1.10.22

Vesileima onkin mainos


Miksi tai mitä tällainen bloggaus, kun eilenhän "tänne" julkaisin viikoittaisen katsaukseni ?

Mielijohteesta, kun istuin parvekkeella kolmannella aamusavullani ja totesin taivaan olevan aivan sees. Aurinko oli nousemassa, ja naakat lähdössä töihin vaikka on lauantai. Säätiedote / -ennusteet kertovat että sateinen päivä. Eikä mitään selkeyttä pitäisi vallita.
Puoli tuntia - nyt; kuvan oton jälkeen, auringon noustua vähän ylemmäs horisontista, tuon  vastapäisen kerrostalon yllä näkyykin jo aamurusko-päivän paskoa. Toivoin jo ennusteiden olevan pielessä, mutta eiköhän sadetta ala syntyä kun päiväksi edetään.
Mitä siitä; satakoon. Mutta kaupasta täytyisi makkaraa, kun tapana on siellä käydä päivittäin. Pitää muuttaa tapoja talven tullen. Makkaraa useamman päivän tarpeiksi, säähän ja muuhun uhkaan kotivarautuen.

Mutta tuohon kuvaan. Otin sen puhelimella. Mutta tavallisesta poiketen eri asetuksilla kuin yleensä. Menin asetuksiin, vaihdoin laadun täydestä vähän vajaammaksi ja pyysin  lisäämään kuvaan vesileiman. Kuvittelin että kuvaan tulee päivämäärä ja aikaleima, kuten filmiaikana joissakin kameroissa oli hienoutena "deittiperä". Nykyaikana sillä ymmärrettäisiin aivan jotain muuta, mutta silloin deitti merkitsi päivämäärää. Englanniksi date.

Mitä vielä! 9:16 kuvasuhteisen, pitkältä sivultaan 4624 pikselisen kuvan vasempaan alakulmaan tuli vesileima. Muta sen informaatioarvo on 0. Kertoo että kuva on otettu Samsung:in quad- siis nelikamerasysteemillä. Ja puhelin on mallia joka leimassa näkyy. Mainostaa puhelinta!
Vesileiman käyttäminen jäi tähän yhteen kertaan. Melko varmaan 9:16 kuvasuhdekin. Jos jotain muutakuin 3:4 kuvaa tarvitsen, niin pistän laajakuva-asetuksen tai -moodin tappiin saakka. Digipokkari osaa pistää kuvaan deitin niin kuin filmikamertkni aikoinaan, jos sen haluaa.

Tuohon se piti pistää photarilla, kun sen siihen halusin.  Samalla nettioptimi 2048 pikselin pitkä sivu. Muuta en tehnyt, kun valotus ja sävyt sopivat luomukuvaa tavoittelevaan kuvamakuuni.
Taas tuo luomukuva-termi, joka käsitetään enimmäkseen yhdellä tavalla: puhelimen tai kameran tuottamana kuvana johon ei olla kajottu siinäkään tapauksessa että se on aivan rectumista: kirkuva ja rääkyvä kiiltokuva. 


Kun nyt postauksen laitoin, niin samalla pari kuvaa eiliseltä iltapäivältäkin


Olen miettinyt (en päätäni puhki) että jonkinlaista vuodenajan seuraamista kuvamuodossa täällä kaupungissakin. Kiipesin puoli kerrosta ylemmäs, ja tämä kuva kokeeksi. Tai ainakin talteen ruska-syysnäkymästä. Kyllähän tuota voi jatkaakin, kun maisema ja sävyt etenevät. Mutta ei jokapäiväistä kuten ennen.



Sisäpihalle istuttivat, luullakseni syyshortensia nimisiä kukkasia. Yksi on ehkä kevät- tai kesäversio.


Näkymä Väinönraitille, jossa korostuu vaahteroiden värikkyys. Taustalla asukastupa jonka yhteydessä toimii pyöräpaja, jonka palvelua voin varauksetta suositella. 
 

Sama näkymä pari viikkoa sitten: 19.9.2022
Mutta kuva instagram- 1:1 - neliösuhteeseen rajattuna



Alkanutta viikonloppua kullekin (!)


Porissa: 1.10.2022
__
__
__


_____________



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...