21.10.20

Ankeuden ankeutus - kiroiluvaroitus

.. 



Lokakuun loppu. Viikko - vähän päälle, marraskuuhun. 

Aloitin tämän kirjoitelman laatimisen, keräämällä koneelta muutaman vastaavana päivänä aikaisempina vuosina ottamani ja tallentamani kuvan. Otsikoksi laitoin: "Ankeus"
Laitoin kuvat jonoon, tallensin luonnoksen ja join välillä lisää kahvia. 

Ennen kuin jatkoin sisällön muokkausta, kurkkasin sähköpostit. Myös G-mailin, jota katson harvemmin.  Meni niinsanotusti "etusivu uusiks". Mutta hyvä niin, ettei aina tule jotain jonninjoutavaa.  Aloituskuva on kaapattu videoltani, johon kohdistui minulle enennkokematon toimenpide. Josta tarkemmin nyt raportoin. 




Tuollainen viesti oli tullut YouTuben moderaattoreilta, tai mitälie sensoreita ovat. 
Kuvakaappaus näytöltä on laadultaan perseestä, joten viesti:

< Lainaukset alkavat >
”Hei Jorma Lindqvist
Kuten ehkä tiedätkin, yhteisön säännöissä määritetään, minkälaista sisältöä YouTubeen saa – ja ei saa – lisätä. Videosi Kosmos lantern merkittiin tarkistettavaksi. Tarkistuksen jälkeen päätimme, että video ei sovi kaikenikäisille katsojille ja asetimme sille ikärajoituksen.”

Menin ja katsoin, mitä olenkan mennyt tekemään! Tuben sivuilta löytyi ukaasi:
”Älä julkaise videoita, jotka yllyttävät erityisesti lapsia vaarallisiin ja vahinkoja aiheuttaviin temppuihin. Tällaisia haitallisia tai vaarallisia temppuja esitteleviin videoihin voidaan sisällön mukaan kohdistaa ikärajoituksia tai ne voidaan poistaa kokonaan.”
< Lainaukset loppuvat >

Mikäli olette kirjautuneina Googleen tai / ja YouTubeen, ja olette täysi-ikäisiä sekä mielellään täysipäisiäkin, voite nähdä tuon järkyttävän videoni kokonaisuudessaan, klikkaamalla tätä tässä!
Mitä tuohon videoon tulee, niin vastaavia on "tubessa" tuhansia. Ilman ikärajaa

Ei tästä nyt enempää, mutta tämän kirjoituksen lopussa terveiset tuon videoni "ilmiantajalle"




Lokakuun lopun kuvia - parin vuoden takaa



Etelärantaa  -  2017



Rauhanpuiston päässä oleva tasoristeys meni 18.10.2020 remonttiin, ja on niin ollen nyt suljettu kaikelta liikenteeltä. Jos ei sada, niin käyn räpsimässä jonkun kuvan työmaasta. Siihen asti tämä kuva kolmen vuoden takaa. 



Otavan kruunua rakennetaan . . .  


. . .   ja Liisantorin liikuntapaikkaa



Teatteria ehostetaan vuosi sitten. Nortamo kävi pesussa tänä syksynä 2020, ja palasi paikalleen.
Tästäkin "täytyisi" käydä nappaamassa ajantasainen näkymä talteen. 



Hotelli Otavan "takapiha", teatterin nurkalta nähtynä. Vuosi sitten


Keskuskartanon korjaustyö, vuosi sitten . . . 


Nytten joo;
Keskuskartanon korjaus on valmistunut, ja talo saanut modernin sävyn.
Kuva on jonkin verran"tehty", muttei rääkätty




Ensilumilla




Sääkuvat ovat tylsiä. Ja lähinnä itselle laitettuja, ku säätä olen seuraillut ...  kauan



Ensilumi 2019  -  8.11.2019



Ensilumi 2018  -  26.11.2018



Tämäkin vielä, ensilumi 2017  -   26.10.2017


Ilmatieteen laitos määrittelee ensilumen sataneeksi silloin,
kun paikassa on sentti lunta maassa, aamulla kello 9. Jos sitä on puussa, niin sitä on maassakin. 



Mittarit hallaa seuraamassa



Minulla on kaksi lämpömittaria: ykkönen ja kakkonen


Ykkösen anturi on vajaan metrin korkeudella.  Kakkosen kahden ja puolen metrin-
Virallisilla havaintoasemilla anturi on joidenkin lähteiden mukaan tuon 2,5 metrin korkeudella. 




Pistin jälleen kerran kameran "hommiin". Seuraamaan mittareita, ja ottamaan kuvan 25 sekunnin välein. Niitä kertyi eilen noin 165, joista värkkäsin time lapse:n. Time lapse on englantia ja tarkoittaa sellaista videota jossa asiat etenevät moninkertaisesti nopeutettuna. Otetut kuvat pannaan jonoon, ja sitten tivistetään videon pituus halutuksi. Normaalissa videokuvassahan on 25 kuvaa sekuntia kohden (joku jonne huutaa että 60fps olisi coolimpi, mutta vinkukoon ihan rauhassa), joten sillä metodilla että ottaa kuvan 25 sekunnin välein, saa tekemiselleen jonkinmoista logiikkaa jota en tässä nyt ala enempää selittämään. 



Video joka on 824. (kahdeksassadaskahdeskymmenesneljäs) Youtubeen laittamani pätkä. kuvastaa eilis-aamuista tylsyyden torjumistani. Ei niinkään sisällöllisesti, mutta tekemisen takia. Sen voi katsoa tuota ylläolevaa ruutua klikkaamalla...   tai tästä, ellei tässä blogi-ikkunassa kunnolla näy. Toivottavasti se ei järkytä herkimpiä radionkuuntelijoita, ja saa olla ilman nootteja. 



Taivaan tulet


Yle Areenassa on katsottavissa  Kemijärvellä tapahtuva sarja, jonka on käsikirjoittanut Kari Väänänen. Sen kaikki kolme tuotantokautta. Olen menossa viimeisen kauden kolmannessa jaksossa. kaksi ensimmäistä meni kertauksena, ja joidenkin kohtausten osalta pikakelauksella etten heittänyt tablettia ikkunasta. Kolmatta en ole ennen nähnytkään, mutta pian olen. 
Tuli siitä mieleen yksi kohtaus, jonka jollain pelillä pistin talteen joskus vuosia sitten. En laittanut sitä Youtubeen, vaan "faceen"". Ihme kyllä, se on saaanut siellä olla rauhassa. 
Pistän tähän (viimeisen rivin loppuun) nyt linkin siihen; loppukevennyksenä, mutta samalla viestinä sille olemattomalle uuvatille, joka otti asiakseen ilmiantaa alussa kuvailemani Youtube-videon. Asia "häiritsee" tai ottaa minua nupiin lähinnä surkuhupaisana urpoiluna, josta kyylä tai kiusantekijä  ehkä saa jonkilaisen mentaalisen erektion, mutta terveisiä vaan: Näillä eväillä ja sanoilla. 







Porissa, ankeana aamuna: 21.10.2020
____
___
__
_
-


.







1 kommentti:

  1. Nykyaikainen pullamössösukupolvi ei ymmärrä että tuo on öljylamppu ja se pitää sytyttää jos valoa/tunnelmaa haluaa! Kyllä ovat Tubessakin vieraantuneet entisajoista?

    VastaaPoista

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...