sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Tämä aamu ja kellon ajan siirtäminen

Otin kuvan kellostani, sen jälkeen kun olin siirtänyt sen osoittimet tähän aikaan. En siirtänyt kelloa, vaan panin sen takaisin hyllyn syrjään -kosteusmittarin yläpuolelle.

Kun tämä kesäaikaan siirtyminen sattui (TIETENKIN) sellaiseen aamuun, että menen seitsemäksi töihin. 

Päätin varmistaa asian, että "herätyskelloni" herättää minut varmasti. Ja niin se teki: varmasti!
Laitoin varmuuden maksimoinniksi kaksi versiota: automaattiselle ajan päivitykselle asetetun tabletin, johon herätysajaksi aivan normaalisti: 05:15.
Toisen; ÄLYpuhelimen, jonka automaattisen ajan päivityksen otin pois päältä, ja siirsin sen aikaa tunnilla eteenpäin jo illalla klo 22->23, jotta se aamulla klo 05:15 olisi kesäajassa, kuten kaikki valtakuntamme ja euroopan yhteisön sekä unionin kellot. Laitoin senkin herätysajaksi 05:15, jolloin halusin aamulla herätä. Siis tänä aamuna.

Jotta molemmat "herätyskelloni" eivät äityisi laulamaan yhtä aikaa, laitoin tabletin herätysajan 5 minuuttia aikaisemmaksi kuin ÄLYpuhelimen. Kuinka kävi? Kaikki OK?

- Heräsin ÄLYpuhelimen vienoon herätysääneen klo . . . . 04:15. Siis tätä aikaa jota nyt elämme, siis tätä kesäaikaa. Sitä jota kaikki oikeassa ajassa olevat tehtäväänsä tarkoitetut laitteet juuri nyt tällä hetkellä näyttävät!
Niiden kellojen, joiden aikaa ei vielä ole asetettu oikeaa aikaa näyttämään, näyttivät herätessäni 03:15.
-En siis nukkunut pommiin, en todellakaan! Ehdin seitsemäksi töihin, kuten olisin ehtinyt siinäkin tapauksessa että ÄLYpuhelimeni olisi yöllä saanut massiivisen aivoinfarktin, ja kuollut.
-Tablettitietokone, joka automaattisesti oli vaihtanut aikansa, olisi herättänyt minut klo 05:10.

Miksi heräsin 55 minuuttia "liian aikaisin" ?
-Olin laittanut automaattisen ajan päivityksen ÄLYpuhelimesta pois päältä, mutta en ollut ottanut rastia pois asetuksesta jossa lukee: "Automaattinen kesäajan asetus". ÄLYpuhelin siis tietää, milloin meillä siirrytään .....
Kelloja siirretään puhekielessä, koneet siirtävät numeroita. Tässä tapauksessa ÄLYpuhelin olisi voinut siirtää itsensä ikkunasta kadulle.

Mutta ei se mitään. Nyt kun aamuhetki on 55 minuuttia pidempi, saatoin kirjoittaa tällaisen tänne näin. Ja jakaa ilon teidän kanssanne, jotka olette heränneet tuntia "liian aikaisin". Heitäkin on, jotka nukkuvat tunniin pommiin. Ja heitä jotka vain nukkuvat -puolille päiville, tai jotakin.Valittajien kuoro laulaa moniäänisesti a'capella vielä vappunakin, että kellojensiirto sekoittaa heidän päänsä!? Hyvä pääsiäisaamua vaan, teillekin.
Minua ei edes kaksi tuntia haittaa pätkääkään!**Hyvää pääsiäisaamua**
Aamuhetki kullan kallis"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...