14.9.20

Uusi Facebook ja käkikellot


Sosiaalisessa mediassa Facebook etunenässä, jota kiihkeästi seuraamme ja jonka kautta elämme joko itseksemme tai ulos päin, tapahtuu silloin tällöin mutta melko harvoin muutoksia jotka vaikuttavat digitaliseen elämäämme. Sanotaan että muutosvastarinta on kehityksen edellytys. Joissain tapauksissa se pitää täysin paikkansa. Kukkin ajatelkoon asiaa omalla katsantokannallaan, tai antakoon olla. 
Pinnan alla muutoksia tapahtuu koko ajan, mutta kun pintaan kajotaan ja siitä kerrotaan, on piru merrassa.

Keräsin julkaisuani varten muutaman tylsän kuvakaappauksen. Testasin "uudistunutta Facebookkia" hetken, mutta voimallisesti. Menin sen syövereihin, syvemmälle kuin useimmat tai suurin osa sitä käyttävistä. Koska FB on minulle edelleen jonkinlainen työkalu. Ennenkaikkea jakelukanava kuville ja tiedolle niistä. 



Mitä on tapahtunut tai tapahtumassa

 

Elokuun loppupuolella alkoi tulla uuden käyttöliittymän tuputusta. Jotkut hyppivät seinille, vaikka tykkää-nappi toimi niin kuin vanhassakin. Asetusvalikosta löytyy kuitenkin edelleen (14.9.2020) paluun vanhaan mahdollistava "nappi", jota tuo punainen nuoli ruudulta kaapatussa kuvassa osoittaa. Painakaa sitä, ja saatte 48 tuntia lisäaikaa elämällenne. Minäkin painan. 



Kun 48 tunnin ajaksi perinteiseen Facebookkiin paluu- nappia painaa, pomppaa rudulle tuollainen. 
Olen parin päivän välein valinnut Ei-vaihtoehdon, ja sillä siisti. Paluu on onnistunut ihan sujuvasti.
Nyt valkkasin että kyllä, ja kirjoitin murheeni. Tai ei se mikään suuri murhe ole. Mutta puute kuitenkin. 



Vanhassa Facebookissa on ominaisuus jolla voi ladata sinne tekemänsä albumin kuvat tiedostoina omalle koneelleen. 
Tein niin tänä aamuna, kun halusin tehdä julkaisun johon jollain tavalla laitan juttua "faceen" luomistani juna-ja rautatieaiheisista albumeista. Linkittäminen on tavallisin tapa, mutta haluan laittaa kuvat myös sarjana suoraan blogijulkaisuun. Alkuperäiset kuvat ovat tallessa, mutta fb-albumiin laittamani ja siihen tarkoitukseen muokkaamani kuvakopiot olen hävittänyt koneelta. 

Latasin vanhalla tai perinteisellä fb:lla albumisisällön. Totesin kuvat käyttökelpoisiksi. Laitoin ne tähän postaukseen, näiden kuvakaappausten ja löpinän perään. Mutta vielä vähän tätä: 



Vastaavaa albumin latauksen mahdollistavaa  "nappia" en uudesta Facebookista löytänyt. Muutoinkin uuden version albumikäsittely ja kuvien laittaminen muuhun kuin ihqulle seinälle ja "tarinoihin" on ...
suoraan ja suomeksi sanottuna perseestä. Lisäksi nyt uudistuneen facebookin toiminta ja toiminnallisuus vaihtelee melkoisesti, riippuen siitä millä selaimella sitä käyttää. Mobiilista en viitsi sanoa mitään muuta kuin sen että siinäkin ratkaisee mitä "alustaa" kayttää 



Albumeja "facessani"

Olen luonut nyt aluksi ja tähän asti kuvaamistani vetureista numeroittain
kolme albumia, joihin linkit tässä

Linkit aukeavat uusiin ikkunoihin, ja Facebook:iin. Profiilini ja albumit ovat ns. julkisia joten näkyvät kaikille. Systeemi saattaa pyytää kirjautumaan. Ellei ole facessa, niin voi voi sitten vaan.




Lopuksi "Käkikellot"  facen albumissa, kuvapakettina ladattuna

Näissä ei kuvatekstejä; katsokaa edelläolevista linkeistä, jos ketä kiinnostaa
















Näin. 




Porissa:  14.9.2020
____
___
__
_
-
.


.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain tilaajille - interpoloitu

Luotu 26.3.2024 Täydennys loppuun 27.3.2024 Tämä postaus kuten muutama muukin näkyy blogiani seuraaville, kun en sitä jakele somessa. Sanoma...