1.1.22

Vuosi 2021 lukuina ja kuvina


Vuosi 2021 oli minulle käänteentekevä, sisältäen elämänmuutoksen ja elämäntapamuutoksenkin. Heräsin aprillipäivän aamuun, 1.4.2021 uudessa asuinpaikassani Reposaaressa. Asun ja elelen ensimmäistä kertaa yksin, itsekseni. Tämä uuden vuoden enimmäinen aamu ja ensimmäinen päivä on järjestysnumeroltaan 276. päivä saaressa ja "uudessa elämässäni".
 


Muuttokuorma on tuotu uuteen huusholliin maaliskuun lopussa. 


Toinen suuri muutos oli autosta luopuminen, huhtikuun 20. päivänä. Kertaakaan en ole sitä kaivannut tai katunut. Linja-auto kulkee tarpeisiini nähden hyvin. Neljä kertaa olen käynyt kaupungissa, viimeksi syyskuun puolivälissä jonka jälkeen en ole saaresta (kolmeen ja puoleen kuukauteen) poistunut. 

Sähköavusteisen polkupyöräni matkamittariin kertyi vuoden aikana 1165 kilometriä. Silläkään en saaren ulkopuolella käynyt kuin 4 kertaa, joista kolme tulkinnanvaraista: Santaviiki, Lampaluoto ja Kappeli. Neljäs suuntautui Mäntyluotoon ja Kalloon, Luveenia katsomaaan. Pyöräilymatkojen keskiarvoksi tuli 7 kilometriä. Kävellen lenkkeilyä älykelloni tallensi vähän yli 30 kilometriä. 



Kuvia

Elämiseni ja tekemiseni on tapahtunut "aina" valokuvien ja kuvaamisen kanssa. Kertynyt kuvasaalis toimii muistiinpanoina kokemastani ja näkemästäni, muutamien melko onnistuneidenkin osumien lisäksi. Kuvat ja kuvaaminen on minulle elämäntapa. Tapa tallentaa milloin mitäkin, ja pitää kuvapäiväkirjaa joskus toistamalla samoja näkymiä viikosta tai päivästä toiseen. 
Kertyneen kuvamäärän, karsinnan jälkeen talteen jääneen osalta vuosi 2021 oli aika keskiverto. Mitään määrään perustuvaa tavoitetta tai tarvetta minulla ei ole, enkä yritä saada talteen mahdollisimman suurta määrää, tai enempää kuin aiemminkaan. 

Vuoden 2021 - 365 päivän aikana kuvia jäi talteen päiväkohtaisiin kansioihin 282 päivänä yhteensä 5723. Niiden lisäksi olen kuvannut talteen, päivittäisiksi "sääkuviksi" alkuvuoden näkymiä rivitaloasuntomme terassilta, jonka jälkeen näkymää ranskalaisen parvekkeeni ovelta. Sääkuvia kertyi vuoden aikana 217, joista 166 Reposaarelta. Kuvattujen lisäksi on jäänyt talteen jonkinmoinen määrä skannattua "tavaraa": Postimerkkejä,  -kortteja, ja muuta dokumenttia. 

YouTubeen latasin vuonna 2021   102 videopätkää. 


Sääkuvakasnsion viimeinen kuva "edellisestä elämästäni": 31.3.2021  . . .



   . . . ja vuoden viimeinen, nykynäkymäni: vuoden viimeisenä aamupäivänä




Toistuvia aiheita ja näkymiä



Näkymä jonka olen "pannut muistiin" kymmeniä kertoja lenkkieni varrella, Takarannassa linnakepuiston parkkipaikalla



Lontoonkallio "sataan kertaan" aallonmurtajan juuresta kuvattuna. Tämä tapaus syyskuun 11. päivänä, kun pyrytti ensimmäisen kerran, hetken verran. Varsinainen ensilumi, jota en tähän paikkaan lähtenyt katsomaan,  tuli paljon myöhemmin




Junnilanlampi, sen pieneen saareen johtava silta ja taustalla ankkala. Myös tämä on tallentunut kymmeniä kertoja vuoden aikana. Myös kävelylenkkini kohteena. Kävelymatkaa asuntoni alaovelta tähän idylliin on noin 600 metriä. 




Ketara. Pieni saari Tahkoluodon kainalossa. Pyöräilykauden aikainen vakiopaikkani. Kerran dronellakin. 



Kellarikari, Sahamäen ja Siikarannan välimaastossa. Tässä alkukesää, ja tuomien kukoistus. 




Jokusen kerran Siikarannassakin.
Paikkoja joissa olen käynyt useasti, on muutamia muitakin. Mutta jätän ne nyt luetteloimatta ja parit pidän muutenkin lähinnä ominani -omana tietonani. Olen tullut itsekseen olemista arvostavaksi, mutta välillä toki seurakin on mukavaa. Rannoilla ja vastaavissa olen "saanut" kuitenkin oleilla omassa seurassani, paria kertaa lukuunottamatta jolloin olen kohdannut jonkuntoisen "ihmettelijän"





Lopuksi 50 kuvaa satunnaisessa järjestyksessä vuoden varrelta.
Suurenevat klikkaamalla




Elämänpinna: Korppeja



Mökkirauhan julistus


Viimeinen kuva Toejoelta








Volkkarit Siikarannassa



Volkkarikokoontuminen









Kirvatsin ankkuri ja nokka. Tammikuu 2021






Elämänpinna: Hippiäinen



Joulutori









Jääräntie; 12.2.2021



Hiidenkirnu. Lontoonkallio



Olympiavoittajan hauta



Reposaari



Karjaranta





Laavakiveä






Satakielilavalla



Rakennustyömaan suojamuuri torilla






Lokin pesä museohinaajalla






Kaupungin nettikamera Merimestan tornissa






Museolla Harjavallassa


















Reposaaripäivä



Reposfääri






Kurtturuusu. Lontoonrannassa



pyry






self



Hiilijuna. Tahkoluoto



Hiilijuna. Kappelinsalmen sillalla

Maailmanmatkaaja









iPadin poisto



Verivaahtera. Junnila






Hyvää uutta vuotta !










Reposaaressa: 1.1.2022
____
___
__
_
-
.

()()

1 kommentti:

500

Otsikkona lyhyesti vain numero. Järjestysnumero tälle julkaisulle. On viidennensadannen kirjoituksen aika. Niitä on ollut varmaankin kymmeni...