18.5.22

Geokätköjä ja aikajanaa



Tulikin ajattelemaani pidemmäksi rönsyillyt bloggaus.
Oikolukematon,  kahden päivän aikana syntynyt ja rönsyillyt

Loppuosa sisällöstä jatkaa viimeviikkoista hallitorni-aihetta. Ja päättää sen. 
Geokätköt  olivat osana ulkoiluamme viikonlopun aikana. 
Geokätköily on "vanha" harrastukseni, johon innostuin vuonna 2004. Viime vuosina se on jäänyt välillä  unohduksiin, mutta pomppaa  aika-ajoin pintaan. Niin nytkin. En ole sen suhteen minkäänlainen intoilija, ja löytöni ovat olleet satunnaisia ja vähälukuisia. Pahasti hurahtaneilla on lokattuna jopa tuhansia kohteita, minulla vain nelisenkymmentä. Alkuaikoina tein pari kätköä itsekin, mutta ne ovat menneet menojaan. Pidin silloin aiheesta koulutuspäivänkin eräällä lukiolla. Geokätköilyn mobiilisovellukset olivat vasta ajatusten asteella, ja etsinnässä käytettiin navigaattoria.  Homma on nykyään aivan "toista maata" ja sujuvampaa. 



Veistospuistossa



Suuntasimme lauantain (14.5.) lenkkimme Väinölän vanhan radioaseman maisemiin. Matkan varrella ja paikan puistossa / metsässä on useampikin geokätkö, joista yhtä lähdimme tavoittelemaan. Kätkön piti olla helppo löytää, mutta emme löytäneet. Paikka oli ja on ehkä liian näkyvä, kuten kätkökin, joten sen on joku ikävä ihminen saattanut varastaa tai tuhotakin. 
Kätkö ei ole / ollut lähelläkään tätä linja-autopysäkkiä, ja sen vierellä oleilevaa betonista miesoletettua. Veistos ja pysäkkikatos ovat osa veistospuistoa. Tulevan kesän näyttelyä on alettu rakentamaan, ja muunmuassa pysäkkin seinät on purettu uutta varten pois. 




Elokuussa 2020 teos oli tällainen




Myös mökki on "työn alla"  




Mökki aiempina vuosina: 



Elokuussa 2020 mökki oli tässä valkoisessa asussa.




Kesäkuun 2019 näyttelyssä mökin ulkoasu oli saanut uuden ilmeen.



Mökin ulkoasu oli ennallaan, mutta sisustus vaihtunut valoisasta mustaksi. Heinäkuussa 2018




Ja heinäkuussa 2017, jolloin Mökki esiintyi ensimmäisen kerran T.E.H.D.A.S - ry:n näyttelyn teoksena.
Kollaasissa Mökin postilaatikko, Radioasemantien varressa. 





Sunnuntaina Eelinpolulla

 

Suuntasimme sunnuntaina 15.5. Koivistonluotoon, Eelinpolulle jossa on myös geokätkö. Tällä kertaa kätkö löytyikin. 
Kuvakaappaus lenkistämme on Googlen aikajanalta. Pistin trackerinkin tallentamaan, kuten melkein aina. Mutta painoin jossain vaiheessa sen tauolle, ja tallenne meni mönkään. Google tekee tehtävänsä automaattisesti.  Moni vieroksuu "isoveljen valvovaa silmää", muta minua se ei ole koskaan haitannut. Kohteeseen, Eelinpolkuun ja geokätköilyyn voi tututstua kirjautumattomanakin geogaching.com sivuilla.  Tracker-profiilini on tallenteiltaan enimmäkseen julkinen. Se löytyy tästä linkistä




Vielä kerran: Hotelli Juhana herttua - Omenahotelli - Hallitorni



Menin 12.5.2022. Teljäntorin lännen puoleisen tornin ylimpään kerrokseen, ja otin kuvan näkymästä jota olen seuraillut vuosikaudet. Tämän kuvan myötä "homma" tuli valmiiksi. 



Samalla paikalla 25.5.2018.  Omenahotelli on vielä "pystyssä"



Lopuksi:  Muuta kuvamuodossa ilmennyttä


Vuodelta 2020 tai 2019



Edellä laittamaani Eelinpolkuun liittyvä Kinttupolku. Myös "vanhoja kuviani"




Ja tämäkin,  edellisiin liittyvä Sikalanpolku, lähempänä Outokumpua (tai luvataa tai mikäliekin). 




Ojalan piirakat. Joita en ole koskaan maistanut. 




Terttuselja; kertoi plant net- appi, kun otin Eelinpolulla kuvan tästä ja latasin saman tien suoraan puhelimesta siihen. Yleensä  tunnistelen kasveja vasta kotiin palattuani, mutta kävi se noinkin. 




Tapanani ei ole kovin usein juoda "torikahvia", mutta tämän kerran. "Ärrän täti" kertoi, että heillä on myynnissä pieni, keskikokoinen, ja iso kahvi. Kun sanoin haluavani ns. normaalin kahvin. Siis kooltaan normaalin. Aforismi oli mukava. Ja vähän vajaan kolmen desin pahvi hinnaltaan 2,60 euroa. Kahvi oli hyvää. 





Maanantaina;  torilavan tuntumassa jatko-bussiyhteyttä odottamassa





Aiempien 382 blogikirjoitukseni joukossa ei taida olla tekstiä, jota olisin kirjoittanut me-muodossa. Tämä on ensimmäinen jossa en aloita kaikkia lauseita minä- tai itse-sanalla. Tuo nousi pintaan, kun hahmottelin mielessäni tätä julkaisua. 





Reposaaressa: 18.5.2022
____
___
__
-
.





___________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

500

Otsikkona lyhyesti vain numero. Järjestysnumero tälle julkaisulle. On viidennensadannen kirjoituksen aika. Niitä on ollut varmaankin kymmeni...