maanantai 14. maaliskuuta 2016

Bensankulutus ja ajotietokone

Volvo V70 2.5T AWD


Autoni vaihtui maaliskuun alussa, venetrailerin vetämiseen paremmin soveltuvaan nelivetoon. Samalla korjautui sellainen epäkohta, että mahdun kuskin paikalle enkä hakkaa päätäni mihinkään kun menen autoon.
Autokauppias ja pari muutakin henkilöä totesivat tai varmistivat, että ilmeisesti tiedän kuinka paljon tämä automalli kuluttaa polttoainetta, koska kyseessä on suht' tehokkaalla moottorilla varustettu automaattivaihteinen nelivetoauto joka painaa noin kaksi tonnia ajokunnossa.
Jotkut muut sanovat, että "se vie bensaa". Niin kaikki bensamoottorilla varustetut autot vievät. Mutta kuten tunnettua, sitä saa asemalta sellaisesta letkusta jossa lukee 95 tai 98, joissakin jopa 99. Kaksi ensimmäistä ovat vihreitä, kolmas punainen. Diiseliä tai naftaa, miten vaan, tulee mustakahvaisesta letkusta. Sitä ei pidä laittaman bensa-auton tankkiin. Eikä päinvastoin.

Mutta asiaan: Mitä se sitten kuluttaa, ja mitä ajotietokone kertoo. Sen kun sanotaan kaunistelevan asioita.

Selvitykset ovat kuvien alapuolella.


Tankkasin auton ensimmäisen kerran 2.3.2016. En joutunut ajamaan autokaupasta suoraan asemalle, koska poikkeuksellisesti tankissa oli polttoainetta kymmenkunta litraa, mikä on melko harvinaista autokaupan autolle. Tähän kuvaan tuli mukaan tänään (14.3.2016) tekemäni kulutuslaskelma, tankattuani melko tyhjäksi ajamani tankin uudelleen täyteen.


Siipä tänään tankkaamaan, noilla matkamittarilukemilla. Trippi on elänyt samaa elämää päämittarin kanssa, mutta varmistin asian vähennyslaskulla joka näkyy edellisen kuvan laskimen "kuittinauhassa"Tankattuani, nollasin tripin. Ja sen jälkeen keskikulutuslukeman joka tässä kuvassa on vielä näiden kahden tankkauksen välinen tietokoneen näkemys asiasta.
Kuittinauhasta voi todeta täyteentankatun bensamäärän ja satojen kilometrien osamäärän eli jakolaskun osoittavan todellisen kulutuksen olleen tankkausten välillä 13,88 litraa /100km. Tässä yksilössä näyttää olevan ajotietokone, joka ei kaunistele lukemaa kolmella litralla alaspäin -kuten olen monesta volvofoorumista lukenut.
Suosin Nesteen huoltamoja, tai siis polttoainemyyymälöitä. Geishan ostin muualta.

NIIN! Motonetissa on lanseerattu motomaatti- niminen palvelu, jossa kolmella eurolla tarkistetaan esimerkiksi kusipoikaneste, syylärineste, öljyt yms pikkujutut. Siis kolmella eurolla kukin, ja litkut päälle. Suosittelen!
Ennen sellaisia sanottiin huoltoasemiksi, jotka myivät lisäksi polttoaineita.


Tällä siis mennään, ja pian vedetään venettä veteen
-  ja varsinkin vedestä pois
Porissa: 14.3.2016Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...