26.10.19

Kun kuvakulma ei riitä

Pääsin tänään aamupäivällä ottamaan kuvan eräältä parvekkeelta. Puhelimella, kun en ollut kuvausasioissa liikkeellä ja kamera siksi kotona. Avautuva maisema oli laaja. Halusin saada siitä mahdollisimman paljon talteen. En keskittynyt asiaan kovin perusteellisesti, vaan räpsein pari kolme kuvaa pikapikaa.
Niistä pari päätyi photarin käsittelyyn. Stäkkäys, eli useamman kuvan yhistäminen yhdeksi laajemmaksi, onnistui join-kuin,  vaikka päällekäisyys oli minimaalista. Ohjeena on että noin komasosa edllisen kuvan kuva-alaa mukaan seuraavaan. Tässä tapauksessa ehkä 5%.

Kuvanlaatu on mitä on, mutta informaatio välittyy. Porin vesitorni, vanhaa hautausmaata, aivan vasemmassa laidassa valtionsilta. Horisontti jokseenkin suora, mutta etuala tynnyri. Etualan talon (A-kilta, Vapaudenkatu) katonharja kuuluisi olla yläreunaltaan vaakatasossa.




Somessa tuli juttua kuvasta, sen tekniikasta. Siitä miettimään asiaa, ja nappaamaan pari vertailukuvaa omalta terassilta. Puhelimella ja kameralla, jossa laajakulmazoomi 10-20mm.
Tein päivityksen someen. Kokeilin sen kopiointia ja upotusta; alla tulos.




tuo julkaisu: se on katsottavissa fb-seinältäni


Ei mulla muuta varteenotettavaa asiaa ole  tänään




Pori: 26.10.2019 - tunti ennen viimeistä kesäajan auringon laskua.
___
__
_







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

500

Otsikkona lyhyesti vain numero. Järjestysnumero tälle julkaisulle. On viidennensadannen kirjoituksen aika. Niitä on ollut varmaankin kymmeni...