13.10.22

Vain tilaajille

 

Menneen viikon lööppitarjonta on ollut runsasta. Porilaista medianäkymää hallitsi useampana päivänä kaupunginvaltuustossa koettu mieliä järkyttänyt kokous, jossa palloiluhallihanke äänestettiin ainakin toistaiseksi nurin. Henkilökohtaisesti palloiluhallin rakentaminen tai rakentamatta jääminen on yhdentekevää, mutta sen ympärillä esiintyvä keskustelu ja ajattelutapa kiinnostaa jollain perverssillä tavalla.
Kaupunginvaltuuston kokouksessa oli käyty pitkä alustuskeskustelu ennne asiasta äänestämistä. Joukossa oli koettu dramaattisia hetkiä, ja puheenjohtaja oli joutunut nuijallaan pöytää koputtaen rauhoittelemaan kiihkeimpiä tai ainakin kihkeintä urheiluapostolia jonka elämäntehtävänä on kilpaurheilun puitteiden luominen. Kilpaurheilun- oli jossain vaiheessa lipsahtanut puheeseen, eikä nyt kaatunut hanke olekaan niin lapsilta pois kuin muu kuoro toitottaa.

Tuo näytelmä oli suorana lähetyksenäkin netissä. Sitä olisi saattanut ainakin hetken seurailla, tai jälkeenpäin kurkata dramaattisimpia kohtauksia. Mutta maakuntalehti jolla on ainakin äkkiä katsottuna ilmeisesti jokin etuoikeus striimata ja tallentaa näitä tapahtumia, oli tietenkin pistänyt julkaisun vain tilaajille- tähtiluokituksen kategoriaan. Siitä tämän kirjoitelman otsikko.
Änkkään nyt asiasta tässä, kun en tuota lähetystä päässyt näkemään, koska digilehden tilaukseni katkesi pari päivää aiemmin. Katkaisin sen, ties monennenko kerran, laittaakseni tauolle ja palatakseni ehkä taas jossain vaiheessa tilaajaksi. Katkolle laittamisen ajankohta määräytyi laskutusjakson mukaan, ei hetken mielijohteesta. 17 euron kuukausimaksu ei siten rasita lokakuun kuukausibudjettiani, vaan on käytettävissä ehkä johonkin paheeseeni. Pari kuukautta uutispimennossa kärvisteltyäni, saatan jälleen tarttua tarjoukseen ja pistää tilauksen päälle. Niin on käynyt ennenkin.

Selailen somea ja kurkkaan edelleen maakuntalehden sovellukseenkin, jota en tällä kertaa poistanut puhelimestani. Jotkut jutut ovat muillekin kuin tilaajille. Vain tilaajille- artikkelit ovat merkityt tähdellä.
Seuraan muitakin tiedonvälittäjiä, mutta maakuntalehden huippu-uutiset striimauksineen eivät ylitä uutiskynnyksiä samassa määrin. Kaupungin tiedotuslinja saattaisi olla toisenlainenkin, mutta maakuntalehteä ja sen myynninedistämistä on ilmeiesti lobattu niin että tilanne on mikä on.
Katsoin kaupungin nettisivuilta talousarvion, joka sinne oli julkaistu heti palloiluhalliäänestyksen tuloksen selvittyä. Pidin näkemästäni, enkä ala änkkäämään sen yksityiskohdista.

Sähkön säästäminen on nyt päivänpolttava asia, kuten joditabletit ja droonien alasampuminen kun niitä on havaittu eri puolilla Suomea kriittisten infrastruktuurirakenteide liepeillä lentelemässä.
Yhdeksi sellaisista mainitsivat liikennerakenteet kuten liittymät ja liikenneympyrät. Mahdoikohan kuvata strategista kohdetta viime viikolla, josta pistin edelliseen julkaisuuni peräti videon. Onneksi droneani ei ammuttu alas haulikolla tai hirvikiväärillä kuten somen kommenttiraidoilla sadat uhoavat tekevänsä, ja metsästäjiä samaan kehoittavat.
Droneen on tosin hirvikiväärillä hankalampi osua kuin linja-autoon. Haulikollakin sitä on vaikea saada alas, jollei satu ihan lähellä lentelemään. Omassa tapauksessani sellainen varmaan onnistuisi, kun lennätyskorkeuteni ovat vaatimattomia. Jätän joditabletit ja niiden tautimekanismiin perustuvat vaikutukset omaan arvoonsa. Kukin voi tutustua asiaan googlaamalla asiallisille sivuile joilla asia kerrotaan. Sähkönsäästämisestä olen hiukan ajatellut asioita, paljon kuluttavien tahojen osalta. Jalkapalloa pelataan lämmitetyllä tekonurmella. Jääkiekko pelataan sm-liigassa tai missä lie mestiksessä ja sähköä kuluu oikein kunnolla. Oma lukunsa ovat uimahallit ja muut palloiluhallit, joista ensinmainittua en inhoa läheskään niin paljoa kuin jääkiekkoa. Jalkapallostakin pidän. Verotukseni ei kokonaisuutena miksikään muutu vaikka sähköä kuluisi julkisessa infrassa miten paljon tahansa. Joten voin unohtaa koko jutun.

