lauantai 28. heinäkuuta 2018

Ihmisiä suviyössä


Kuunpimennys - täydellinen

Eilen oli täydellinen kuunpimennys. Sen syvin vaihe oli kello 23:22, Porin aikaa.
Minäkin laittauduin valmiiksi, kameroineni Ruosniemen hiihtokeskuksen laelle. Kuun pimennys oli kuitenkin niin täydellinen, ettei sitä näkynyt ainakaan valitsemallani tähystyspaikalla jota hehkutin jossakin somepäivityksessäni Porin korkeimmaksi kohdaksi. Tässä aamusella kuvia plokkaillessani aloin miettiä, onko sittenkään. Mieleeni tuli hämärä muistikuva jostakin muusta paikasta, joka on vielä korkeampi.
Googlaamaan, ja karttoja tutkimaan. Paikka löytyi helposti, siis Porin korkein kohta on Poosjärven luoteispuolella, kiimakallioilla. Korkeus merenpinnasta 50,7 m.
Koordinaatit: 61º 40.984' P  ja  21º 48.233' I

Mutta kuinka korkealla on Kukkulakallion laki ?
Kartoille tutkimaan:Kukkulakallion, eli Ruosniemen hiihtokeskuksen huippu on 37, 6 metrin korkeudella merenpinnasta.
Kahvilarakennuksen edusta, josta lähdin rinnettä kapuamaan (ja meinasin läkähtyä viimeisellä kolmanneksella, melkein hävetti) 10,4 metrissä. Korkeuseroa rinteessä on näin mitattuna 27 metriä. En viitsi laskea nousuprosenttia.
Entä "ankkalampeen", eli Ruosniemen vanhaan kivilouhokseen rajoittuvan Kannistonkallion korkeus: mittasin senkin samalla, kun kartalla olin. 


 39, 5 metriä merenpinnasta. Pari metriä korkeampi kuin hiihtokeskuksen laki.
Mutta yli 11 metriä matalammalla kuin Porin korkein kohta Toukarissa.
Kirottu louhoksen kallioseinä


Kävin heinäkuun alussa ensimmäisen kerran Ruosniemen louhoksen "huipulla". Näkymä sieltä on hieno. Mukanani oli "vain" kännykkäkamera, mutta silläkin sai jonkinlaisen kuvan näkymästä.
Aukko sivistyksessä on tukittu, mutta kuvaamaan pitää mennä uudemmankin kerran. Kunhan tuo helle .. .Kirottu ??
Minusta on alkanut tuntua että louhoksella on jokin kirous,  kun en ole sen kallioseinämästä saanut millään kunnollista tai edes tyydyttävää kuvaa filmille. Olen käynyt monta kertaa, monen kameran ja linssin, ja filmin kanssa "kohteessa", ja tähän asti tuloksena pelkkää kuraa.
Ylläoleva kuva ainoa edes hieman suuntaa antava, mutta sekin melkoisesti photoshopattu jotta julki kehtaa laittaa. Harjoitukset jatkuvat.


Otsikko sanoo että ihmisiä . . .

Niin: Kuunpimennystä kiipesi katsomaan melko mukavan kokoinen joukko ihmisiä. Kuvasin paremman puutteessa auringonlaskua. Ne kun ovat kovasti "huudossa", vaikka mitä merkitystä sillä on. En ole koskaan paljoa innostunut auringonlaskuja kuvaamaan, mutta ihmisiä niidenkin edestä.

Otin kuvat auringon laskusta, ja vähän ennen pois lähtöä muutaman "lonkkalaukauksen" ihmisistä.
Niinsanottu katukuvaus valokuvauksen alueena on aina kiehtonut ja kiinnostanut minua. Ehkä eniten kaikista. Nämä eivät ole varsinaista katukuvaa, mutta sinne päin kuitenkin. Älkää pahastuko, jos olette joutuneet kuvaan.


.


Ja lopuksi ne "pakolliset auringonlaskukuvat"
 Kaukaisuudessa Meri-Porin teollisuutta. Illan jo hämärryttyä


Porissa: 28.7.2018
.
..
...
..
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...