5.3.24

Vauhtia metsätöihin

Vauhtia metsätöihin oli 90-luvun lopulla radio-ohjelma jota piti Hannu Taanila. Muita hänen tekemiään radio-ohjelmia olivat muunmuassa kirjapäiväkirja ja Hannu Taanilan päiväkirja. Tunnetuimmaksi ohjelmakseen uutisoidaan televisio-ohjelma Jatkoaika. Sitä en ole nähnyt kuin joiltakin arkistotallenteilta, enkä jaksoakaan kokonaan katsonut. Johtuen ehkä juontajaparistaan, jonka nimeä en viitsi lausua koska en ole koskaan häntä sietänyt millään tasolla.
Taanilan radio-ohjelmat taisin kuunnela kaikki. Monta niistä tallensin silloin kun ei ollut areenoita eikä suoratoistopalveluja, cd-levyille jotka saattavat edelleen olla tallessa. Tein tallentamieni ohjelmien sisälöistä silloin jopa excel- taulukon, löytääkseni niiden sisältöjä myöhemmin. Tiedosto lienee kadonnut tai lymyilee jossain varmuuskopiolla.

Hannu Taanila menehtyi. Asiasta uutisoivat eilen. Monia on nyt mennyt. Maria Junger 50-vuotiaana, uutisoivat päivää ennen Taanilan poismenosta uutisointia. Molemmat saivat paljon huomiota uutisissa ja tietysti sosiaalisessa mediassa. Yle suruliputtaa ja lähettää asiaa koskettavaa sisältöä kanavillaan. Kummalla on enemmän uutisarvoa, on itsestääselvää.
Omassa, ei aivan lähipiirissäni mutta kaukaisemmassa tapahtui myös. Yhdysvalloissa elävän äitini serkun mies menehtyi viime perjantaina. Monia muitakin on mennyt; kuolinuutisia tulee harva se päivä. Jotkut pysäyttävät, useimmatkin jollain ajatuksen tasolla. Kollektiivinen suru somessa: "lämmin osanottoni"- kommenttia riittää loputtomiin. Se tuottaa varmaan joillekin jotain helpotusta. Itse otan osaa ääritapauksissa. Jotenkin ei vaan mene jakeluuni kaikenmaailman sydänemojit ja yhteenliitetyt kädet.


Se siitä otsikon syntymästä.
Nyt metsätöistä kaupungille: Rakennustöitä ja muuta nähtyä. Kameran ulkoilutukselta eilen. Filmiä ja puhelinmen tallentamaa sieltä täältä, pintaa raapien.

 

Oikeustaloa rakennetaaan.





Oikeustalon rakennustyömaa toislta suunnalta katsottuna.



SKiB:n kulttuuritalotyömaan etenemistä pitää käydä seuraamassa. Tämä: 4.3.2024



Isokarhun "parlamentti".
Filmikuva 4.3.2024



Kauppahalli on edelleen auki, vaikkei siellä yhtä parturiliikettä lukuunottamatta ole enää muita "liikkeitä". Isolinnankadun puoleisen sisäänkäynnin ovella oli pahvilappu jossa läpikulun kielto. En kulkenut tällä kertaa. Tuskin enää kuljenkaan. Tai saattaahan mennä kävelykadu puolelta eikä lukea läpi, vaan palata samaa tietä takaisin.

 


Kuvaparia pari










----------

 

Mikonkatu / Antinkatu



 ------------------

 

Valtakadulla on Salama- tai salaman talona tunnettu, katutasoltaan mieestäni yksi Porin hienoimmista. Sen sisäpihalla on käytävänpätkä Isolinnankadulle. Tuo vitriinikin on sopinut aina silmääni: Akvaariokeskuksen sisustama.
Kadun toisella puolella ei ole enää "pornokauppaa". Se on muuttanut toisaalle Teippaukset ja mainoskylttti ovat vilä jäljellä. Sommittelin kuvan noin. Kirkon tornin huippu jää katulampun taa, muttaina siitä näkyy jos tarkkaan katsoo.
Kuva on viimeistelty, retusoitu.
Seuraavassa se miksi.



Kymmenestä kuvasta vain yhdessä oli skannauksessa jäänyt pöly tai joku karva, joka oli tietenkin juuri tuossa kohtaa. Olin pistänyt skannerin ja negat jo pois, kun tuo hyppäsi silmilleni. Skanaan hyvin harvoin mitään negaa uudelleen. Tuskin tässäkään tapauksessa. Putsasin kahdella eri ohjelmalla muutoin, ja lopuksi tuon sutun tuosta.
 

 


 Ei koiran  ***


Mustavalkoiset Kentmere pan 400 fimille Rolleiflexilla.
Värilliset puhelimella. Ohjelmat: Snapseed ja Photoshop

Aurinkoista viikonjatkoa


Porissa: 5.3.2024

 

..

 

1 kommentti:

  1. Oikeaan aikaan oikealla paikalla olet ollut!! Näitä on ilo katsoa pounaisten auringinlaskujen ja ruostuneitten rautatiesieltojen sijaan/oheen. Käy joskus myös Kaupunkiolohuoneessa Iso Karhun pohjalla. Rasmus on siellä töissä.

    VastaaPoista

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...