tiistai 22. maaliskuuta 2016

On se ilmoja pidellyt

Mitä?


Aamulla kotona, aamupäivällä kirjastossa. Iltapäivästä en vielä tiedä, illasta puhumattakaan.
Mutta tässä välissä täytyy laittaa vähän alkanutta vapaapäivää "nippuun", ja mahdollisesti joku kuva parilta edelliseltäkin päivältä. Tämä kun on kuvablogi, nimestään huolimatta.

Ilmoja

 Oli ollut yöllä pakkasta. Lämpömitttarini muisti tiesi kertoa että 8 ja puoli astetta on kylmin hetki ollut. Kahdeksan aikoihin se näytti että viitisen astetta jäljellä. Siis sitä pakkasta.
Some (sosiaalimedia) kirkuu samaan aikaan iltalehtien voimalla että jäädymme tähän paikkaan, kun ei kevät tule.
-Myöhemmin räjähti Brysselissä lentokentällä ja ihmisiä kuoli ainakin 10. Luku tarkentunee päivän mittaan. Arabit mainostavat kilvan tehneensä iskun.Mutta minä otin esiin viimevuotisen kalenterin, ja siitä tämän päivän. Oli prikulleen sama lämpötila silloinkin aamulla. Siis -5°C. 2015 tuo, siis tämä päivä, oli viimeinen pakkas-aamu. Sen jälkeen näillä nurkilla pysyttiin plussan puolella aamuisin, kun lukeman muistiin merkkasin. Pöydälleni on jostain syystä jäänyt kolmen menneen vuoden kalenterit; sääpäiväkirjat. Loput parikymmentä ovat jossain hyllyn uumenissa.


Pari tuntia myöhemmin. Oma mittarimme näyttää varjolämmöksi, noin pari metriä maanpinnasta, pari astetta pakkasta. Kännykkäni näyttää kolminkertaista lukemaa. Se ottaa tietonsa Accu Weather- nimiseltä sääsivustolta, jonka pääpaikka lienee jossain amerikoissa.
Pistin tuon sääjutun kännykkäni päänäytölle, kun viikko sitten palautin sen tehdasasetuksiinsa ja latasin kaikki "apsit" uudelleen.
Tämän kuvan oton jälkeen mokoma lööperinnäyttäjä lähti näytöltä datataivaaseen, ja palautin vanhan kunnon "viisarikellon" sen tilalle.En ole pilkunviilaaja, vaikka toisessa paikassa tilastointifriikki. Mutta kun "ilmatieteiden laitos" ja Foreca havainnoivat sadan metrin päässä rautatieaseman havaintoasemallaan lämpötilan samaksi kuin minun kympin mittarini, luotan ilman muuta ennemmin siihen kuin johonkin kännykkäsovellukseen.Se ilmoista.
Katsoin sattumalta huoneistossa kulkiessani ikkunasta kadun puolelle


Kadunvarsiparkkiin oli juuri ilmestynyt toinen Volvo. Kolme iloista veikkoa oli ulostautunut autosta,  asettanut olutpurkkinsa autonsa katolle, ja polttelivat siinä. Siis tupakkia. Kuskilla taisi olla Ed:iä tai pepsiä, tai jotain.
Yksi heistä taputteli jostain syystä meidän automme maskia, siis tuon taaemman. Taisivat olla jonkinsortin Volvo-faneja, kun tilaa oli paljonin mutta asettivat tuon, olisikohan 800-sarjaisen, juuri tuohon kohtaan näppi/nappituntumaan. Kuvan otin vasta myöhemmin, kun olivat kaikonneet paikalta. Oli jotenkin kuvauksellinen tila. Taputtelu ei minua haitannut eikä autoakaan, kun pysyi vaiti. Pitää meinaan melko infernaalisen mekkalan, jos hälytin herkeää huutamaan.


Kirjastoon

Käytiin, kun saatiin muutama litra kahvia tuhotuksi.
Minä pari kemian oppikirjaa. Kemiaa oppiakseni. Tai oppiani täydentääkseni. En umpimähkään, vaan tarkkaan opukset valiten.


