24.6.22

Keskikesän juhlan aikaa

 

On juhannusaaton aamu. Keskikesän juhla alkamassa. Varmaankin yksi parhaista viettämistäni, vaikka en sitä erityisemmin ole pitkään aikaan "viettänyt".
Totesin itsekseni ja taisin ääneenkin lausua pari päivää sitten, että tavallaan paras juhannus jonka olen kokenut, tapahtui vuosi sitten. Reposaaressa, johon olin pari kuukautta aiemmin muuttanut. Olin silloin itsekseni, siis yksin. Juhannuksen viettooni ei ole sisältynyt aiemminkaan suuria suorituspaineita, mutta silti se oli ainutlaatuinen.
Nyt käsillä oleva, tämä juhannuskin on tavallaan ainutlaatuinen. Rauhallinen ja seesteinen. Mihinkään ei tarvitse lähteä. Vähäinenkin suunnitelma muuttui.

 

 

Muutamaa päivää ennnen tätä, alkoi lämpötila muuttua lämpimämmän suuntaan. Aamuseitsemältä auringossa oleva mittari enteili tulevaa. Juhannusaatosta eteenpäin on ennusteissa hellelukemia.
Olen pystynyt olemaan kiroamatta talven kylmiä, mutta varannut oikeuden noitua helleilmoja. Talvella voi pysytellä sisällä kun ulkona pakkastaa. Mutta hellettä on vaikea paeta, paitsi meren rantaan jossa sen tukaluus on vähäisempi.
Viime kesäiset kuumat viikot tuntuivat saaressa paljon siedettävämmiltä kuin kaupungissa, vaikka mittarin lukemat olivat samat. On etuoikeus, kun voi paeta hellettä saareen.


Pori air show järjestettiin viime viikoloppuna. En mennyt itse tapahtumaan, mutta kävin norkoileassa lentokentän liepeillä perjantaina17.6. kun pitivät näytöksien harjoituksia. Kuvia tuli, mutta olkoon tämä yksi nyt malliksi.
Lehdessä oli juttua valokuvausharrastajasta joka kertoi ottaneensa lauantain näytöksestä 10 000 kuvaa, ja jatkavansa samalla määrällä toisenakin päivänä. Kukin miten tykkää. Itselläni on jokin kumma antipatia kaikenlaisia "kuvakilpailuja" kohtaan. Siis sellaistaa että pistetään someen esille kuvasatsia, ja keräillään jotain vitun peukutuksia ja jeesustellaan lopun edestä.
Kateutta ?  Ei sentään; totta kai kaikki saa pistää mitä tykkää. Minä en vaan enää innostu.
 

 

 

Luvatan portilla 20.6. Piippua lyhennettiin 20 metrin verran, ja halusin vertailukuvan aiempaan käyntiini, pari vuotta sitten.

 

 

Juhannusaatonaaton kauppareissulla Lidlissä. 23.6.
 

 

 


Etäyhteys Reposaareen. Sähköntoimittajan raportointisivulla. Melko nollaa näyttää.
Olisi kätevää, jos voisi etäyhteydellä vetää vessanpyttyyn uudet vedet ja lavuaarien hajulukot täyteen.
Poissaoloni saaresta venähtää nyt melko pitkäksi, ehkä kuun loppuun saakka. Ja sillävälin saattaa tapahtua niin että hajulukot  kuivuvat ja . . .    alkaa haista viemäri. Niin oli käynyt ennen muuttoanikin, ja meni monta päivää tuuletellessa. 




Tämän thai-buddhaveistoksen tervehdyksen myötä toivotan oikein mukavaa juhannusta. 





Porin Väinölässä,
juhannusaatto-aamulla
24.6.2022
____
___
__
_
-
.



________________



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

500

Otsikkona lyhyesti vain numero. Järjestysnumero tälle julkaisulle. On viidennensadannen kirjoituksen aika. Niitä on ollut varmaankin kymmeni...