5.12.23

Mitä voi talvella harrastaa

Käytiin eilen kaupungissa. Ruokakupassa. Kun aikaa oli niin kahvilla. Tällä kertaa Sokoksen yhteydessä toimivassa Coffee House:ssa.
Sieltä tämän  aloituskuva, jonka nappasin puhelimen laajakulmatoiminnolla, vaikken ensin meinannut kuvaa sisätilassa ottaa.
Kahvila on viihtyisä ja hyvällä paikalla, mutta vähän kallis hinnoiltaan.

Tässä blogissa taas kerran valokuvan venytystä, mutta lopussa pari ajankuvaa kaupungista - kävelykadulta Sokoksen kohdalta

 


 Mitä voi talvella harrastaa


Jos ja kun ulkona on kylmää ja päivä lyhyt, voi harrastaa kuvanluomisvälineiden säätämistä ja vertailukuvia eri linsseillä tai muulla kuvaan vaikuttavalla osatekijällä.
Inspiroiduin ties monennenko kerran ja syystäkin, ottamaan digikameraan adaptoiduilla vanhoilla m42 ruuvilinsseillä testit. Lisäksi digikameraan tehdyllä zoomilla yhden. Kuvia kannattaa katsoa isossa koossa, jos eroavuuksia hakee.


Kamerassa,edellisessä  kuvassa kiinni olevalla cosinalla. Makuuhuoneemme ikkunanäkymä lasin läpi. 


58 millisellä m42 Helioksella (Lomo), joka ryhmäkuvassa oikealla etualalla


Viimeiseksi vertailukuvaksi  Tokinan 24-200 zoomilla, 50 millisenä.
Samalla aukolla kuin m42-linsseillä ottamissani.


Liikkeelle pannut voima. Alkuinspiraation seuraus ja syy kameran esiin ottamiselle ja vertailukuviin 


En muista mikä pisti aamulla menemään netin toreille, ja lopulta Kameratorille(.fi). Mutta googlasin m42 rungot, ja päädyin pistämään tilaukseen - siis ostin tämän Cosinan.
Vaikka taas kerran rikoin lupaukseni itselleni; olla hommaamatta lisää päänvaivaa ja kaapintäytettä. Mutta perustelu tähänkin on käytettävyys, ei keräilyesineellisyys.
Kamera on metallia, ennen seuraajiensa muivisuutta - tämän valmistajan tapauksessa.
Muutaman m42 linssin ja loittosarjan vuoksi niille filmirunko. Digikameraan sovitettuna saa kyllä kuvaa niilläkin aikaan, mutta tunnelma on kaukana. Eilen illalla oli läheltäpiti, kun olin melkein haalia netistä Moskva-2 folderin, aiemman 6x9: muka-kaveriksi. Siitä kun pidetään super-ikontan veroisena. Tulin järkiini, mutta ajatuskulku johti tähän.

Digikamerat jostain 2000 luvun alusta kuuluvat olevan nyt huudossa, nuoremman polven ja kameraintoilijoiden keskuudessa. Samaa muotivillitystä kuin filmikameroidenkin kohdalla. Markkinataloutta. 


 loppukevennykseksi





Alkutalven kylmin - tähän mennessä



Menen minä - ehkä jo huomenna, itsenäisyyspäivänä. Ulos, kameraa ulkoiluttamaan. Ja itseäni.
Vaikka talvi olisi parempi viettää sedaatiossa.

 

 Porissa: 5.12.2023

 

_____



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...