 
Astuessani autosta, hämmästyin perusteellisesti ilman raikkautta verrattuna kaupunkiin. Vaikkei se sielläkään mitään smog:ia ollut. Nyt kun on ollut saaressa pian pari kuukautta, ja vain kaksi kertaa sieltä poistunut, huomaa eron ilmanaloissa ...väkisin.






Kaupunkimatkani kuvat koulittuani ja käsiteltyäni julkaisuun sopiviksi, tapahtui sellainen mitä minulle ei muistaakseni ole tapahtunut koskaan. Ja nyt taas: Piti heittää hylätyt ja muuten turhat menemään, siis tietokoneen roskikseen. Heitin, ja tapani mukaan painoin samantien tyhjennä roskis-nappia. 
Kun piti ottaa pari valmista esiin ja faceen, ei ollut mitään!
Olin heittänyt vajaan parin tunnin työnikin roskiin. Kuvien kanssa oli jonkin verran tavallista enemmän "vääntämistä", ja työ oli mennyt dtataivaaseen.

Tavoistani poiketen, en ollutkaan tyhjentänyt toisen käyttämäni kameran muistikorttia kuvien siirron jälkeen. Ne oli helposti palautettavissa. Toisen kortin olin tapani mukaan tyhjentänyt heti. 
Mutta senkin kuvat palautuivat uudelleen tehtäviksi. Käynnistin toisen koneen, jossa on tiedostonpalautusohjelma. Sen toiminnasta tuossa kuva. Palautukseen kului ohjelmalta aikaa kaksi ja puoli tuntia. Ei niinkään juuri hukkaamieni, vaan koko 32 gigaisen kortin tiedostopalautukseen. 
palautetussa paketissa oli hajanaisia kuvia melkein kolmen kuukauden ajalta. 
Jos haluaa onnistua palautuksessa, ei palautettavalle muistikortille pidä tehdä yhtään mitään. Silloin sen sisältö ei ole muuttunut, ja melkein poikkeuksetta viimeisimmät vahingossa poistetut saa takaisin "just eikä melkein"
Vinkki: Jos tarvitsette apua tällaisessa, tai tiedätte jonkun joka tarvitsee, niin voin tarjoutua auttamaan . 




Moni kuvasi hienoa iltataivasta auringon laskiessa parina mennneenä iltana. En viitsinyt. En tosiaankaan viitsinyt. Mutta otin parvekeluukustani, tappiin zoomatulla pokkarilla - mummoasetuksilla kuvan kuusta, joka oli täsmälleen puolikuu. korkealla taivaalla meren yllä.  Siitä saa selvän ja se riittää. 




Eilen: 20.5:  oli nättiä säätä, melko viileää tosin. Ulkoilin, ja näin maisemassa kerroksellisuutta. Käännyin takaisin ja nappasin kuvan. Taimmaisena talo jossa asun. Sen huipulla "palopillit" joiden kokeilusoitto kuukauden ensimmäisen maanantain keskipäivän hetkellä  -herättää varmasti. 



Sahan kanaalin suullakin pysähdyin. 





Se noista parista selkeämmästä päivästä. Tätä kirjoitelmaa lopetellessani
ulkona sataa, ja mittari näyttää:  5,3°C.
Sää on mitä todennnäköisin, ja pessimisteille sekä muille ankeuttajille mitä parhain.
Mutta: Kesä tulee kesäkuussa, ja "isokesä" juhannuksen jälkeen. Kvg: isokesä



Reposaaressa:  21.5.2021
____
___
__
_
-
.


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näyttelykuvia

 Pictures at an Exhibition   tai  Tableaux d'une exposition : Englanniksi ja ranskaksi, tämän julkaisun otsikoksi asti heränneelle ajatu...