15.5.20

Junabongarin Julia



Pyöräillessäni eilen kuukkaria kuvaamaan, pysähdyin virittämään kameraa, radan varteen Valtionsillan ja Veturitallinkadun välisellä polulla. Sattumalta olin sopivasti paikalla, kun rikastejuna tuli Mäntyluododosta. Kuvat jotka otin pikaisesti puhelimella, eivät ole kaksisia laadultaan, mutta tämän jätin talteen.

Olen seuraillut junien kulkua realiaikaisella kartalla julia-sivustolla. Mutta en ole ennen katsonut minkään tietyn junan dataa siellä. Nyt päätin katsoa löytyykö sieltä tai osaanko etsiä oikealla tavalla tämän kuvaamani junan kulkutietoja, vieläpä "havainnostani" vasta euraavana päivänä, eli tänään.



Junan numero on tai siis oli: T 3872, jossa T tairkoittaa tavarajunaa. Aikataulu ja toteutuma yllä olevassa kuvakaappauksessa.



Tässä kuvakaappauksessa junan nopeudet. Kuvasin sen klo 11:59, jonka ajankohdan  voi katsoa kartalta. Samalla näkyy paikka jossakuvan otin.



Lyhyestä virsi kaunis ja niin edelleen. Tässä pari linkkiä juliaan, kyseisen junan tietoihin ja juliaan:
Aikataulu
Nopeustiedot


Julian pääsivu
Realiaikainen kartta jossa kulussa olevat junat




Kuukkaria edes takaisin



Junakuvaus ei ollut liikkeellä olemiseni tarkoitus. Lähdin kuvaamaan kuukkarin katuja, itä-länsi- suunnassa kun aurinko paistoi sopivalta suunnalta. Kuvaamiseni oli kokeellista ja kameran testausta.
Tässä osa GPS-jäljestä joka tallentui ajelustani.
Kuukkari on siis nimitys Porin kuudennelle kaupunginosalle, jonka virallisempi nimi on Päärnäinen.


Tässä sekunnin välein tallentuneista kuvista muodostunut parin minuutin video. Se on turhan nopeatempoinen, mutta YouTubessa katsottaessa sitä voi hidastaa asetuksista. Tässä blogi-ikkunassa sitä ei voi tehdä.
Jokainen kuva tallentui myös still-kuvana, joten niitä kertyi noin 1800 "ruutua".
Teen toisen kierroksen jonakin pilvisenä päivänä, tai auringon paistaessa sopivasti. Kuvaan pohjois-etelä- suuntaiset kadut samaan tapaan.
Jos tarkkoja ollaan, niin saadakseen kattavan dokumentin kaduista ja rakennuksista, pitäisi tuo "lenkki" ajaa kahteen kertaan; molempiin suuntiin. Mutta tyydyn nyt tuohon, joka sekin kesti noin puoli tuntia noin 10-12 km/h nopeudella. Joku ajattelee, että on se hullu

Trackerin tallettama gps-data ja muu sellainen on katsottavissa täällä





Porissa: 15.5.2020
____
___
__
_
-
.



.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...