sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Perhonen ja puutarhanhoito

Oltiin Pietniemessä; vähän puutarhahommia. Amiraaliperhonen istahti aidan päälle ja jäi siihen pönöttämään eikä häipynyt vaikka lähelle meni.
Ei tunnistettu perhosta, joten otin kuvan ja "kilautin" kavereille somessa. Vastaus tuli heti, josta kiitos Re...:lle

Otin ensin kuvat "lainapuhelimella", josta ne omistajan toimesta ladattiin nettiin, lajiselvitystä varten. Puhelin on uudehko nokialainen, jos oikein muistan. Megapikseleitä varmaan ihan nykynormin verran.
Kun ei perhonen häipynyt kuvauksen jälkeenkään, otin omalla "louskullani" (siis kännykällä) vielä pari kuvaa. Kotona sitten tietokoneella ihmettelin kuvia pitkin ja poikin, edes ja taas. Empiirisellä tutkimusmenetelmällä. Tai ruohonjuuritasolla; kuinka vaan.

Nokia teki hyvää jälkeä laakista. Omani: 5 Mpix samsung X-cover II melko tummanpuhuvaa.
Facebook ei "raiskannut" kuvia pajhasti. Vain koko muuttui matkan varrella 2048 pix/pitkäsivu- kokoon.

Tein vertailukuvat. Tässä tulokset

Nokian "luurilla" otettu kuva, joka on ladattu Face Bookista ja edelleen tähän ilman muokkauksia.


Samsungin  "luurilla" otettu kuva, joka on ladattu Face Bookista
ja edelleen tähän ilman muokkauksia. Vertailukelpoinen nokialaisen kanssa, siis kuvana kuvaan.Sitten Samsungin tukkoinen tumma kuva auki Photoshoppiin, ja liukusäätimien vetelyä sinne & tänne. Oranssin saturaatio jäi vähän suurelle, mutta muuten ok.


Eli "paskasta kultaa" onnistuu, eikä tavan tyyppi huomaa mitään. En minäkään huomaisi; en katso kuvia niin kriittisesti. Keskityn aiheisiin. Tässä se oli tuntematon perhonen, joka osoittautui "tavalliseksi" Amiraaliperhoseksi. Hetki oli joka tapauksessa tallentamisen arvoinen.

 
Puutarhanhoitoa
#Method: #Kolmen #konstin #timpermanni
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...