torstai 31. maaliskuuta 2016

Retki Raumalle - kyl se o ain Raum'

Kevään koitetttua, lähdimme liikkeelle. Talvella olen pysynyt visusti kaupungin rajojen sisäpuolella, lukuunottamatta joitakin "pakollisia" menoja Harjavaltaan.
Nastat rapisevat auton alla tarpeettomina. Keli on kesä. Siis liikkeelle. Suuntana Rauma.

Tikusta asia, ja katsomaan vaimoni tyttären uutta työpaikkaa, kauppakeskus Potkurissa. Potkur, lukee katon mainoskyltissä niin kuin kuuluuukin.

Samalla reissulla Ruokapuoti Lumoon, joka on vallan mainio paikka. Mukaan tarttui sitä ja tätä; ei niistä enempää.

Pieni kävelylenkki vanhassa Raumassa, lähinnä kirkon nurkilla ja torilla. Harrastan kirkkojen kuvausta. Pyhä risti on mielenkiintoinen, mutta jäänyt kuvaamatta. Nyt korjasin virheen.

Tässä kuvasatoa


Torin kulmalta Vähäkirkkokatua kirkon suuntaan


Kanaalin alkulähteillä. Raumanjoki


"Virallinen potretti"
Keskiaikainen Rauman Pyhän ristin kirkkoPiha-alueella oli pääsiäiskoristeita Astuimme sisään. Kerttu Horilan veistos Veisaaja, istui hartaana penkissä. Hieno toteutus!Urut on rakentanut Kangasalan Urkutehdas, ja ne vihittiin käyttöön 3.4.1966.
Fasadi on yksi Suomen kauneimmista.
Lisää tietoa


 Alttarin kulmalla olivat toiset, pienet urut. Olen ns. "urkufriikki". Otan itsekseni selvää molempien dispositioista ym. Mutta koska tämä on kuvablogi, en tuputa niitä melko käsittämättömiä asioita tänne. Asiasta kiinnostuneet löytävät kyllä tiedot kun haluavat.
Fransiskaanimunkin patsas, kirkon tuntumassa.  Jussi Vikainen; 1974. Tutustuin tähän kuvanveistäjään, kuvatessani noin viikko sitten Käppärän hautausmaan ison kappelin Porissa.
Sen päädyssä on hänen tekemänsä  reliefi: Enkeli ja purjeenlaskija, vuodelta1960
 (kuvalinkki  FB-albumistani: "Patsaita ja muistomerkkejä") Isokirkokatua kirkolta torin suuntaan. Tämän kyltin tarkoitus jäi katsomatta. Hieno, joka tapauksessa


Vanha Raatihuone, jossa toimii museo.


 Yksinkertaisesti sanottuna: Suomen paras kahvila: Café Sali
 Kirkon portaiden kupeessa
Lapin kautta pois


Kivikylän myymälään on tehtävä "pyhiinvaellus", aina kun seudulle sattuu.


Kasleria, nakkeja, sinappia, ja sitten tämä: Chilimakkara Naga Morichilla. Potku on muutaman pykälän tuimempi, tai siis jälkipoltto, kun "chilimakkaroilla"


Luanikas reis'

. . .Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...