5.9.18

Yllätys ja muutosvastarintaa



Sain tänään sähköpostin, josta yllätyin positiivisesti. Samalla yhteensattuma eilen kuvaamani ja tekemäni maisemakuvan kanssa.

Saamassani sähköpostiviestissä kerrotaan, että olen menestynyt valokuvakilpailussa johon noin kuukausi sitten osallistuin ohimennen, ja jonka olin jo unohtanut.


Kuva jolla osallistuin kilpailuun. Siinä esiintyy Killi jättiläinen, jonka mukaan perimätieto kertoo paikan saaneen ammoin nimensä. Taustalla Killinkosken Wanha tehdas, jossa muunmuassa kamerataivas-niminen kamera- ja valokuvausmuseo, lelumuso, yksi parhaista kirpputoreista joilla olen käynyt. Sekä jotain muuta minkä virallista nimeä en muista.

Kuvakilpailu oli jaettu niin että kaksi palkittiin. Toinen, jonka kuva sai eniten tykkäyksiä facebooksivulla, ja toisen valitsi raati tai jury, tai tuomaristo.  Ei varmaankaan ole yllätys, että minun kuvani sai sata tykkäystä vähemmän kuin se joka sai eniten. Mutta tuomaristo oli aivan loistava! Arvostan sitä aivan suunnnattomasti.

Kuvakisa-albumi nähtävissä Killinkosken Wanhan tehdasmiljöön Face Book sivulla (linkki albumisivulle).




Yhteensattuma


Kävin eilen kuvaamassa ylläolevaa maisemaa. Aaamulla kun olin liikkeellä, jouduin kuvaamaan vastavaloon. Se on kinkkistä hommaa. Osa palaa puhki ja varjopaikat jäävät pimeiksi.
Tein väkisin tuon kuvan, jotta saatoin verrata sitä kuvaan joka pani minut lähtemään, ja ottamaan kuvan juuri tuolla paikalla, tuohon suuntaan.
Kiroilin kuvan kiiltokuvamaisuutta ja nykyajalle tyypillistä epäluonnollista luionnetta. Kun yritän yleensä ottaa niinsanottua "luomukuvaa".
Mutta laitoin tekeleen silti nettiin ja talteen.

Yön yli nukuttuani, katsoin kuvaa jotenkin uudella näkökulmalla. Killinkosken kuvan saama arvo puolsi tämän kuvan säästämistä enitistä enemmän.
Killinkoskikuvakin oli ja on photaroitua tavaraa. Vastavaloon kuvattu sekin, ellen väärin muista. Alkuperäinen kuva on aika tummanpuhuva ja synkkä.
Täytyy varmaankin antaa periksi, ja ruveta tekemään useammin tuollaisia "karamellikuvia" Ovat ne jossain paikassa paikkaansa puoltamassa.



Muita kuvia aamupäiväkävelyni varrelta: 4.9.2018

Satunnaisessa järjestyksessä



 Kaupunki tarjoaa koiranpaskoille pussit




Merikapteenin talo, toisesta vinkkelistä. Taustalla raatihuone


.

 Oluttehtaan osa



 Orava on pakko kuvata kun kohdalle sattuu







 Tätä rajausta lähdin hakemaan. "Luomu"








 









 Hyvinvointirahaa saanut terassihanke. Annankatu 6, eli  Annis




 Annikselta




 Varoitus











Jännä tuo uusi kerrostalo Karjarannan alueella. Nimeltään Sopraano. Siis tuo musta

 Suojeltuja kaljatehtaan osia




 Hotelli otava, entinen hotelli otava



 Saunalautta




Oluttehtaan tontille rakentunut Karhukortteli






Näillä kuvasin tällä kertaa. Olen sekakäyttäjä





Porissa: 5.9.2018
.
--
-
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...