28.4.22

Förskottivappua ja vapun toivotusta


Förskottivappua vietetään tavallisesti vappua edeltävänä tai sitä edeltävänä viikonloppuna. Kun ei jostain syystä voida tai haluta viettäää vappua vappuna. Tai muuten vaan halutaan juhlia jo etukäteen, kun ei malteta odottaa varsinaista.

Koska on tapana toivottaa vappua; gladaa vappenia tai miten kukin, toivotan sitä minäkin kaikille lukijoilleni ja katsojilleni, ellette jaksa lukea. Lievää förskottia, kun on vapun aatonaatonaatto. 
Normaalisti kirjoittaisin ja laittaisin esille blogijulkaisuni perjantaiseen tapaan. Mutta tällä kertaa jo torstaina, kun olen huomenna poissa tietokoneen ääreltä. 
Lähden linja-autoilemaan, viettämään muunmuassa vappua, palatakseni sitten kun palaan. Tietääkseni sunnuntai-iltapuolella, kun varsinainen Vapun päivä alkaa olla menneisyyttä. Menen puhelimen, netin, somen ja melkein kaiken muunkin ulottumattomiin. 
Edellisen kerran olen poistunut saaresta viime syyskuussa. Ei ole ollut "asiaa". Mutta nyt on. 


Edellisen postaukseni jälkeen ei ole tapahtunut ihmeenpiä. Yhtä ihmettä lukuunottamatta. 
Olen ollut ulkoilun suhteen laiska. Sääkin on ollut vähän oikukas, kylmä ainakin. Muutama kuva on silti tämänkin viikon kuluessa jäänyt jemmaan.  Niitä tässä vain pari.


Otin itsestäni selfien (kenestä sitten, jos se on selfie). Tietokoneen webbikameralla. Sen se on laatuinenkin, ja värillisenä aivan kuraa. Puhun tuossa puhelimelle, joka on kiinnitettynä tee-se-itse telineeseen jolla on muutakin käyttötarkoitusta kuin tuo. Kuuntelen puhelinta suljetuilla kuulokkeilla, kuullakseni kaiken haluamani ja enemmänkin; kaiken. 

Kuva oli alunperin peilikuva, mutta käänsin sen horisontaalisesti näkymäksi jollaisena tietokoneen kamera minut äärellään näki. T-paidan tekstikin on oikein päin. Uncategorized. Olen määrittelemätön, minulla saattaa olla määrittämätön joku. 



Olen aina inhonnut jonkin verran puhelinta, mutta myös siedättynyt mokoman suhteen.  Inhoan myös puhelimella kirjoittamista, koska olen kömpelö ja näppäimistöön tottunut ja juuttunut. 
Mutta asiaan on lääke. Nykypuhelimet ovat niin älykkäitä että ulkoisen näppiksen kytkeminen menee ihan plug and paly, kun on sopiva adapteri eli sovite. Sitten kirjoittaminen sujuu kuin vettä vaan. Kuvaan eksyi pari stressileluksi kutsuttua esinettä. 



Junnilan lammen jäät ovat lähteneet. Kuvassa lähdössä. Nuotiopaikkakin, mutta älkää laittako tätä tietoa mihinkään onnellisen porin naamakirjaryhmään. Itselleni on syntynyt hiljalleen antipatia mokomia ryhmiä kohtaan, enkä enää viitsi niihin paljoa mitään laittaa. 




Kevään ensimmäinen vene Marina Merilokin vierasvenelaiturissa. Hieno sellainen. 




Voikukkaa lämpimällä sokkelin juurella. 




Tuijotettuani muutaman kerran tupakastavieroitus-nikotiinispraypulloja kaupan hyllyssä, päädyin ostamaan. En ole lopettamassa, mutta on tilanteita joissa en halua tai voi polttaa. Kun olen piipunpolttaja, tapaukseni ymmärtänee vielä paremmin. Saaressa saattaa tehdä ja elää miten tahtoo tai kehtaa, mutta urbaanissa kaupunkiympäristössä ei itsetunto taida riittää. 


Että tämmösiä oikolukemattomia ajatelmia tällä kertaa - ei tässä mutta kuin hauskaa vappua !





Reposaaressa: 28.4.2022. 
____
___
__
-
.



___









2 kommenttia:

  1. HAUSKAA VAPPUA SULLEKIN!

    VastaaPoista
  2. Kaikkea hyvää ja innostavaa jos matkasi tarkoitus mantereelle on iloista asiaa.

    VastaaPoista

Näyttelykuvia

 Pictures at an Exhibition   tai  Tableaux d'une exposition : Englanniksi ja ranskaksi, tämän julkaisun otsikoksi asti heränneelle ajatu...