Tuo oikeanpuoleinen valkokantinen kirja ei käsittele kemiaa, aivokemiaa korkeintaan.
Se liittyy tähän:
" Porin Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö järjestää juhlavuoden kunniaksi valokuvanäyttelyn "Eetun hengessä 110 vuotta" pääkirjastossa 14.3. - 9.4. Näyttelyn aineistossa on kolme osaa; kunnallisjärjestö, Uusi Aika-lehti ja Eetu Salin. "

Kuva varastettu kirjaston nettisivulta,

Näyttelytilan sivupöydällä oli vino pino noita Aarne Seppälän kirjoittamia ja taittamia 430 sivuisia kirjoja Työväenliikkeen noususta suomalaisessa yhteiskunnassa, jonka on julkaissut Porin Työväenyhdistys ry. Melko porikeskeinen kirja käsittelee yhdistystä vuosina 1887 - 2005.
Kirjapinon vieressä oli "kyltti":  Kirjoja saa ottaa vapaasti.
No minähän otin yhden mukaani. Hyllyni on melko täynnä, mutta vielä sinne yksi opus mahtuu. Voi tuota vähän lueskellakin, kun omassa elämäntapailuhistoriassanikin on yksi "luku" kyseisestä aihealueesta: Olin vähän aikaa ammattiosastotoiminnassa, ja erään poliittisen paikallisjärjestön jossakin kokousedustajistossakin.

Näyttelyyn oli kehystetty aukeamia vanhoista työväenlehdistä. Muistaakseni Uudesta Ajasta. Tämä Aug. Laaksosen Polkupyöräliikkeen ilmoitus pisti monen muun joukosta silmääni. Oi aikoja!
Tulematta jäänyt aamun sanomalehti löytyi sittenkin


Tein aamulla jakeluhäiriöilmoituksen lehden toimitukselle. Paperilehteä ei näkynyt kymmeneen mennessä luukussamme. Asia ei sinänsä ole kovin tärkeä itselleni, kun ruudulta lehteni luen. Silloin kun luen; usen monen päivän lehdet jälkikäteen, ellei ole muuta tekemistä.
Mutta aamukahvipöytään, vaimolleni paperinen lehti kuuluu olla saatavilla. Tänä aamuna hän joutui lukemaan sitä tabletin näytöltä, josta ei tykkää ollenkaan. Paperia pitää olla.
Jakeluhäiriöilmoituksessa on rastittavana kaksi vaihtoehtoa; kahden lehden hinnan alennus laskutuksessa, tai lehden toimittaminen jälkikäteen. Valitsin ensimmäisen vaihtoehdon.
Palatessani kirjastosta, huomasin (tai lähtiessämme -jos täsmällisiä ollaan) että rapulle oli jätetty päivän lehti x4. Jakajalla ei ilmeisesti ollut avainta tai oli väärä. Ja oli jättänyt lehdet tuolla lailla siihen. Nyt siis saimme päivän paperilehden, laskutushyvityksen, ja vielä tiedon että rappumme yhdeksästä asunnosta neljään tulee Satakunnan Kansa -paperille painettuna.


Volvojen järjestys  rappumme edessä vaihtui, palattuani kirjastosta. "Iloisten veikkojen" kasisatanen peremmällä. Omamme välissä, ja etumaisena V70 "mark 3"; yksi mallisarja uudempi kuin meidän mark-2.Ai että miksi autolla kirjastoon, vaikka se on 10 minuutin kävelymatkan päässä ja autolla menee jopa vartti, ruuhkasta ja parkkipaikan löytymisestä riippuen?
Kävin muuallakin!
Biltemasta tuli  kattoteline autoon. En tarvitse sitä oikeastaan, mutta kamerajalustaksi. Peruutuskameran ja joskus eteenpäinkin suunnattavan kameran sijoituspaikaksi sellaisen hommasin. Kun nuo "nykyautot" ovat sellaisia sukkuloita ettei niihin mitään suoraan saa ruuvattua.

Biltema on viimein saanut verkkokaupan aikaan. Ja hyvän sellaisen! Sunnuntaina klikkasin ja maksoin tämän yleismalli-kattotelineen kattokaiteisiin sopivana ja edullisena: 36 euroa toimituksineen, ja tänä aamuna puhelin piippasi että noudettavissa matkahuollosta.  Siksi siis autolla kirjastoon ja siitä edelleen . . .

Thulen volvo-teline maksaa yli 200 euroa.


"Kessult - kessult kessu maistuu"
- Tuntematon sotilas, Hietanen


Itäminen on onnistumassa

 

 

Porissa: 22.3.2016 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...