30.6.24

Tapahtumia ja uutisvirtaa

 


 

 
 

Aloituskuviksi kolme kuvaa kahdeksan vuoden takaa, huhtikuusta kesäkuuhun 2017. Kun Porissa oli lestadiolaisten suviseurat. Kävin silloin paikan päällä useamman kerran, aivan alueen rakentamisen alussa ja pitkin alkukesää, kunnes alue suljettiin vähäksi aikaa ennen varsinaista tapahtumaa.
Seurojen alettua, menin ja otin kuvia melko paljon. Seurojen väkipaljoudesta, asuntoautojen täyttämästä alueesta ja linja-autoista rakennetuista asuntoautoista.

Minun ei tarvinnut yrittää akreditoitua alueelle kameran kanssa. Pressikorttini ei avannut tietä pariin muuhun tapahtumaan sinä kesänä. Mutta näin, riittävän monta vuotta myöhemmin ajattelen että ehkä parempikin niin.
Suviseurat ja muun muassa nuo kuvat nousivat mieleeni uutisoinnista joka käy tänäänkin vielä vilkkaana, tämän vuotisista seuroista pohjoispohjanmaalla, Pudasjärvellä. Tavanomainen seuroista mäikkääminen sai lisäsisältöä, kun myrskytuuli aiheutti vahinkoa ja yksi ihminen menehtyi sen seurauksena. Kuten tuossa toisessa kuvassa, sielläkin oli radiomasto jolla välittyy ääntä radiokanavalle jota seuraväki saattaa kuunnella.  Maston rikkoutuminen, kaatuminen aiheutti iltapäivälehtiin herkullisen lööpin kuolemantapauksesta. Maikkari tietysti myös, mutta Ylekin antoi herkkua uutisvirran päivystäville kusipäille, jotka pääsivät oikein onanoimaan rääväsuisilla kommenteillaan. Alkaa tuntua ettei meillä ole enää toivoa.

En ole mikään "uskovainen", enkä uhraa enempää ajatuksia sille mitä esimerkiksi tuon lahkon sisällä tapahtuu. Mutta sen tiedän ettei seurakentältä heidän jäljiltään löytynyt yhtään kaljapulloa tai kortsua. Sieltä ei löytynyt yhtään mitään muutakaan. Ei mitään. En koko aluetta jälkikäteen kolunnut, mutta osakin riitti hämmästyttämään ja vakuuttamaan minut kerran elämässäni varsin perusteellisesti.
Jos otetaan 100 000 ihmisen joukko joka intoilee vaikkapa jääkiekon tai raviveikkauksen kanssa kiihkeästi. Heidänkin joukossaan on 118% varmuudella ainakin 4  mätää omenaa, jotka tekevät jotain perverssiä, laitonta, tai muuten typerää. 

Klikkiotsikko jonkun uutismedian somejulkaisussa päivitteli suviseurojen ruokatarjonnan kalleinta annosta. Klikkasin uutiseen. Kallein ruoka oli lohikeitto. Kalleimman annoksen hinta oli 5,50 euroa. Ruokatarjonta ja hintatso kiinnosti sen verran, kun tuo oli kallein, että otin asiasta selvää. Hinnasto löytyi. 

Mennään muuhun

Airion loppuunmyynti veteli viimeisiään kun Suomiareenan yhteiskunnallisten asioiden keskustelu -paskanjauhantatapahtuma polkaistiin käyntiin.Kauppakeskus Isokarhussa, sen toisessa kerroksessa avautui sinne kellarikerroksesta muuttanut Kaupunkiolohuone. Areenaviikolla oli sen tiloissa Slush- niminen taidetapahtuma.
Menin ihmettelemään ja ihailemaan uusia tiloja. Samalla tätä Helena Laineen teosta: Ruokajono.
Tympäännyin itseeni, kun pistin kuvan someen. Olisi voinut jäädä julkaisemattakin.Suomiareenan kansalaistorilla oli paljon erilaisia kojuja. Miksi minua ei kiinnostanut poliitikkojen ja puolueiden sellaiset, vaan painoin kameran laukaisijaa mieluummin silloin kun okulaarissa oli esimerkiksi pappi. Kuvassa on kolme muutakin henkilöä ja neljännen kyynärpää.Kaupungin tapahtumahorisontin takana vaihtuu päivä illaksi. Aamuvuoro lopettaa ja lähtee, iltavuoro aloittaa.  Meno- ja poistumissuuntaansa. Kahdessa kerroksessa. Kuvan voi nähdä monella tavalla. Niin kuin kuvat yleensäkin.Vielä rakenteilla ollut teos kaupunkiolohuoneella. Otin värikuvan digillä, kännykällä muistiinpanoksi ja tukikuvaksi filmikuvalle.
Miksi ihmeessä  ?

Minulla on 13 toimivaa filmikameraa. Kuvaan niillä kaikilla, vuoron perään jossain vaiheessa.
Luulisi että lataisi filmin johonkin laadukkaaseen sellaiseen. Mutta ei!
Kuvauskohteiden puolesta se olisi oletettavaa, mutta ei.
Kelasin kinofilmiä Agfan rapidkanisteriin, ja sen "cocacolakameran" kanssa mukatärkeiden tilaisuuksien pariin.
Jotta vielä lisää, niin kehitys pikakahvijauheeseen perustuvalla kehitteellä, ja osa digitoinnista vääränkokoisella kennolla varustetulla kameralla. Skannerillakin toki.
Tulokset ovat arvaamattomia, mutta osuikin.

Joissakin valotus ja rakenne on hyvä. Toisissa mitä sattuu.Hopfest- katutaidetapahtumaa


Mahdottomalta tuntunut kuvaustilanne osoittautui yhdeksi eniten pitämistäni tällä filmillä.
Sokoksen Coffee Housessa kahvilla.Mutta tämä ei ole filmikuva, eikä kännykkäkuva. Kuva on vanhan Anttilan yläkerrasta jossa oli Slush- tapahtumaan liittyvää taide-elämystä. Käsivaralla.

 

 

ShoppailuHuomenna on tilipäivä !
Pari viikkoa on mennyt pähkäilyssä (ei koko ajan), mitä ostaisi. Pistäisi sijoittaen johonkin tarpeelliseen, jopa järkevään. Kamera kiinnosti, kahvimyllyäkin harkitsin, mutta lopulta päätin että "pannari" täytyy saada takaisin käyttöön.  Ei samaa jonka myin järjestelmäkameran kanssa vuosi sitten pois, mutta saman lainen. 40 millinen lättänä, josta minulla on oikein hyvät kokemukset.
Sekä digi- että filmikameraan sopiva ef-sarjainen. Tarkennuskin  stm.
Pois (kuvassa) myymäni oli jo mekaniikaltaa hiukan ehtoopuolella. Tulossa olevan pitäisi olla priima, melkein käyttämätön. UV-suodinkin mukana. Kaapissani on aiemmassa käyttämäni lähilinssi. Sillä ja niillä reprosi oikein hyvin. Toivottavasti skannerini ei kuule tai lue tätä ja ota nokkiinsa ja päästä savuja. Silläkin on paljon tarvekäyttöä.


Huomenna on heinäkuu. Viikon kuluttua tuotakaan suviseurajuttua tai tätä ei muista enää kukaan. 
  Iloitkaamme!  
Siitäkin.

 

Porissa: 30.6.2024

 

..

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvia ilman sanoja

 Havaintoja pyörälenkiltä jolla oli tarkoitus Porissa 12•7•2024