10.12.21

Talviunille

Tämä on kahdeksas peräkkäinen viikottainen perjantaina laittamani blogipostaus. Niitä edeltävä 10.10. oli sunnuntai. Syyskuussa vain joka toinen perjantai, kun noita aloin tilastosta katsomaan. 
Ajattelin että pistän kirjoittelun talviunille, mutta katsotaan miltä viikon kuluttua tuntuu, onko sanottavaa. Sanottavaahan on aina, mutta sanonnalla on sekin merkitys että onko sanotulla mitään merkitystä, mieltä, tai kiinnostavuutta. 


Talven painaessa päälle, tämä näkymä alkaa muodostua kohdallani pääasialliseksi: Tapaus on 9 kuvan kooste, jonka kamerasofta kasasi automaattisesti yhteen. Pakkanen hellitti paristakymmenestä nollan tuntumaan. Vähän luntakin pudottelee, heikosti ja ajoittain.
Kuva vähän ennen keskipäivää tänään: 10.12. Kamerana Dji Pocket 2 "bloggaus- ja vloggauskamera.




Pyöräilykausi päätöksessään ?




Menin ja hain akun siisään pyörästäni. Talli on lämmin, mutta silti. Otin samalla pari kuvaa muistiin pyörän näytöltä. Kuvassa matkamittarin kokonaislukema. Se mitä on nyt ajettu hankinnasta lähtien. Kolme kesäkautta takana. Vuosi sitten pistin pyörän pussiin 3.12,
Ensimmäisenä syksynä jo 24.10. 
Pyöräilyni alkoi oston myötä 6.5.2019. 2020 ensimmäiset lenkit ajoin maaliskuun puolivälissä. Tänä vuonna 2021 8. huhtikuuta alkaen, saatuani muuton Reposaareen tehtyä. 

Kun olen tilasto- ja muistiinmerkintäfriikki, minulla on tietysti joka kilometri taulukossa. Excelissä. 
Katsotaanpa tätä vuotta, kun en ole sitä kokonaisuutena katsonutkaan. 
Kilometrejä on kertynyt 1160 - tuhatsatakuusikymmentä. Viimeinen merkintä on 24.11. Sen jälkeen tuli pakkanen. Nyt pakkanen hellittää, mutta mukaan kuvaan tulee tuuli. Tietkin jäätyvät, varsinkin jos sataa jäätävästi josta kovasti varoitellaan. 
En ole asettanut mitään tavoitetta, enkä metsästä kilometrejä. Kahteen edeltävään vuoteen verrattuna tämänvuotinen lukema on vajaa puolet niistä, mutta kertynyt kahta saaresta poistumista lukuunottamatta Reposaarta kiertäen, ympäri - halki, ja poikki. Rantoja metsäpolkuja ja katuja. Kerran kävin kallossa, ja kerran Lampaluodossa. Muuten "vain" täällä saaressa.
Sitä kolutessani olen löytänyt paikkoja, oppinut jo jonkin verran tuntemaan saarta. Näkökulmaa ja näkymiä joita täällä aiemmin autolla 101 kertaa pistäytyessäni en tiennyt enkä osannut kuvitellakaan. 
Jatkan ulkoilua satunnaisesti, kävelemällä. Matkat eivät muodostu pitkiksi, kun kroppa huutaa vastaan. 
Niitäkin olen älykellon laittanut jo tallentamaan, mutta jääkööt nyt sanomatta.



Laiskurin joulu - ja talvi


Kun muutin tänne saareen, minulle sanoi joku että on se hieno paikka ja hieno asua kesäaikaan, mutta entäs kun tulee talvi. Talvi tuli ja tulee entäs sitten. Niin se meneekin, ja tulee taas kevät. Kesä ja syksykin. Mene ja tiedä. Inhoan talvea ja varsinkin kylmää sellaista syvästi, mutta eiköhän siitäkin selviä. Tekemistä minulla on kyllä "jemmassa". 

Joulukin tulee, ja menee. Monella on siitä stressi. Omastani on aikaa, eikä sellaista enää ole tuleva. Ensimmäinen joulu jonka vietän täysin yksin, mielelläni. 
Pitäkää kinkkunne!   :))


Jotta näin tänä perjantaina. 
Palaan kun palaan, ehkä en perjantaina mutta joku muu päivä. 
Niinku niin et nextille levelille, joka on lokaatiossa low. Ja stay tuned - nykysuomeksi....   eiku. Niinkujoo. Kun kaikki jätetään välistä (ennen:  väliin suom.huom.)
ja tulee perästä (ennen tulivat:  perässä suom.huom.) Niinku. 




Reposaaressa: 10.12.2021
____
___
__
_
-
.



()










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näyttelykuvia

 Pictures at an Exhibition   tai  Tableaux d'une exposition : Englanniksi ja ranskaksi, tämän julkaisun otsikoksi asti heränneelle ajatu...