18.6.23

Kuvan junkausta - filmiltä digiksi

 

Tässä julkaisussa "vain" kuvien havainnointia, ensimmäisen filminkehityksen tuottamista kuvista. Ylimääräinen postaus muistiinpanoksi ja kuvien tarkasteluun netissä eri alustoilla. Koska some pakkaa ja pienentää nykyään kuvat melkein kelvottomiksi, ainakin käytettävyydeltään. 

 

Vakiokohteeni filmi- ja muussakin kuvauksessa on ollut ja on merikapteenin talo Porin hallituskadulla, raatihuoneen vieressä. Tämä kuva siitä on viiden vuoden tauon jälkeen ensimmäiseltä kehittämältäni kinofilmiltä. Kuvaus Minolta sr7 ja w-rokkor 28 millisellä. Kehitys yksikylpy-kehitteellä.
Filminä Ilford HP5+, boksinopeudella 400.
Kuva skannattu 2400 dpi, ja viimeistelyä photoshopilla. Referenssinä tuolla kamerakokoonpanolle ja kemialle.
 

Sama negaruutu puhelimen snapseed-ohjelmalla. Rae korostuu terävöinnin ym säädön seurauksena.
 

 

Vertailukuvnaa 5 vuotta sitten Rolleicordilla 6x6 kokoon kuvaamani. Sävyala on mukavampi kinokokooon verrattuna, mutta ei keskiformaatti "kaikkea tee".
Nyt hankkimani ja käyttön aloittamani Minolta SLR on käyttökelpoinen. Samoin kehitystapa.

 

 

VPK

 

 

Porin VPK. Toinen referenssikohde. Snapseedilla "tehty" kuva.

 

Sama suoraan skannerilta, ilman viimeistelyjä.
 

Valopöydältä puhelimen kameralla, makroasetuksella. Otin seuraavaa kuvaa varten.
 

 

Edellinen kuva "väritettynä" pilviohjelmalla, joka tekee mustavalkoisesta värillistä. Sopii huvitteluun tai vitsiksi. Mutta pilaa myös monta hyvää kuvaa.

 

Lopuksi nyky-tavallinen puhelinkuva, jollainen on jokapäiväistä käyttökuvaa dokumentoinnissa ja muistiinpanona. Niin tässäkin tapauksessa.
 

 

 Mitä seuraavaksi, ensi viikolla tapahtuu (?)

 Posti tuo kinofilmiä Harjun filmipuodista. Tunnin kuvaan viemäni xp2 filmi valmistunee, ja näyttää onko Lynx (Yashica) käyttökelpoinen vai koriste. Samalla selviää Tunnin kuvan skannauksen laatu, kun valitsin filmin kehityksen lisäksi skannauksen. Paprrikuvaakin olisi saanut, mutta ei nyt sentään sellaisia umpimähkään.
Hellettä on, juhannuskin pian. Joitakin katsottavia paikkojakin, joista yksi tähän loppukuvaksi.


Pelto-observatorio Hanhipuiston lammen rannassa, josta edellisessä postauksessani naljailin. Avajaiset ovat viettäneet ja tuo vip-teltta lienee kadonnut maisemasta, kun tuon sisään menen joskus.
Mutta tämä kuva on pieni ja tuhruinen. Koska skannailin rullan kaikki kuvat pienellä resoluutiolla, olikohan 300dpi. Siksi että sain modernin pinnakkaisen suht nopeasti.  36 kuvan skannaus isola resolla 2400 tai yli, kestää kauan. Pinnakkaisen saa parissa minuutissa, liuskan vaihdot päälle.
Mutta eihän minulla ole kiire; olen eläkkeellä.

Porissa: 18.6.2023.

 

-----

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jännitystä elämään

 On olut niin jännittävää aikaa ja ruuhkaa asioissa, että blogijulkaisemiseen ei ole ehinyt. Kevät alkaa olla pian lopuillaan ja kesä koitta...