 

Kesäkuussa paaluttivat. Eilen (12.10) oli jo näin pitkälle pystytetty ja sisätöitä tekivät. Muutaman kerran pyöräillessäni olen meinannut mennä tuosta taulusta urkkimaan, mikä siihen nousee. Nyt menin, ja sain aasinsillan palloiluhalliaiheeseen. Siksi tämä tähän. Yksiyisen liikeyrityksen padel-halli, joita on noussut viime aikoina monta ympäri Suomea. Onnea ja menestystä. Padel on uusia liikuntalajeja, joita minun on googlattava kun en muuten niistä mitään ymmärrä. Se on jotain johon on yhdistetty tennistä ja squashia.
 

 

 

Ulkoiltiin muutama viikko sitten Väinölän koulun kenttä ohittaen. Ihmettelin tuota maalia, jooka oli jalkapallokentän laidalla. Satuin näkemään pätkän urheiluruutu-ohjelmaa, ennen kun vaihdoin kanavaa. Sielä pelattiin futsal- nimistä palloilulajia, jonka maalit olivat tuon malliset. Taas googlaamaan. Futsal on salijalkapalloa - salfutista josta nimikin on varmaan suomenkieleen johdettu. Oikotietä, kuten dronesta drooni (VMP).

 

Padeli johti minut kesän kuviin. Aittaluotoon avattiin silloin tämä padel-pelipaikka. Uusi Aika- lehden entisiin paino-toimitiloihin. Päätän aiheesta tähän.



Kummalinen kahvilakokemus


Käytiin kaupunginsairaalan labrassa, kun Satasairaalan ja erään toisen Satadiag:in ajat oli myyty loppuun viikoksi eteenpäin. Edellisessä julkaisussani muistaakseni "jännäsin", miten käy kun bussireitilä on kiertotie ja vaihto torilla menee tiukaksi. Hyvin meni ja aikaakin jäi.
Ennen paluumatkaa mentiiin"kanttiiniin" kaffeelle.
Tapansa kullakin, mutta kahvilan toimintatapa oli tai on melko kumma. Kahvia ei voinut itse päästää kuppiinsa, eikä maitoa / kermaakaan ollut tiskillä kahviin itse laitettavaksi. Vitriineissä oli lappu: "älä ota itse - me palvelemme.
Kahvia saatiin tottakai. Palveluhenkilö kaatoi kahvit kuppeihin ja maitoa / kermaa sekaan. Tietäen kuinka paljon (?) Kun ei otettu pullaa kastamiseksi, kysyi että näilläkö pärjäätte. Suklaapatukka ja neek... pusu sopivat mielestämme hyvin ja sopivatkin. Mitä helvettiä se sille palveuhenkilölle kuuluu ?
Vitsinä tai small talkinakin huono. Pusulooran päällä lappu; lisätietoa raaka-aineista kassalla. Allergeenejako tarkoitti vai hä'
Olisi pitänyt mennä kahvilan perimäisen nyrkkaan, kauas kassasta kaffettelemaan. Johtava myyntihenkilö kailotti kaikkea paskaa suureen ääneen ja ohjeisti miesoletettua apulaisekseen katsomaansa toista myyntihenkilöä aika typerällä tavalla. Ei jatkoon. Kiitos ja anteeksi. Pistin arvostelun googleenkin. Yksi tähti.


Lopuksi: Maantiekadulta keskustaan tultuamme muunmuassa taidenäyttelyyn, joka on saanut sekin jossain somessa pöyristystä osakseen. Otin muutaman kuvan, joista olisi tähän voinut muunkin laittaa. Mutta tätä te kuitenkin haluatte. Itseäni ei pöyristyttänyt tai muutenkaan hämmästyttänyt. Hienoja kauniita teoksia, ja sitten näitä tällaisia. Näilläkin taiteellinen viestinsä ja ajatuksensa. Mutta kukin löytäköön omansa

Poikkeuksellisen pitkä tekstipainotus tällä kertaa, eikä yhtään kaunista auringonlasku- tai aalokkokuvaa. Ei aallokkoja, kun tietyistä syistä oleilu kaupunkipainotteista. Mennään saareen kun sen aika on, ja oikeiden syysmyrskyjen.
Oikein rattoisaa lokakuuta kuitenkin !




Oikolukematta - Porissa: 13.10.2022
____
___
__
_
-
.


______________________




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...